Σελίδες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Είναι τέτοιος ο πανικός

που πραγματικά το διασκεδάζω... Δηλαδή αν λίγες μέρες πριν έγραφα ότι το τι μαλακία ακούω δεν περιγράφεται, τι να πω και τώρα... Αλλά δεν πειράζει παιδιά, το κατάστημα διαθέτει και σόδα...

Βγήκε λοιπόν η πολυαναμενώμενη απόφαση του CAS... Και ξαφνικά έγινε της πουτάνας το κάγκελο. Δεν θα παραθέσω φυσικά πρωτοσέλιδα ή διάφορες απόψεις που είχαν εκφραστεί προ αποφάσεως, διότι δεν έχει νόημα. Αλλά η έκφραση "ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν" πραγματικά έχει αποκτήσει άλλο νόημα. Και να συμπληρώσω πως πολλοί έχουν διαλέξει τον ατιμωτικό δρόμο της ξεφτίλας, αντί τουλάχιστον να πραδεχθούν τα προφανή. Διότι τελικά τι μας πείραξε περισσότερο απ'όλα; Μα το ότι επικυρώθηκε ότι το να εφαρμόζονται οι νόμοι είναι το πρέπον, το δέον και το θεμιτό.
Βλέπετε, έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας να μην εφαρμόζονται οι νόμοι, ή να εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Ή ακόμη χειρότερα, να βγαίνουν "φωτογραφικοί" νόμοι για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία... Και αυτό μερικοί δεν μπορούν να το χωνέψουν. Ξέρεις τι είναι να έπρεπε να παίζεις με τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων και αντ' αυτού να χτυπάς και Τσάμπιονς Λιγκ; Μεγάλη υπόθεση. Πως να χωνέψεις μετά λοιπόν το ότι εφαρμόζονται οι νόμοι και ότι τελικά ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε; Βέβαια, η αλήθεια είναι πως και η ΑΕΚ (καθώς και άλλοι) σε νόμο βασίσθηκαν για να τους σβηστεί το 95% των χρεών και να ρυθμιστεί το υπόλοιπο, άλλο αν ο νόμος αυτός ήταν παντελώς απαράδεκτος (και όποιος νομίζει ότι θέλει, το συζητάμε, αρκεί να αντέχει τη συζήτηση). Αλλά τον έναν νόμο τον θέλουμε, τον άλλον όχι...
Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά όμως, διότι πολύ αμφιβάλλων αν από όλους αυτούς του μαϊντανούς που παίρνουν θέση για το ζήτημα, διάβασε έστω και ένας το σκεπτικό της αποφάσεως. Και θα τα πάρουμε με τη σειρά γιατί; Μα για να δείξουμε πόσες σακούλες έφαγαν στη μάπα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ.

