Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Meanwhile in El City

ο εισαγγελέας ψάχνει -λένε οι κακαί γλώσσαι- κάποιους από την υπόθεση Ζήμενς και πως την έχουν κάνει με τα ελαφρά πηδηματάκια, ενόσω φυσικά έχουμε και δύο (εάν δεν απατώμαι) προφυλακίσεις. Δηλαδή τα θαύματα στην Ελλάδα συνεχίζονται! Υπάρχει κόσμος που (ως έχουμε ξαναπεί) τα έδωσε, αλλά ουδείς τα πήρε!!! Θαύμα, θαύμα!

Και είχαμε και το ντηπτέτοιο χθες (πως λέμε, ντηπ για ντηπ ιν σσσσίτ), ένα ντηπτέτοιο που ως μας ενημέρωση η κυρία Χούκλη είμαστε η μοναδική χώρα που έκανε! Μα φυσικά! Λεφτά για πέταμα έχουμε άλλωστε, τα'χουμε ξαναπεί. Το ίδιο και υπομονή! Και τι ακούσαμε; Μα φυσικά τίποτε νέο. Ήταν απλώς μέρος της διαδικασίας το να υποφέρουμε και αυτό. Εξάλλου ο Ζορζ είναι σαφής εδώ και καιρό: οι εκλογές αυτές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Μπίνγκο: το 90% των "ανακοινώσεων" μας έρχεται από την ΕΕ αλλά κατά τα λοιπά αι εκλογαί έχουν μόνον αξία δημοψηφίσματος. Για τον λόγο τούτο ως φαίνεται οι ευρωβουλευταί του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθούν μόλις γίνουν εθνικές εκλογές (προφανώς επειδή στην Ευρώπη δεν έχει πολλή μάσα φαίνεται). Επίσης, διά να μην το ξεχάσω, μας ήρθε και το μπουγιουρντί από το ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο μας ενημέρωσαν ότι ήδη πλερώνουμε αρκετούς φόρους και δεν γίνεται να πληρώσουμε άλλους, επιβάλλεται όμως να κοπούν αι δημοσίαι δαπάναι. Μα τι λάνε οι μαλάκες ρε; Και πως θα πάρουν τις νέες λιμουζίνες τους τα καμάρια μας; Πως θα πάρουν τις μίζες τους Τα επιδόματα σπιτιού και θέρμανσης (κ.ο.κ.); Εξάλλου το είπε και ο πρώην έμπορος άρα που ξέρει τι γίνεται στον κόσμο, κύριος ΥΠΕΘΟ, ότι μάλλον θα απαιτηθούν και νέα μέτρα. Προφανώς ήθελε να συμμορφωθεί με τας υποδείξεις του ΔΝΤ που έλεγαν το αντίθετο.

Τι λέγαμε λοιπόν; Ααα, ναι... για το χθεσινό ντηπντέτοιο. Ειλικρινά απαξιώ να σχολιάσω αυτήν την όλη μετριότητα, την οποίαν παρά ταύτα κάποιοι προσπαθούν να ξεζουμίσουν σε βαθμό τέτοιο που να πουν ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις. Και ακόμη χειρότερα, υπάρχει και κόσμος που προσπαθεί να τους πιστέψει. Ναι, τελικά είμαστε τόσο ζώα... Όπως και να'χει όμως, εγώ θα κάνω την ρελάνς και θα πω ότι κατ΄εμέ τις κέρδισε μακράν ο Καραμανλής (ο οποίος χθες για πρώτη φορά κάλυψε και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη ανακαλέσει τα περί αρχιερέα της διαπλοκής του Σημήτη, για τον οποίον ακούγεται ότι θα είναι το πρώσωπο-ματ για τις εκλογές του ΠτΔ. Μια χαρά είμαστε...), για τον λόγο τούτον έχω να του απευθύνω την παρακάτω ανοικτή επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια σας άκουσα και χθες να λέτε πως ο στόχος σας είναι να δώσετε λύση στα προβλήματα του τόπου ακόμη και μέσα σε αυτήν την δύσκολη διεθνή συγκυρία. Σχεδόν ανατριχιάζοντας σας άκουσα να λέτε ότι δεν θα λογαριάσετε πολιτικό κόστος και θα πάρετε τις δύσκολες αποφάσεις που θα απαιτηθούν. Μάλλον εδώ θα πρέπει να θυμηθώ ότι δεν επιθυμείτε να φανείτε αρεστός.

