Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Meanwhile in El City

ο εισαγγελέας ψάχνει -λένε οι κακαί γλώσσαι- κάποιους από την υπόθεση Ζήμενς και πως την έχουν κάνει με τα ελαφρά πηδηματάκια, ενόσω φυσικά έχουμε και δύο (εάν δεν απατώμαι) προφυλακίσεις. Δηλαδή τα θαύματα στην Ελλάδα συνεχίζονται! Υπάρχει κόσμος που (ως έχουμε ξαναπεί) τα έδωσε, αλλά ουδείς τα πήρε!!! Θαύμα, θαύμα!

Και είχαμε και το ντηπτέτοιο χθες (πως λέμε, ντηπ για ντηπ ιν σσσσίτ), ένα ντηπτέτοιο που ως μας ενημέρωση η κυρία Χούκλη είμαστε η μοναδική χώρα που έκανε! Μα φυσικά! Λεφτά για πέταμα έχουμε άλλωστε, τα'χουμε ξαναπεί. Το ίδιο και υπομονή! Και τι ακούσαμε; Μα φυσικά τίποτε νέο. Ήταν απλώς μέρος της διαδικασίας το να υποφέρουμε και αυτό. Εξάλλου ο Ζορζ είναι σαφής εδώ και καιρό: οι εκλογές αυτές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Μπίνγκο: το 90% των "ανακοινώσεων" μας έρχεται από την ΕΕ αλλά κατά τα λοιπά αι εκλογαί έχουν μόνον αξία δημοψηφίσματος. Για τον λόγο τούτο ως φαίνεται οι ευρωβουλευταί του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθούν μόλις γίνουν εθνικές εκλογές (προφανώς επειδή στην Ευρώπη δεν έχει πολλή μάσα φαίνεται). Επίσης, διά να μην το ξεχάσω, μας ήρθε και το μπουγιουρντί από το ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο μας ενημέρωσαν ότι ήδη πλερώνουμε αρκετούς φόρους και δεν γίνεται να πληρώσουμε άλλους, επιβάλλεται όμως να κοπούν αι δημοσίαι δαπάναι. Μα τι λάνε οι μαλάκες ρε; Και πως θα πάρουν τις νέες λιμουζίνες τους τα καμάρια μας; Πως θα πάρουν τις μίζες τους Τα επιδόματα σπιτιού και θέρμανσης (κ.ο.κ.); Εξάλλου το είπε και ο πρώην έμπορος άρα που ξέρει τι γίνεται στον κόσμο, κύριος ΥΠΕΘΟ, ότι μάλλον θα απαιτηθούν και νέα μέτρα. Προφανώς ήθελε να συμμορφωθεί με τας υποδείξεις του ΔΝΤ που έλεγαν το αντίθετο.

Τι λέγαμε λοιπόν; Ααα, ναι... για το χθεσινό ντηπντέτοιο. Ειλικρινά απαξιώ να σχολιάσω αυτήν την όλη μετριότητα, την οποίαν παρά ταύτα κάποιοι προσπαθούν να ξεζουμίσουν σε βαθμό τέτοιο που να πουν ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις. Και ακόμη χειρότερα, υπάρχει και κόσμος που προσπαθεί να τους πιστέψει. Ναι, τελικά είμαστε τόσο ζώα... Όπως και να'χει όμως, εγώ θα κάνω την ρελάνς και θα πω ότι κατ΄εμέ τις κέρδισε μακράν ο Καραμανλής (ο οποίος χθες για πρώτη φορά κάλυψε και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη ανακαλέσει τα περί αρχιερέα της διαπλοκής του Σημήτη, για τον οποίον ακούγεται ότι θα είναι το πρώσωπο-ματ για τις εκλογές του ΠτΔ. Μια χαρά είμαστε...), για τον λόγο τούτον έχω να του απευθύνω την παρακάτω ανοικτή επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια σας άκουσα και χθες να λέτε πως ο στόχος σας είναι να δώσετε λύση στα προβλήματα του τόπου ακόμη και μέσα σε αυτήν την δύσκολη διεθνή συγκυρία. Σχεδόν ανατριχιάζοντας σας άκουσα να λέτε ότι δεν θα λογαριάσετε πολιτικό κόστος και θα πάρετε τις δύσκολες αποφάσεις που θα απαιτηθούν. Μάλλον εδώ θα πρέπει να θυμηθώ ότι δεν επιθυμείτε να φανείτε αρεστός.