Ως γνωστόν η Σούπερ Λιγκ εκδικάζει υποθέσεις σε πρώτο βαθμό. Σε περίπτωση έφεσης, η υπόθεση εκδικάζεται από την ΕΠΟ δε δευτεροβάθμια επιτροπή. Λεπτομέρεια: όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν υπογράψει ότι αποδέχονται τη λειτουργία και τις αποφάσεις των συγκεκριμένων οργάνων. Τι κάνει λοιπόν η Καλαμαριά; Παραβιάζει έναν νόμο και διαμαρτύρεται κι από πάνω. Και προσφεύγει στη Λωζάνη στο εξαιρετικά δημοφιλές (σε συζητήσεις πλέον) CAS (που πολύ αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι ξέρουν καν τι σημαίνει CAS, διότι αν κρίνω από το γεγονός ότι οι περισσότεροι έλεγαν πως ασχολείται με ποδοσφαιρικά ζητήματα, δεν ξέρουν όχι τη σημαίνει, αλλά την τύφλα τους γενικότερα). Το δικαστήριο λοιπόν στο σκεπτικό του αναφέρει ότι "δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λήψης των ασφαλιστικών μέτρων. Συνεπώς, το αίτημα απορρίπτεται". Πρώτη σακούλα. Στη συνέχεια όμως γίνεται και καλύτερο: "είναι αναμφισβήτητο ότι ο παίκτης (Ρόμαν Βάλνερ) έπαιξε στη Φόλκερκ και την Χάμιλτον και δεν μπορούσε να αγωνιστεί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 3 Φεβρουαρίου 2008......ο παίκτης ήταν δανεικός από τη Φόλκερκ όταν έπαιξε στη Χάμιλτον και ότι αυτή η μετακίνηση έγινε εκτός μεταγραφικής περιόδου, όπως αυτή ορίζεται από τη FIFA (...) Ακόμα κι αν φτάσουμε στο συμπέρασμα πως αυτή η μετακίνηση μεταξύ των συλλόγων της Σκοτίας έγινε υπό το καθεστώς της "επείγουσας μορφής δανεισμού" και ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές της FIFA, το σχετικό άρθρο περί μεταγραφών δεν παρέχει εξαίρεση για τέτοιες περιπτώσεις.......δεν υπάρχει νομοθεσία στην οποία να μπορεί κάποιος να στηριχθεί, ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του Βάλνερ σε τρίτη ομάδα, κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου". Μα τι λένε οι άσχετοι οι δικαστές μωρέ... Εδώ έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα και αυτοί δεν βλέπουν τα προφανή; Δεύτερη σακούλα... Παράλληλα, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τοσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ δεν είχαν δικαίωμα να παραστούν και αναρωτιέμαι γιατί άραγε; Μήπως επειδή προσπάθησαν να υποστηρίξουν νομική την μη τήρηση των νόμων; Αναρωτιέμαι... Τρίτη σακούλα (και τι σακούλα, με καμιά 50ριά επιμέρους σακούλες μέσα). Και φυσικά η συνέχεια ποια είναι; Μα αυτή που έγραψα στο προηγούμενο κείμενό μου, ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν δύο διαφορετικές έτοιμες απαντήσεις, μία για κάθε ενδεχόμενο: μία που να μίλαγε για αποκατάσταση της τάξης στην περίπτωση που δικαιωνόταν η Καλαμαριά, και μια με τα όσα θαυμάζουμε στην αντίθετη. Και βέβαια ουδείς έχει τα παπάρια να βγει να μας πει στα μούτρα, γιατί προσέφυγαν σε ένα δικαστήριο του οποίου τελικώς απαξίωσαν την απόφαση;
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα δηλαδή. Και φυσικά είναι προφανές ότι πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου ήταν...ο Κόκκαλης. Διότι ο Κόκκαλης είναι πίσω απ'όλα πάντα: πίσω από την ακρίβεια, πίσω από την ανεργία, πίσω από το σκοπιανό, πίσω από την ελάττωση του πληθυσμού αθερίνας στο Αιγαίο, πίσω από τις εκπτώσεις του Φεβρουαρίου.
Ποτέ δεν θα βρίσκεται πίσω από κάποια απόφαση ο Νόμος, ο οποίος πάντα πρέπει να τηρείται. Μα ποτέ όμως, ιδίως στην Ελλάδα. Όταν θα φάμε την πόρτα μας και θα γίνουμε ρόμπα, δεν φταίμε εμείς για την ανυπαρξία μας, φταίει ο Ολυμπιακός και ο Κόκκαλης. Ας το χωνέψουν λοιπόν αυτό άπαντες, διότι η όλη ιστορία εξελίχθηκε με τις ευλογίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην μεγαλύτερη δικαίωση του Ολυμπιακού. Και οι άσχετες ηλιθιότητες περί πρωταθλήματος στα χαρτιά πάνε περίπατο. Είπαμε αρκετά για το CAS και την απόφασή του πιστεύω. Πάμε στα υπόλοιπα.

Ριβάλντο: όσο εκνευρίστηκα που με την συμπεριφορά του δικαίωσε τον Κόκκαλη (για τον οποίον πέρσυ εξαπέλυα μύδρους για τον τρόπο με τον οποίον τον έδιωξε), άλλο τόσο -ίσως και περισσότερο- με εκνεύρισε η δική του συμπεριφορά. Και τελικά ο Ρίμπο απέδειξε πόσο μικρός άνθρωπος είναι. Μικρότατος. Δεν σου προσέφερε τίποτε η Λα Κορούνια που σου άνοιξε τις πόρτες της Ευρώπης μικρέ Ρίμπο; Δεν σου προσέφερε τίποτε η Μπαρτσελόνα που σε έκανε διεθνή και σε είχε πρώτη μούρη στο Καβούρι επί σειρά ετών; Δεν σου προσέφερε τίποτε η Μίλαν που σε πήρε όταν από την Μπαρτσελόνα έφυγες κακήν κακώς; Δεν σου προσέφερε ο Ολυμπιακός που σε χρυσοπλήρωσε ενώ προερχόσουν από σοβαρότατο τραυματισμό με τη Μίλαν και ήσουν 1 χρόνο έξω; Ή μήπως να ξεχάσουμε πως με πάτημα τις εμφανίσεις σου στον Ολυμπιακό και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που ο Ολυμπιακός σου έδωσε πίεζες για να ξανακληθείς στην εθνική της χώρας σου; Ναι, τελικά ουδείς σου προσέφερε τίποτε μικρέ Ρίμπο. Μόνος σου έγινες ζάπλουτος, δεν στα πλήρωνε καμιά ομάδα τα χρήματα. Μόνος σου πήρες μεταγραφή στις ομάδες που πήρες, οι ομάδες σου δεν είχαν θέληση να σε πάρουν και να αγκαλιάσουν. Όλα μόνος σου τα έκανες. Γι'αυτό και τώρα έμεινες να κλαις μόνος σου μικρέ Ρίμπο. Αλήθεια, πότε με το καλό θα φύγεις από τη χώρα μας; Διότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και το αν θα τηρήσεις την υπόσχεσή σου (εκτός πια αν έχεις πέσει τόσο, μα τόσο χαμηλά να ήταν μια απλή απειλή, σαν αυτές που εκστομίζουν τα μικρά παιδιά όταν τους λέει η μαμά να μην γυρίσουν στο σπίτι αφού σκοτεινιάσει). Και μην ξεχνάς ότι μόνος σου επέλεξες να σε ξεγράψουν όλοι πλέον στο λιμάνι, διότι ακόμη κι εκείνοι που ξέρουν να εκτιμούν αξίες σε ξέγραψαν. Α, κι όσον αφορά την αστειότατη ατάκα σου περί των 3 πρωταθλημάτων που πήρες με τον Ολυμπιακό, τότε γιατί φόραγες εκείνες τις μπλόυζες που έγραφαν CAMPEON στις φιέστες; Και γιατί δήλωνες πως είναι προσωπική σου υπόθεση ο τίτλος; Αστειότητες πλέον μας προσφέρει μόνο ο μικρούλης κύριος Ριβάλντο και δεν χρειάζεται να ξανασχοληθούμε με την περίπτωσή του.

