Σελίδες

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Ιδέ ο Άνθρωπος

Πήρα από τον κολλητό μου ένα μέηλ πριν λίγο. Ζήταγε υπογραφές και με λίγα λόγια επρόκειτο για μέηλ απ'αυτά που δεν ασχολούμαι: να υπογράψεις σε μια σελίδα, ναι. Να υπογράψεις σ'ένα μέηλ είναι τελείως ηλίθιο. Και περί τίνος επρόκειτο; Χμμμμμ...
Γερά στομάχια έχετε; Πιστέψτε με χρειάζονται...

Είναι ένα βίντεο που έχει να κάνει με κακοποίηση ζώων. Κακοποίηση αισχίστου είδους και πάνω απ'όλα για... ευγενείς επαγγελματικούς σκοπούς, όχι σαν τις καθημερινές κακοποιήσεις που βλέπουμε όλοι μας αλλά συνήθως αδιαφορούμε (έλα μωρέ, ποιος τα χέζει και τα ζώα, εδώ έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ν'ασχοληθούμε όπως το ντιβιντιό του Ζαχόπουλου ας πούμε). Στο βίντεο που παραθέτω παρακάτω (το οποίο προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.furisdead.com και ισχυρίζεται ότι δείχνει "στιγμιότυπα" από τη χώρα που σε μερικούς μήνες θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες) θα παρακολουθήσετε ζώα να γδέρνονται ολοζώντανα για τις γούνες τους. Το βίντεο είναι όχι μόνο εξοργιστικό, αλλά και μνημείο ανθρώπινης βαρβαρότητας, ωδή στην έλλειψη αγάπης και συναισθημάτων. Κι όποιος αντέξει ας το δει -το εννοώ, όποιος αντέξει.
Να μας χαιρόμαστε όλους.


Pledge to go fur-free at PETA.org

Και να υπενθυμίσω, ότι αν κάποιος θέλει ν'αγοράσει γούνα στο αμόρε του, υπάρχουν και συνθετικές που για να παραχθούν δεν χρειάζονται τέτοιες βαρβαρότητες...
Διότι και τα ζώα νοιώθουν, έχουν συναισθήματα και καταλαβαίνουν.
Κι ό άνθρωπος ζώο είναι, αλλά φαίνεται πως το'χουμε ξεχάσει.

5 σχόλια:

Zaphod είπε...

Παλιο το video αλλά αρκούντως ανατριχιαστικό. Η μαλακία είναι πως τα γδερνουν ζωντανά για να μην πάει χαμένο ούτε εκατοστό γούνας (από μπαλτά ή σφαίρα)

osela είπε...

το θέμα της αληθινής γούνας το 'χαμε ξεπεράσει αλλά δυστυχώς επανήλθε πέρσυ νομίζω. έλεος πια, είναι δυνατόν να νομίζει κπ ότι είναι όμορφη φορώντας ένα τομάρι???
οι γυναίκες είναι φοβερά ματαιόδοξες τελικά (και το λέω εγώ αυτό, ο παρανομαστής της vogue και του cosmopolitan)

Hades είπε...

@zaphod
Άσε, γιατί έφριξα όταν το'δα. Και να σκεφτείς ότι δεν έχω δεί ένα και δύο τέτοια.

@osela
Τι να ξεπεράσουμε βρε osela, η ανθρώπινη μαλακία δεν ξεπερνιέται με τίποτε.

Cult89 είπε...

Παιδιά έφριξα μόλις το είδα.. Έλεος πια.... Δν έχω να πω τίποτα.... Δε γαμιούνται......

Hades είπε...

Καλωσήλθες. Αλλά γιατί "δε γαμιούνται"; Κανονικά θα'πρεπε όχι απλώς να πα να γαμηθούν, αλλά να τους κόψουν και τον κώλο με αυτά που κάνουν.