Επειδή κι εγώ αν είχα κάνει σε όλον τον τον πάτο σαν βολάν νταλίκας (που λέει κι ο Γεωργίου) για να καλύπτονται είτε τα ημέτερα είτε τα υμέτερα σκάνδαλα δεν θα είχα πρόβλημα να αναλάβω το πολιτικό κόστος, οφείλω να ομολογήσω ότι σας έχω γραμμένο στα παπάρια μου, μεγαλοπρεπέστατα κιόλας. Διότι τελικώς οι δύσκολες αποφάσεις προορίζονται για όλους πλην των πολιτικών. Άρα τίποτε άλλο δεν έχει αξία.
Σας ευχαρισθώ πολύ.

ΥΓ. Φυσικά το ίδιο γράψιμο προορίζεται και στους λοιποί πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα (μηδέ των Οικολόγοι εξαιρουμένων για τους οποίους επίκειτο σενδόνη, αλλά ευτυχώς βγήκε η αλήθεια έξω αναφορικά με το ποιόν τους), μη νομίζετε ότι είμεθα και ρατσιστές και γράφουμε μόνο τους μέν.

Δαγκωτό Λεβέντη φέτος και να πα να γαμηθούν άπαντες. Όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι αποχή. Απλά Λεβέντη. Κυριολεκτώ.

ΥΓ2 Τι έγινε ρε παιδιά; Αλαβάνος αντί Τσίπρα χθες; Τι έγινε ο ηγέτης του 23ου αιώνα που αφουγκράζεται τον κόσμο και τη νεολαία; Μήπως πήξαμε για τα ποσοστά που πέφτουν; Και που'σαι ακόμη Αλαβάνε...

ΥΓ3 Και μιας και assholούμεθα με την επικαιρότητα, τα θυμάστε που τα είχαμε περιγράψει σε σχεδόν ζωντανή μετάδοση; Προσφάτως ο αξιότιμος συνάδελφος polse αποκάλυψε και την συνέχεια, που δεν ήτο άλλη από τη διεθνή (επι)βράβευση. Όλα κι όλα, στην γιουρουσοβύζιων μπορεί να πήραμε την εβδομιά (όπως λέμε πρωτιά), αλλά εδώ διαπρέψαμε...



(δώστε βάση στο σημείο με τα θυμιατά... Όχι τίποτε άλλο, αλλά μετά χάνεται η μπάλα κιόλας... :):):) )

UPDATE: Διαβάστε επίσης τρία εξαιρετικά κείμενα του Σπίθα εδώ, εδώ κι εδώ.

2 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

1. Το ντιπ για ντιπ ντιπτέτοιο αφορά τα μίντια. Έτερον ουδέν.
Κάτι σαν γιουροβίζιον και τα λοιπά.

2. Κατά τα λοιπά, ω Hades, μιλάμε αλλού για αλλού. Δεν αξίζει...

3. Διαφωνώ για τον λεβέντη, ρε συ...
Υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και υποτιμάς πολιτικούς χώρους που κατεβαίνουν στις εκλογές, έστω και με μικρά ποσοστά αλλά είναι ξεκάθαροι και το παλεύουν, με τον τρόπο τους.
Αυτή τη φορά κοινοβουλευτικά, έστω.

Δεν παίζω άλλο!

Hades είπε...

Γιατί αφορά τα μήντια, Σπίθα; Αυτά το πλέρωσαν; Με τα δικά τους λεφτά συμμετείχαν οι δημοσιοτέτοιοι τους στο πάνελ της κρατικής ΝΕΤ, μετά της δημοσίου υπαλλήλου κυρίας Χούκλη (την οποίαν κατά τα λοιπά συμπαθώ πάρα πολύ κιόλας); Ή μήπως τα μήντια έθεσαν τα πραγματικά ερωτήματα που καίνε τον κόσμο; Σε βρίσκω λάθος σε τούτο.

Το πρόβλημα, Σπίθα, είναι ότι αν κόψουμε την κουβέντα για όσα δεν αξίζουν θα καταντήσουμε μουγγοί. Εκεί πάνε να μας σπρώξουν, προς την αυτήν κατεύθυνση. Να κωφεύουμε, να εθελοτυφλούμε και να μην μιλάμε για τίποτε. Το ξέρω ότι δεν αξίζει. Αλλά για πες μου κάτι: κι εσύ που το ξέρεις ότι δεν αξίζει, γιατί δεν σταματάς πρώτος να μιλάς;! Πως είπες; Α, δεν σου πάει, ε; :):):)

Περί Λεβέντη στα έγραψα και στο δικό σου: την προκειμένη φορά θέλω απλώς να εκχυδαϊσω τους πάντες και τα πάντα. Η ψήφος είναι ιερή. Η σοβαρή ψήφος στην Ελλάδα, απλώς ανέκδοτο πλέον. Λυπάμαι πολύ που το λέω έτσι ωμά και χύμα.