Με συγκίνηση διάβασα ότι τελικώς η ΑΕΚ θα παίξει στα πλέη όφ. Δάκρυα μου έφυγαν από τα μάτια... Δυστυχώς δεν διάβασα πουθενά να λένε ότι για κάθε αγώνα που δεν παίζει η οποιαδήποτε ομάδα θα της αφαιρούνται 3 βαθμοί (οπότε για πέμπτη θα πάει η Λάρισα), ενώ θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο για διακωμώδηση του αθλήματος με βαρύτατες κυρώσεις από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Κι αναφορικά με τους πιτσιρικάδες της, ας τους βάλει αφού έτσι σκέφτεται. Έτσι, για να δείξει πόσο πολύ υπολογίζει ένα πρωτάθλημα που μας ζάλισε τον έρωτα ότι ήθελε διακαώς. Και φυσικά μην πω το άλλο: στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ υπάρχει η αεκτζήδικη βαθμολογία (sic) στην οποίαν ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει μείον 3 βαθμούς, αλλά η Καλαμαριά δεν έχει τους επιπλεόν 4! Άντε βγάλε άκρη με τους αεκτζήδες μετά, τι να πω δηλαδή... Μόνο γελάω (δεν περισσεύει να κάνω και κάτι άλλο φυσικά)...


Αααα, και παρεμπιπτόντως, για να έχουμε καλό ερώτημα, το πριμ τίτλου θα το πάρουν οι παίκτες της ΑΕΚ;

Ένα άλλο ζήτημα που έχει ανακύψει και που πραγματικά προσφέρει τρελό γέλωτα είναι και το εξής: βγαίνει ο κάθε ανύπαρκτος που νομίζει πως είναι το κέντρο του σύμπαντος και αντί να συνειδητοποιεί ότι τον φτύνουν, ισχυρίζεται πως ψυχαλίζει! Διότι μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω όλ'αυτά που ακούγονται πως οι γαύροι είμαστε σε... άμυνα και προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Δεν πειράζει παιδιά, όταν θα καταλάβετε πως σας κάνουμε ρόμπα και ότι αυτό που κάνουμε είναι επίθεση επειδή μας τα'χετε κάνει τσουρέκια και ουχί άμυνα, τότε απλά η ρόμπα σας θα έχει ολοκληρωθεί εκ νέου. Συνηθισμένοι είστε άλλωστε στις ρόμπες. Αμ, το άλλο; Όχι! Δεν καθόμαστε και γράφουμε επειδή ο κάθε ανύπαρκτος μας έχει ζαλίσει τα παπάρια, αλλά γράφουμε επειδή θέλουμε να βγάλουμε το κόμπλεξ μας απέναντι στους άλλους και να δείξουμε πόσο τους μισούμε! Τι άλλο θ'ακούσουμε επιτέλους!!! Μισούμε ποιους; Τους ανύπαρκτους;;; Αυτούς που έχουμε για να μας διασκεδάζουν στον ελεύθερό μας χρόνο; Κι όσον αφορά το κόμπλεξ, ναι, το παραδέχομαι! Είμαι κομπλεξικός! Με 11 πρωταθλήματα στα τελευταία 12 χρόνια -για να μην πω και για τα υπόλοιπα- έχω ένα κόμπλεξ ναααααααααααα (με το συμπάθειο). Βεβαίως, παροιμίες του θυμόσοφου ελληνικού λαού όπως το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" καλό είναι να μην αναφερθούν στο συγκεκριμένο σημείο.
Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε αγαπητοί μας γελωτοποιοί, πραγματικά μας φτιάχνει...

Τουλάχιστον να όλα πάνε καλά με τον βάζελο (μετά τις πρόσφατες -ελπίζω- εξελίξεις), άντε μπας και αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα (για εμάς).

Και ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος -ακόμη και μαίντανός- υπεύθυνα, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται ή όχι;

Καλή χώνεψη.

13 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ντήαρ Χέηντης,

Η ανάρτηση βαθμολογιών όπως έγιναν στο σάητ της ΑΕΚ είναι καραγκιοζιλίκι όντως.

Όμως πέρα από τα τετριμμένα περί εφαρμογής των νόμων κλπ (Στο Ελλαδιστάν; Πλάκα κάμνομεν;
Οι νόμοι εφαρμόζονται μόνον εάν ευνοούν τον ισχυρό αντίδικο. Αν ήταν ο ΟΣΦΠ στη θέση της Καλαμαριάς θα ήταν αλλιώς τα πράγματα).