Επειδή κι εγώ αν είχα κάνει σε όλον τον τον πάτο σαν βολάν νταλίκας (που λέει κι ο Γεωργίου) για να καλύπτονται είτε τα ημέτερα είτε τα υμέτερα σκάνδαλα δεν θα είχα πρόβλημα να αναλάβω το πολιτικό κόστος, οφείλω να ομολογήσω ότι σας έχω γραμμένο στα παπάρια μου, μεγαλοπρεπέστατα κιόλας. Διότι τελικώς οι δύσκολες αποφάσεις προορίζονται για όλους πλην των πολιτικών. Άρα τίποτε άλλο δεν έχει αξία.
Σας ευχαρισθώ πολύ.

ΥΓ. Φυσικά το ίδιο γράψιμο προορίζεται και στους λοιποί πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα (μηδέ των Οικολόγοι εξαιρουμένων για τους οποίους επίκειτο σενδόνη, αλλά ευτυχώς βγήκε η αλήθεια έξω αναφορικά με το ποιόν τους), μη νομίζετε ότι είμεθα και ρατσιστές και γράφουμε μόνο τους μέν.

Δαγκωτό Λεβέντη φέτος και να πα να γαμηθούν άπαντες. Όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι αποχή. Απλά Λεβέντη. Κυριολεκτώ.

ΥΓ2 Τι έγινε ρε παιδιά; Αλαβάνος αντί Τσίπρα χθες; Τι έγινε ο ηγέτης του 23ου αιώνα που αφουγκράζεται τον κόσμο και τη νεολαία; Μήπως πήξαμε για τα ποσοστά που πέφτουν; Και που'σαι ακόμη Αλαβάνε...

ΥΓ3 Και μιας και assholούμεθα με την επικαιρότητα, τα θυμάστε που τα είχαμε περιγράψει σε σχεδόν ζωντανή μετάδοση; Προσφάτως ο αξιότιμος συνάδελφος polse αποκάλυψε και την συνέχεια, που δεν ήτο άλλη από τη διεθνή (επι)βράβευση. Όλα κι όλα, στην γιουρουσοβύζιων μπορεί να πήραμε την εβδομιά (όπως λέμε πρωτιά), αλλά εδώ διαπρέψαμε...



(δώστε βάση στο σημείο με τα θυμιατά... Όχι τίποτε άλλο, αλλά μετά χάνεται η μπάλα κιόλας... :):):) )

UPDATE: Διαβάστε επίσης τρία εξαιρετικά κείμενα του Σπίθα εδώ, εδώ κι εδώ.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ομολογουμένως δεν αντέχεται πάντως...

Να έχει παραιτηθεί ο Βγενόπουλος, η Πολυδιασπαστικότις να είναι μισό βήμα προ της διάλυσης και όλοι να ασχολούνται... με τον Κόκκαλη. Πραγματικά δεν αντέχεται...
..από τους βάζελους... :):)

Λοιπόν, άκουσα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη τύπου του Κόκκαλη και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι η μοναδική όλα αυτά τα χρόνια που θεωρώ ότι είπε πράγματα ουσίας. Όχι ότι συμφωνώ με όλα βέβαια (πως το 'παθα) αλλά ιδίως σε σχέση με άλλες συνεντεύξεις τύπου αυτή ήταν έτη φωτός μπροστά. Κυρίως επειδή τα έχωσε στον κόσμο ακριβώς εκεί που έπρεπε. Πριν από αρκετά χρόνια είχε πει "τι να κάνουμε, αυτούς τους οπαδούς έχουμε" εννοώντας φυσικά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους αλλάξουμε. Έστω και 15 χρόνια μετά κατάλαβε ότι οι οπαδοί έτσι όπως συμπεριφέρονται κάνουν ζηιμά στην ομάδα. Διότι όταν ασχολείσαι με τους άλλους η συνέχεια (με μαθηματική ακρίβεια κιόλας) είναι τα επεισόδια. Όχι ότι το βλέπω να υλοποιείται βέβαια, αλλά να δω το Γ.Καραϊσκάκης και να μην πέφτει ούτε μια μάνα μέσα και τι άλλο στον κόσμο. Πάντως και μόνο ότι έδειξε να προβληματίζεται ο Κόκκαλης από κάτι τέτοιο είναι αν μη τι άλλο σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Για να το δούμε και στην πράξη τώρα...

