Σελίδες

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

2058

Πριν αρκετό καιρό η Αθηνά με είχε καλέσει να πω την άποψή μου για το πως θα είναι γενικά ο κόσμος μας το έτος 2058. Λιγο επιστημονική φαντασία ακούγεται, αλλά μάλλον κάπως έτσι ξεκίνησε κι ο Βερν (καλά, αυτή η μετριφροσύνη μου σπάει κόκαλα ώρες, ώρες... :) ).

Θεωρώ ότι 50 χρόνια μετά το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μας έχει αλλάξει τα φώτα (αν κι έχω διαβάσει μια τρομερά ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τους ωκεανούς, σύμφωνα με την οποίαν το φαινόμενο τελικώς θα προκαλέσει παγετούς). Όπως και να'χει, τον ήπιαμαν. Λογικά ο πληθυσμός της γης θα έχειτην τάση να φτάσει τα 7 δισ. ανθρώπους, εάν δηλαδή δεν σκάσει μύτη καμιά ενδιαφέρουσα επιδημία να μας θερίσει όπως είχε συμβεί και στο... Κοράκι. Και λέω ότι θα έχει την τάση, διότι έτσι όπως πάει η ιστορία με τα πετρέλαια, τη μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των απλών ανθρώπων κλπ, κλπ, βλέπω πολλές εξεγέρσεις (αλήθεια, στο Παρίσι θυμάστε τι γινόταν πριν λίγο καιρό;). Το νερό δεν θα το λέμε ούτε καν νεράκι, διότι πέραν του θαλασσινού δεν βλέπω να υπάρχει άλλο (αλήθεια, το ξέρετε ότι πόσιμο είναι μόλις το 5% του νερού παγκοσμίως;). Κλασικά θα γίνεται ένας πόλεμος ανά θητεία αμερικανού προέδρου, κι επειδή οι στόχοι μειώνονται επικίνδυνα μην αποκλείουμε και κανά γερό μπαμ. Από τα ζώα και φυτά που γνωρίζουμε τα περισσότερα θα τα βλέπουμε πλέον μόνο από ντοκυμανταίρ του Animal Planet, ενώ δεν θα έχουμε καν ένα δάσος να πάμε να κάψουμε πλέον, αφού θα έχουν καεί όλα. Α, και για τη μόλυνση ούτε λόγος να γίνεται: ήδη οι ωκεανοί έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού στην απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα, οπότε δεν θέλει και πολύ ερώτημα για το τι θα ισχύει τότε. Στο Ελλάντα, ο Λιακό θα περιμένει ακόμη να ερθουν οι Ελ, οι Ελοχίμ, οι χαλκοβάτες και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Α, μην ξεχάσω και τον Νιμπίρου, ο οποίος ακόμη θα έρχεται. Επίσης, όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό της χώρας, πάλι κάποιος Καραμανλής ή Παπανδρέου θα είναι πάνω, ενώ σύμφωνα με το ΚΚΕ για τη λειψυδρία θα ευθύνεται ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός.
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τέλος του πολιτισμού δεν βλέπω άμεσα. Ο άνθρωπος έχει αποδείξει ότι πάντα θα βρίσκει να πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Από τη στιγμή που είμεθα (αποδεδειγμένα) το πλέον αυτοκαταστροφικό ον, μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι καταστρεφομαστε οριστικά, σίγουρα θα το τρενάρουμε το ζήτημα για να κάνουμε λίγη ζημιά ακόμη. Α, και μην το ξεχάσω: ταξίδι σε άλλους γαλαξίες για να σωθούμε πολύ απλά δεν γίνεται. Νομίζω ότι θα είναι πολύ αργά όταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι θα έπρεπε να έχουμε εκτιμήσει την ίδια τη ζωή πολύ περισσότερο αντί ν'ασχολούμαστε με μαλακίες...

11 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ο Μητσοτάκης πρόεδρος δημοκρατίας.
Ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου, πρωθυπουργός.
(Κάποιο από τα παιδιά τους, δηλαδή)
Ο Εφραίμ θα πουλάει οικόπεδα.
(εδώ ή στον...Άρη)
Ο Λιακό θα πουλάει βιβλία στην ΟΜΌΝΟΙΑ.
Ο Ρεχάγκελ θα κάνει ανανέωση, θα παίξει ο ...Νίνης.
Ο Ολυμπιακός θα ψάχνει σέντερ-μπακ.

Εγώ θα παίζω "χέβι- μέταλλ" στις θαυμάστριές μου !!

Εσύ θα με παρακαλάς να σου δώσω κανά εισητήριο για τις συναυλίες μου -)))

Hades είπε...

Αν εσύ παίξεις metal, Σπίθα, δεσμεύομαι ότι θα βγω Σάββατο βράδυ στσην Ομόνοια με μίνι ως τον αφαλό, διχτυωτό καλσόν και γόβα στιλέτο... :):):):):)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Προχτές σε είδα !
Τότε δεν θα μπορείς, θα πέσεις. Φόρα δρομάδια, καλύτερα και σκελέα!!

Hades είπε...

Σκελέα; Ρε, πάλι το Back to the Future έβλεπες; :):):)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το "Φουλ μέταλ τζάκετ"!!!

Και το "Γεννημένος την 4η Ιουλίου",
και "Ελαφοκυνηγό"...!!
:)))

Zaphod είπε...

Εεεε....περίμενα σεντονάρα!!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Στο κρεβάτι,zaphod.
Το σεντόνι εκεί το άφησε!
-))

Hades είπε...

@zaphod
Άσε, μην το γελάς διότι χθες ήμουν τόσο κομμάτια που την έπεσα από τις 10.30 περίπου, Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να το κάνω αυτό... Πίπα-κώλο μ'έχει πάει το τελευταίο διάστημα... :)
Βέβαια, μεταξύ μας, ετοιμάζω ήδη 3 σεντόνια (συν κάτι άλλα παραλειπώμενα και απασχολούμαι κι εκεί όπως καταλαβαίνεις. Πέραν των υπολοίπων ζητημάτων που με απασχολούν δηλαδή... Ναι, ναι, ξέρω, το γάμησα τελείως και ψόφησε... :):):) )

@Σπίθα
Ιδέ πιο πάνω... :)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Όχι ρε γμτο!!!

-Ένα σεντονάκι ζήτησε ο zaphod!

Έλεος, hades -))))

Hades είπε...

Υπερβολές, Σπίθα. Ήδη το πρώτο τελικά βγήκε μικρό επειδή βαριόμουν κάπως (άσε που είχα και κάτι σοβαρότερο να κάνω κιόλας). Αν κι εδώ που τα λέμε "ξέσπασα" και στον zaphod στο ενδιάμεσο! Τα άλλα δύο όμως... :):):)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ναι αλλά δες και τα δικά μου "ξεσπάσματα"!
Και σε σένα και στον zaphod!
Τις ώρες να κοιτάς, μικρέ -))
(Είχα και δουλειά, στο ενδιάμεσο..κενό!)