Η αλήθεια είναι ότι τα λείψανα του ΟΣΦΠ έχασαν στην Καλαμαριά με 1-0 εις το γήπεδον με την βοήθεια βέβαια του νέου Φριτς Βάλτερ του κ. Βάλνερ :-P.

Άσχετα με το γράμμα του νόμου, θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο για το ίματζ του ΟΣΦΠ εάν γινόταν επανάληψη του αγώνα και τον κέρδιζε στο γήπεδο.
(Ίσχυε η πρωτόδικη απόφαση δλδ).

Φυσικά και ο Κόκαλης κυνηγά τα πρωταθλήματα με κάθε τρόπο πάνω και κάτω από το τραπέζι, αλλά σίγουρα μετά δεν δικαιούνται οι Γαύροι να ομιλούν για "Λεβεντιές", "Καθαρά κούτελα" και "Παλιές μαγκιές του Πειραιώς".

To να κατβάσει η ΑΕΚ τα δευτεροτρίτα θα είναι ακόμα πιο ηλίθιο και από αυτό που έκανε η ΕΠΟ στα προκριματικά του ΕΥΡΩ-88 που κατέβασε τις Ελπίδες στο ματς με την Ολλανδία στη Ρόδο! (αποτέλεσμα 0-3). Και αυτό γιατί δεν μηδενίστηκαν οι Ολλανδοί στο ματς με την Κύπρο (κέρδισαν 7-1) επειδή ο Τσύμπριος τερματοφύλαξ έφαγε μια φωτοβολίδα στην κεφάλα. Έτσι χάσαμε την πρόκριση γαμώ την πουτάνα μου (Ήταν βέβαια και το κωλόπαιδο ο Ντέταρι και το 3-0 στη Βουδαπέστη...)

Τέσπα, του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι χωρίς Φερέρ και μάλλον θα το χάσετε το πρωτάθλημα από εμάς (Να το χάσετε από το ΤΣΙΝΓΚΕΡ; Σοβαρευθείτε) ότι και να γίνει πάνω ή κάτω από το τραπέζι.

Στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσου - Λου θα περάσετε ή θα πάτε ΟΥΕΦΙΤΣΑ νωρίς νωρίς; :-Ρ

Οι παλιές εποχές με τις απευθείας προκρίσεις πέταξαν και πάνε...

George είπε...

Επίσης ο μεσιέ ρίμπο καλο θα ήταν για τα 3 πρωταθλήματα και τα 2 κύπελλα που αισθανεται .... υποπτα , να επιστρεψει και τα αντιστοιχα πριμ!! "Βρώμικα" λεφτά δεν πιστεύω να θέλει...

George είπε...

φίλε hades.... απλά θαυμάσιο το άρθρο σου...

Hades είπε...

@polse
Ρε'σύ, άκου κάτι. Από το όσο με ξέρεις από τα κείμενά μου, έχεις δει να είμαι υπέρ της εφαρμογής των νόμων κατά το δοκούν; Ποτέ. Απεναντίας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Έχεις δει ότι έχω βγει και τα'χω χώσει κατ' επανάληψιν και στην ομάδα και ιδίως στον Κόκκαλη. Ακόμη και για τον Τάκη που εξαρχής τον πήγαινα με 1000, είχα βγει και τα'χα χώσε όποτε έπρεπε. Κι όπου υπάρχει παρανομία, σαφώς και να βγει στη φόρα. Αυτό που σου είναι δύσκολο να καταλάβεις όμως είναι ότι μας τα έχουν κάνει ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ... Όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες... Ε, δεν πάει άλλο. Πρώτος εγώ δεν είχα βγει το ίδιο βράδυ και είχα πει ότι η ένσταση ήταν ανήθικη; Δεν είχα πει πως παρόλο που δεν προβλεπόταν από τους νόμους, η επανάληψη του αγώνα ήταν το πιο δίκαιο; Όπως και είχα γράψει από τότε πως ήταν σαφές ότι ο Κόκκαλης το έκανε επειδή ο δεύτερος μπλέκει σε περιπέτειες. Όπου πρέπει να τα χώσω, τα χώνω. Αλλά αυτήν την παραποίηση της πραγματικότητας δεν την μπορώ άλλο. Δηλαδή μου'χουν σπάσει τα παπάρια, πως αλλιώς να το θέσω; Για τα πάντα φταίει ο Ολυμπιακός...
Είχε βγει η ιστορία με τη παράγκα όπου οι περιβόητες συνομιλίες δεν έλεγαν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ (και αυτό απεδείχθη από το γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ από τους εμπλεκόμενους-θιγόμενους προσέφυγε στη δικαιοσύνη) και τα φόρτωναν στον Ολυμπιακό. Πολύ ωραία, ο Ολυμπιακ΄ςο φταίει για όλα, αλλά ας ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Αλλά ουδείς έχει τ'αρχίδια να το πράξει διότι ξέρει ότι θα φάει τα μούτρα του. Και μην μου πεις για κατεστημένο του Ολυμπιακού διότι ήμαστε η μοναδική ομάδα που πήγε να διαλύσει το κράτος για χρέη ΑΛΛΩΝ και ΟΧΙ του Ολυμπιακού.
Το έχω ξαναγράψει κι όποτε γουστάρεις το συζητάμε: ο Ολυμπιακ΄ςο είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα στην Ελλάδα πάνω στην οποίαν έχει εφαρμοσθεί ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ με πάσα αυστηρότητα. Θες να το πιστέψεις, έχει καλώς. Δεν θες, πάλι έχει καλώς.