Για τον Κετσπάγια ωραία τα έθεσε. Το θέμα είναι ότι τα είχε ξαναπεί και για τον Λεμονή, ως ενθυμούμαι. Πέραν τούτου, προσωπικά τα ακούω βερεσέ τα περί βάθους χρόνου τριετίας να δουλέψει κλπ, κλπ. Κάτσε να στραβώσει στην αρχή να δεις πως φεύγει στο εξάμηνο. Όσο εργατικός πάντως και να είναι ο Κετσπάγια, η πρόσληψή του παραμένει οπισθοδρόμηση. Εξίσου αναμφισβήτητο. Εξακολουθώ να μην ενθουσιάζομαι, και δεν μπορώ να βλέπω και πολύ ευοίωνο το όλο σκηνικό, αλλά τέλος πάντων, τα αποτελέσματα θα δείξουν. Πάντως, η αντίφαση εδώ ήταν αυτά που είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι δύσκολος σύλλογος -που ισχύει στο 100% αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για τεράστιο μέγεθος (όσο κι αν κωλοχτυπιούνται όλοι οι υπόλοιποι). Πως θα ανταπεξέλθει ο Κετσπάγια λοιπόν υπό τέτοιες συνθήκες και με γενική δυσπιστία, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα. Αναφορικά με την αύξηση του ΜΚ, νομίζω τα λέγαμε πρόσφατα και πέσαμε μέσα: Πολυσωκρατικότις. Αναμενώμενο και λογικότατο ότι λάθη τύπου βάζελου ο Κόκκαλης δεν κάνει. Όποιος θέλει να μπουκάρει, κατ' αρχήν θα πρέπει να περάσει τα σωκρατικά κριτήρια γαυρίλας (αυτό δεν είναι κακό, ίσα-ίσα θα έλεγα) κι από 'κει κι έπειτα θα πρέπει να είναι έτοιμος να τα σπρώχνει δίχως περαιτέρω λεπτομέρειες κι επεξηγήσεις. Και έτσι πρέπει να είναι, μην λέμε ό,τι θέλουμε.

Βέβαια, ενδιαφέροντα πράγματα είπε και για τον Βαλβέρδε. Μόνο που δεν μας τα είπε καλά. Ναι, όλοι ξέρουμε πως αποκλείστηκε από την κατώτερη Ανόρθωση. Ξέχασε να μας πει όμως ότι ο Βαλβέρδε είχε ξελαρυγγιαστεί για μεταγραφές όλο το καλοκαίρι, και τελικώς δύο πολύ σημαντικά κομμάτια του παζλ, ο Ντιόγκο κι ο Λέτο, ήρθαν απελπιστικά αργά. Όχι ότι και άλλοι είχαν έρθει νωρίτερα δηλαδή, αλλά λέμε τώρα. Το θέμα είναι ότι ο Βαλβέρδε κάθησε από το μηδέν να βάλει την ομάδα να μάθει 5 πράγματα, με σημαντικότερο των οποίων το πρεσσάρισμα συνεχώς και ψηλά, ιδίως στον χώρο του κέντρου, και αυτό δίχως όλα τα "υλικά" που ο ίδιος επιθυμούσε. Στην συνέχεια που τα πράγματα από ένα σημείο κι έπειτα άρχισαν να ρολάρουν κάποια πράγματα, υπήρξαν παιχνίδια που και καλή μπάλα έπαιξε, και 5 πράγματα προσπαθούσε να κάνει. Επίσης, άδικος ήταν σχετικά με τους πιτσιρικάδες: ο Βαλβέρδε όχι μόνο είχε θέσει βέτο να αναλάβει προσωπικά και την ομάδα των πιτσιρικάδων, αλλά και είχε ξεκαθαρίσει ότι από την πρώτη χρονιά δεν θα χρησιμοποιούσε κανέναν πιτσιρικά για βασικό. Πρακτικά λοιπόν με τους μικρούς δεν έγινε τίποτε που να μην ξέραμε.

