Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Και για να μην ξεχνιώμαστε

μέσα σ'όλα δεν έχω προλάβει να σχολιάσω καθόλου τα του ΠΑΣΟΚ γεγονότα...
Μιλάμε ότι η πολιτική ζωή σε αυτήν τη χώρα δε σε αφήνει ποτέ δίχως αποζημίωση (εκτός αν πρόκειται να λάβεις χρήματα, οπότε ξέχνα το).

Τι αποκόμησα λοιπόν από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;
Πρώτον, για το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έφταιγε ο Σημίτης και ο Βενιζέλος.
Δεύτερον, τους συνεργάτες του Παπανδρέου τους επέβαλλαν σκοτεινοί κύκλοι, αλλά όχι ο Παπανδρέου.
Τρίτον, ο Μπένυ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον δις (όχι άπαξ, μην ξεχνιώμαστε) από τον Καραμανλή ηττηθέντα Παπανδρέου, αλλά κατά τα λοιπά θέλει ακόμη να είναι αυτός που θα κερδίσει τον Καραμανλή.
Τέταρτον, όταν "ψηφίσθηκε" πρόεδρος ο Παπανδρέου προ σχεδόν 4 ετών, μέσα σε λίγες ώρες τον είχαν ψηφίσει 1.000.000 νοματαίοι. Στις συγκεκριμένες εκλογές και με ενασχόληση για 2 μήνες μετά βίας συγκεντρώθηκαν 800.000 (μην με ρωτήσετε πως γίνεται αυτό, δεν έχω καταλάβει).
Πέμπτον, όσοι πιστεύουν ότι στη Ρηγίλλης πανηγυρίζουν περισσότερο από τους οπαδούς του Γιόργκος, κάνετε τεράστιο λάθος. Εξίσου πολύ με τη νουδού πανηγυρίσουν και στον Συνασπισμό και στο ΚΚΕ. Και ιδίως στον ΣΥνασπισμό(και ίσως όχι αδίκως, αφού μάλλον για πρώτη και τελευταία φορά τους παρουσιάζεται όχι μόνο να πάψουν ν'αποτελούν δεξαμενή συμπληρωματικών ψήφων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ν'άντιστρέψουν τη "ροή").
Έκτον, το αποτέλεσμα των προσφάτων εκλογών ξεχάστηκε μέχρι τελικής λεπτομέρειας. Κυριολεκτικά λες και δε συνέβη.
Έβδομον, ο Παπανδρέου ΔΕΝ ήταν βασικότατο και αναντικατάστατο μέλος των κυβερνήσεων Σημίτη (προφανώς ήμουν εγώ και δεν το ξέρω).
Όγδοον, ο Παπανδρέου συνέτριψε τον Βενιζέλο επειδή έπεισε, λέει. Το πως γίνεται να πείσει άνθρωπος που δεν ξέρει να μιλάει ελληνικά θα το εξηγήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Για την ιστορία, αν δείτε τον Παπανδρέου να μιλάει αγγλικά θα πάθετε πλάκα: μιλάμε όχι για ούτε ένα σαρδάμ, αλλά και για εκπληκτικό λεξιλόγιο. Κατά τα λοιπά η παπανδρεϊτιδα δεν είναι αρρώστια στο ΠΑΣΟΚ (ίσως να πρόκειται για απλό βήχα).

Α, και για να μην ξεχνιώμαστε. Όλοι έλεγαν πως μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει τη σφοδρή αντιπολίτευση. Προφανώς καταποντίστηκε κι αυτή με το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι αν μεταφράζω καλά τα σχετικά ρεπορτάζ, το κυριότερο πρόβλημά του είναι το ότι ο Γιωργάκης δεν έχει ανακοινώσει τα "θεσμικά" ονόματα με αποτέλεσμα να βράζουν όλοι...
Ο καθείς με τις προτεραιότητές του, τι να πω.

Χαίρετε.

2 σχόλια:

Zaphod είπε...

Σωστες οι παρατηρήσεις φίλε, ειδικά αυτή με τον αριθμό των ψηφοφόρων, αλλά τι να κάνεις και ποιος δημοσιογράφος να εκφράσει την λογική....:-(

Όσο ο Γιώργος είναι σοσιαλιστής τόσο και εγώ είμαι ινδιανος, για το δε κόμμα του ας μην τα πουμε καλύτερα....



Ρε μήπως να γραψω καμια νέα πασοκική σεντονιάδα;
:-Ρ

Hades είπε...

Νέα σεντονειάδα... ω, γιεςςςς!
Ανυπομονώ μιλάμε! :):):):):):)

Δεν ξέρω αν είχε πάρει τ'αφτί σου από μαι πρόσφατη ("προεκλογική") ομιλία του όπου πέταξε το αμίμητο "εμείς δεν είμαστε όπως η άλλη δεξιά". Το έλιωσαν στην Ελληνοφρένεια.
Χμ, κι αν δεν απατώμαι από τον slarti το'χα δει! Πολύ γέλιο.
Αλλά και πολύ ξύλο!
...που θέλουν κάποιοι που μας τα παρουσιάζουν όλα -μα τα πάντα- ως οργασμό δημοκρατικών αξιών.
Υποθέτω ότι κι ο γλυκύς βραστός που'φαγε ο Μπένυ τέτοιος ήταν... :)