Μιλάς για λεβεντιές, καθαρά κούτελα κλπ. Ουδεμία σχέση με την υπόθεση. Αυτά είναι για εμένα τον οπαδό, για εμένα τον πειραιώτη. Ο Κόκκαλης σπρώχνει εκατομμύρια, και όπως και ο Τζίγγερ και όλοι οι υπόλοιποι σκέφτονται διαφορετικά. Μην εμπλέκεις δηλαδή ανόμοια πράγματα. Ας φτιάξετε επιτέλους ομάδα σταθερή να ανέβει λίγο το επίπεδο αυτού του έρμου πρωταθλήματος και κυρίως ας σταματήσετε να το απαξιώνετε με τη συ,περιφορά σας ως σύλλογος και μακάρι να το πάρετε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει συμβόλαιο με το πρωτάθλημα, αλλά όσο δεν καταλαβαίνετε πως η δική σας ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ είναι που κατά κύριο λόγο του δίνει κάθε χρόνο προβάδισμα στον τίτλο, δεν πρόκειται ν'αλλάξει κάτι. Και εύχομαι ν'αλλάξει.

Λογικά στο τσουλού θα μπούμε, εκτός αν μας τύχει καμιά κλήρωση αγγούρι. Αν και με τα όσα ακούω, αν ο Κόκκαλης ελέγχει έως και την ΟΥΕΦΑ όπως λέγεται εσχάτως, λογικά θα φτάσουμε περπατώντας και ως τον τελικό... :):)

@Γιώργο
Φίλε Γιώργο, πάρα πολύ εύστοχη η παρατήρηση! Αυτό ακριβώς μου'λεγε κι ένας φίλος μου στο τηλέφωνο προ ολίγου.
Όπως επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που ξέχασα ν'αναφέρω διότι εδώ κι αν θα πέσει γέλιο: δεδομένου ότι ο κυρ-λογιστής τήρησε το συμβόλαιό του που είχε ως όρο να μην δουλέψει ως το τέλςο της σαιζόν σε άλλη ομάδα, λογικότατα θα ζητήσει πριμ κατάκτησης τίτλου και αυτός! Οπότε ας προσέχει ο κοντός τι λέει γιατί μπορεί να το μετανοιώσει πολύ πικρά!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου;

Hades είπε...

Να σου πω την αλήθεια, πες το καλύτερα διότι εδώ που τα λέμε δεν είναι και πάρα πολλές! :):):):):)

Κοίτα, έπρεπε να περάσω στην αντεπίθεση. Και ως γνωστόν όταν επιτίθεται ο γαύρος, είναι πάντα καταιγιστικός. Διότι άλλο πράγμα το λιοντάρι, και άλλο το γατάκι. Αιλουροειδή και τα δύο, αλλά..... :):):)

Theoharis είπε...

Αφού είναι τόσο απλά τα πράματα γιατί η ΕΠΟ έκανε 40 μέρες να "καθαρογραψει" την απόφαση της; μήπως της τελείωσαν τα μπικ; Για μετάφραση να μην μιλήσουμε γιατί ακόμα την περιμένουν οι κουτόφραγκοι.
Προφανώς μόλις πήρε μεγάλη παρτίδα γιατί της πήρε μόλις 1 ώρα (!!!!) να απαντήσει με εξώδικα στον Ντέμη για τις υποτιθέμενες δηλώσεις του...
Ο Γκαγκάτσης έχει παρουσίασε αντίστοιχη αίσθηση του timing και τον Ιανουάριο στην ετεροχρονολογημένη τιμωρία του πρόσφατα αποθεραπευμένου Ζήκου λόγω των δηλώσεων του 1 μήνα πριν για κότες διαιτητές...
Well Done Gagatsis
Well Done Thryllos

Hades είπε...

Φίλε Θεοχάρη, κατ' αρχήν καλωσήλθες.
Στο διά ταύτα τώρα: αυτό που λες με την απόφαση, μπορείς να μου πεις που ακριβώς επηρέασε την όλη ιστορία; Δεν πήγε η απόφαση στο CAS; Δεν ενημερώθηκε το δικαστήριο; Αποκρύφθηκε κάτι; Υπήρξε δηλαδή επηρεασμός της απόφασης του δικαστηρίου με μη νόμιμα μέσα;
Το σκεπτικό το διάβασες ρε'σύ φίλε;
Θα σε ικανοποιούσε τι δηλαδή; Μήπως το να μην έκανε μήνυση ο Γκαγκάτσης στον κοντό; Τι; Γράψε μου κάτι συγκεκριμένο δηλαδή να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που σε χάλασε και τι θα ήθελες.

Theoharis είπε...

Καλώς σας βρήκα...
Και βέβαια το διάβασα...
Ο πρώτος λόγος απόρριψης ήταν επειδή (πλέον) δεν είχε έννομο συμφέρον η Καλαμαριά, καθώς ο Γκαγκάτσης είχε φροντίσει:
Α) Να αργήσει αρκετά ώστε να έχει λήξει το πρωτάθλημα και να υπάρχει χρονική πίεση για την απόφαση
Β) Με τα κατάλληλα σφυρίγματα όχι μόνο να το πάρει ο ΟΣΦΠ, αλλά να πέσει και η Καλαμαριά για να σταματήσει να ασχολείται/έχει έννομο συμφέρον στο θέμα.

Το σίγουρο είναι ότι αν ο Wallner είχε πάει στην FIFA τον Ιανουάριο να πάρει γνωμοδότηση, δεν θα μιλάγαμε για αυτό το θέμα τώρα... Βέβαια κάτι άλλο μπορεί να είχανε βρει...

Όπως και να έχει αυτό που μένει είναι ότι ο ΟΣΦΠ πήρε ένα παιχνίδι στα χαρτιά (έστω και "νόμιμα") που είχε χάσει στο γήπεδο, βασισμένος σε ένα περίεργο κανονισμό που σε καμμία περίπτωση δεν επηρέαζε τη ροή του αγώνα (ο Wallner δεν είναι Pele). Δηλαδή ο 10κάκις πρωταθλητής ΟΣΦΠ χρειάστηκε τα δικαστήρια για να κερδίσει έναν αγώνα από την τελευταία της βαθμολογίας...εμένα αυτό δεν θα με ικανοποιούσε όσο και αν είναι προς το "συμφέρον" της ομάδας.
Την επόμενη φορά που θα τρώτε 3-4αρα στην Ευρώπη, να τα θυμάστε αυτά...καθώς εκεί δεν έχει Γκαγκάτσηδες να σας σώσουνε...εκτός αν τον εξάγουμε στην UEFA!

Επίσης να θυμίσω το σχόλιο του Κοκκάλη πριν 2-3 χρόνια όταν ήταν στην αντίθετη θέση ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά, το οποίο τώρα έχει κάνει γαργάρα... και θα ξανακάνει του χρόνου αν τον συμφέρει.

Όπως είπε και ο George Orwell:
Όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους;

Ανώνυμος είπε...

O Ολυμπιακός έχασε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά ο Απόλλων Καλαμαριάς παρανόμησε. Η νίκη του δεν ήταν νόμιμη, και, προφανώς, ούτε ηθική, διότι έβαλε μέσα έναν παίχτη που δεν έπρεπε να παίξει! Οι κανόνες δεν τηρήθηκαν! Πώς αλλιώς να το πούμε; Πόσα δικαστήρια πρέπει να αποφανθούν πια; Το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε δεν έχουν σχέση με την παρανομία, η οποία υπήρξε. Η σύνδεση αποτελέσματος και ένστασης είναι άκυρη και άσχετη! Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται. Επίσης όλοι έχουμε συμφέρον να τηρούνται από όλους οι νόμοι. Τόσο απλά!

Για να σας δώσω μια αναλογία: Μέρα μεσημέρι, έρημη διασταύρωση με φανάρια. Ορατότητα απόλυτη. Έχω κόκκινο. Ελέγχω και ξαναελέγχω. Περνάω σιγά σιγά το κόκκινο και συνεχίζοντας την πορεία μου, με γράφει ένας τροχονόμος. Αποδέχομαι την κλήση (διότι παρανόμησα, πώς να το κάνουμε!) ή αρχίζω την κλάψα ότι έλεγξα την διασταύρωση, ότι δεν δημιούργησα κίνδυνο κτλ κτλ;

Μα είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε την εφαρμογή του νόμου;;;

ΥΓ: Θυμίζω ότι ο Νικοπολίδης "έφαγε" μια αγωνιστική για επεισόδιο στους διαδρόμους των αποδυτηρίων στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αν την επόμενη αγωνιστική έπαιζε (παρανόμως) δεν θα έκανε δικαιότατα ένσταση η αντίπαλη ομάδα;

ΥΥΓ: Αν το αεκάκι θεωρεί ότι είναι πρωταθλητές, τότε γιατί έστειλε μια κουστωδία δικηγόρων στο κας; (κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά έκανε!) Πας πάνοπλος σε ένα δικαστήριο, (επομένως εκ των πραγμάτων το αποδέχεσαι) το οποίο αν σε δικαιώσει, δέχεσαι την ετυμηγορία του, αλλά αν δεν σε δικαιώσει κλαίγεσαι και σκούζεις;;;;

Ο Ριβάλντο ακόμα εδώ είναι;

Γι αυτό το αεκάκι δεν θα γίνει μεγάλη ομάδα. Διότι αντί να ψάχνει να βρει τι φταίει που 14 χρόνια είναι χωρίς τίτλο, αναλώνεται σε δικαιολογίες και αμετροέπειες...

Hades είπε...

@Θεοχάρη
Κοίτα κάτι: εσύ μου λες ότι το διάβασες. Εγώ όμως επιμένω ότι δεν το διάβασες, είτε αυτό σημαίνει καλά, είτε καθόλου. Και θα σου εξηγήσω ευθυς αμέσως τι εννοώ: είδες τι λέει το σκεπτικό; Ότι ο Βάλνερ ΔΕΝ είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τόσο απλά, τόσο εύκολα. Μου λες λοιπόν για την καθαρογραφή της απόφασης. Δηλαδή θες να πεις ότι αν είχε καθαρογραφεί πιο γρήγορα θα είχε βγει άλλη απόφαση από το δικαστήριο; Η ΙΔΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ.
Και πιο γρήγορα να είχε γίνει αυτό που λες -ακόμη κι αν δεχθώ τα περί διαιτησίας που αναφέρεις- ΠΑΛΙ δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Βάλνερ. Πάλι θα είχε παρανομήσει η Καλαμαριά. Αυτό είναι κατανοητό;
Πάμε παρακάτω τώρα στις άλλες πτυχές. Και εγώ έχω γράψει στο παρελθόν πως μου έμεινε μια γεύση πως την Καλαμαριά την έγδαραν, για τον λόγο οπυ αναφέρεις κι εσύ. Αυτό είναι εικασία φυσικά. Ας δεχθώ ότι ισχύει όμως, χάριν της συζήτησης. Έστω λοιπόν ότι την έγδαραν για να μην μπορέσει να σωθεί. Μα αφού ο Βαλνερ ΔΕΝ είχε δικαίωμα συμμετοχής ΠΑΛΙ δεν θα δικαιωνόταν η Καλαμαριά. Πάλι δεν θα έπαιρνε τους 3 βαθμούς που όντως είχε κερδίσει στο γήπεδο συν τον 1 που της αφαιρέθηκε. Πάλι ο Ολυμπιακός θα δικαιωνόταν. Μπορεί να γίνει κατανοητό και αυτό;
Θέλω να πω, πως ακόμη και αν όλα είχαν γίνει όπως θα τα ήθελες εσύ (και πολλοί άλλοι αναμφίβολλα) να γίνουν, και πάλι το CAS θα έβγαζε την ΙΔΙΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ απόφαση. Δεν άλλαξε το νομικό πλαίσιο, δεν άλλαξε ο νόμος. Αυτά είναι που γκαρίζουμε τόσον καιρό και ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Γι'αυτό και ουδεις από τους "απέναντι" τολμάει να μιλήσει για την απόφαση του CAS που τόσο μας είχαν ζαλίσει τα παπ... εχμ, το μυαλό, διότι θα τον πάρουν με τις ντομάτες.
Λες ότι αν ο Βάλνερ είχε πάει στην ΟΥΕΦΑ για γνωμοδότηση δεν θα υπήρχε υπόθεση. Όντως δεν θα υπήρχε διότι απλούστατα ΔΕΝ θα τον είχε πάρει η Καλαμαριά, όπως δεν τον πήρε ούτε η Λάρισα, ούτε η Βέροια όταν τους τον είχαν προτείνει (το'ξερες αυτό; Μάλλον όχι). Που ευθύνεται ο Ολυμπιακός ρε παιδιά;
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω και να ξαναλέω: όταν βγήκε το φωτογραφικό άρθρο 44 και έσωσε ομάδες και ομάδες από τη διάλυση -που ως νόμος ήταν άθλιος- ήταν καλά και τώρα που κάνουμε για έναν κανονισμό της ΦΙΦΑ -ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ- είναι άσχημα; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...
Καταλαβαίνω ότι κάθε οπαδός ή φίλαθλος γουστάρει να δει την ομάδα του πρωταθλήτρια, αλλά καταλάβετε κι εσείς κάποια πράγματα επιτέλους: διότι αυτό που έχετε καταφέρει, να μας συσπειρώσετε τους γαύρους τόσο πολύ για 1002 θέματα μόνοι μας δεν θα το καταφέρναμε ποτέ των ποτών.

@rigelian
Ωραίο το παράδειγμα... :):)
Και πολύ σωστό το τελευταίο. Δυστυχώς αν η ΑΕΚ είναι όντως αεκάκι αυτό οφείλεται στους ιδίους και σε κανέναν άλλον εξωγενή "εχθρό". Άντε να το κατασλάβουν όμως, εδώ δεν καταλαβαίνουν άλλα κι άλλα...

Theoharis είπε...

Διαπιστώνω ότι δεν βλέπετε και πολύ πέρα από την κόκκινη σας φούσκα... και δεν ειπώθηκε τίποτα για το σχόλιο μου περί 3-4αρων στην Ευρώπη.

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους τους γαυροφίλους μου αλλά δεν μπορούν να το καταλάβουν....Στη Ελλάδα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πέρνετε κούπες...εκεί που φαίνεται η αξία μιας ομάδας είναι στη Ευρώπη. Αν οι παίκτες σας έχουν συνηθήσει να τους ξελασπώνει οι θείος Κόκκαλης...καλομαθαίνουν και μετά ξεχνάνε και την μπάλα που ξέρανε.
Είστε λοιπόν άξιοι της μοίρας σας (Κόκκαλης), που συμπτωματικά είναι και η αιτία για όλα τα τελευταία σας πρωταθλήματα μαζί με τον Άγιο Νικοπολίδη...

Προφανώς δεν έχεις σχέση με νομικά γιατί αλλιώς θα ηξέρες ότι οι σοβαροί δικηγόροι:
α) Δεν μιλάνε για την υπόθεση πριν εκδικασθεί (εκτός αν είσαι μαιντανός των τηλεπαραθύρων)
β) Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να βγει η τελεσίδικη απόφαση. Τώρα βγήκε η "προσωρινή διαταγή", ναι όντως ο τρόπος που είναι γραμμένη φαίνεται ότι θα είναι κατά της Καλαμαριάς η τελική ... όμως το θέμα επιμένω ότι αγγίζει πολλές σοβαρές πτυχές και δημιουργεί προηγούμενο (όπως Bosman) οπότε θα το κοιτάξουν πολύ σοβαρά.
Όπως έχει γίνει τώρα το πράμα ο ΟΣΦΠ έχει να χάσει πολλά αν δεν του κάτσει η απόφαση...όχι μόνο το πρωτάθλημα που ποτέ δεν είχε...αλλά και τη φιέστα!!!!

Κλείνοντας ρίξτε μια ματία στον τίτλο του άρθρου του CNN
http://edition.cnn.com/2008/SPORT/football/04/24/team.olympiakos/index.html

Nice talking to you
Goodnight and good luck...

Hades είπε...

Θεοχάρη, έχεις μεγάλη πλάκα ρε φίλε. Δεν φτάνει που παραποιείς το σύμπαν ολόκληρο, κατηγορείς εμένα ότι βλέπω κόκκινα... Μια χαρά σε βρίσκω. Δεν θα σε ρωτήσω βέβαια γιατί δεν απάντησες σε τίποτε απολύτως απ'όλα όσα έχω γράψει, παρά αρκέστηκες σε άσχετες μπουρδολογίες ως προπέτασμα καπνού, διότι μπορεί να το διαπιστώσεις κι εσύ ότι μπουρδολογίες γράφεις και να πάθεις κανά σοκ.

Δες για παράδειγμα το πλέον αστείο: ρωτάς ειρωνικά γιατί δεν απάντησα στις παπαριές σου περί τριαροτεσσάρων στην Ευρώπη κι έτσι.
Πρώτον και κυριότερον, διότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που εξετάζουμε. Δηλαδή αν εσύ με κατηγορουσες ότι οι παίκτες του γαύρου τρώνε στις προπονήσεις μακαρονάδα ορφανή αντί για σαλάτες θα έπρεπε να σου απαντήσω; Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω την κοσμοθεωρία σου; Τι λε ρε φίλε;
Για το θέμα Βάλνερ έγραψα κάθε λεπτομέρεια που υπήρχε (από τότε που ανέκυψε κιόλας, δεν το θυμήθηκα τώρα). Αν νομίζεις ότι κάποια άλλη στιγμή θες να μιλήσουμε και για Ευρώπες, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω. Απλά να ξέρεις ότι δεν συνηθίζω να βλέπω συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα όπως κάνουν οι περισσότεροι, και φυσικά δεν αποκρύπτω τίποτε έτσι; Τώρα το αν θα ψάχνεις λαγούμι να κρυφτείς μετά, είναι δικό σου θέμα που δεν με απασχολεί.

Εντωμεταξύ μεγαλειώδης ήταν η παπαριά που πέταξες και περί νομικών: προφανώς δεν πρόσεξες ότι δεν προδίκασα απόφαση. Τα ενδεχόμενα ανέφερα. Και "όλως τυχαίως" έπεσα μέσα (κοίτα κάτι πράγματα ρε παιδί μου, πρέπει να είμαι πολύ κωλόφαρδος τελικά. Ξέρεις τι είναι να λένε όλοι το αντίθετο με'σένα και τελικά να πέφτεις μέσα εσύ; Τρομερό, ε;). Το ενδεχόμενο να μπόρεσα εγώ "που δεν βλέπω παραπέρα από την κόκκινη φούσκα μου" να δω αντικειμενικά τα πράγματα μάλλον δεν θες να το σκέφτεσαι, πιθανώς επειδή θα εκθέσει και τον εαυτό σου τον ίδιον.
Και το περί τελεσίδικης απόφασης, ντάξει, όταν βγει έλα να μου την πεις να γελάσουμε παρέα...

Δε μου λε ρε φίλε, γράφεις για τον Μποσμάν. Έτυχε -ρωτάω- να διαβάσεις ότι το'χω γράψει κι εγώ αυτό; Και άσε το τι θες εσύ για να ικανοποιήσεις τον άρρωστο οπαδισμό σου, αυτό το θέμα είναι ακριβώς τόσο σοβαρό για να ΜΗΝ το πιάσουν. Έγραψα αλλά προφανώς ούτε αυτό πρόσεξες, πως "δεν παραξενεύτηκε κανείς που καμία από τις άλλες ομάδες που την έχουν πατήσει από αυτόν τον νόμο διαννοήθηκε να προσφύγει στο CAS; Αυτό κάτι λέει...". Αλλά που να το διάβασες...

Καλή η προσπάθειά σου για μιαν ακόμη φορά να θολώσεις τα νερά. Καλός ο τίτλος του λινκ που έστειλες, αλλά διάβασε και τι λέει το κείμενο ντε... Διότι εσύ μόνο τους τίτλους διαβάζεις απ'ό,τι φαίνεται.

Καλή Ανάσταση σου εύχομαι.