Επίσης, σημαντικότατο ήταν και το ότι φάνηκε επιτέλους ρεαλιστής σε διάφορα σημαντικά θέματα, όπως και για τα χρήματα που μπορούν να μπουν και για τους στόχους. Και αυτό είναι πραγματικά καλό, διότι μόνο αν αφήσουμε τα υπερφύαλα όνειρα μπορούμε να επιτύχουμε κάτι καλύτερο. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί και τα όσα (πάμπολλα) σφάλματα έχουν γίνει στο παρελθόν, σε διάφορα θέματα, αλλά είδα και εδώ βήματα προόδου. Κυριολεκτικά έδειξε με αυτά που είπε σήμερα να έχει μάθει από τα λάθη του. Βέβαια ο άκρατος οπαδισμός του δεν πρόκειται να τον αποτρέψει και από τα μελλοντικά, όμως αν καταφέρει να αποδείξει ότι αυτά που είπε δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια είναι πολύ σημαντικό. Μιας και είπαμε για τα φράγκα, απορία μου προκάλεσε το κυριολεκτικά απαξιωτικό σχόλιό του για την ελληνική αγορά: ο Κουτσιανικούλης δηλαδή γιατί τον χαλάει; Παράδειγμα φέρνω.
Πολύ σωστά και τα όσα είπε για τους δημοσιογράφους, αφού ιδίως την σιχαμερή τρίτη κατηγορία των λεγόμενων και "αντικειμενικών" την έχουμε βαρεθεί. Μιας και ανέφερα τους αντικειμενικούς, να θέσω και ένα ερώτημα: διάβαζα τόσες μέρες ότι ένα από τα προσόντα του Κετσπάγια είναι και το ότι δεν καταλαβαίνει από ονόματα.... Του Δέλλα και του Φρούσσου, να υποθέσω; Ρε δεν πάνε στο διάολο όλοι τους λέω 'γώ;
Επίσης ήταν και η πρώτη φορά που ο Κόκκαλης μίλησε για την διαστρέβλωση των γεγονότων, κλασικό γρανάζι της γνωστής προπαγάνδας απαξίωσης και ισοπέδωσης των πάντων, που προσπαθεί να μας πείσει πως άλλα βλέπουμε, ήτοι όχι αυτά που βλέπουμε.

Βεβαίως, όλα τα λεφτά ήταν οι μπηχτές περί βάζελου, ιδίως στην αρχή (για εμάς το πρωτάθλημα τελείωσε, για άλλους συνεχίζεται - εμείς κάνουμε μία συνέντευξη τη χρονιά)! Τρελό γέλιο -ήταν σε μεγάλα κέφια σήμερα! Και επίσης, σωστά έκανε και δεν ασχολήθηκε δημοσίως με τις εξελίξεις στον βάζελο. Δεν είναι δικό του θέμα να ασχολείται με τέτοια πράγματα δημοσίως. Είπα, δημοσίως... Από τα πιο σημαντικά όμως (που δεν το είπε τόσο σαν καρφί όσο επειδή πραγματικά το πιστεύει) είναι η απάντησή του στην ερώτηση αν μπορεί να συνδυαστεί και τίτλος και νέοι παίκτες: τα θέλουμε και τα δύο. Και εδώ είναι η όλη ουσία που θα έπρεπε να σκεφτούν όλοι οι υπόλοιποι: όταν πχ προ πολλών ετών ο Τζίγγερ έκανε λόγο για πενταετή πλάνα προσπαθώντας ντε και καλά να προσδώσει έναν υποτιθέμενο ευρωπαϊκό αέρα στη νοοτροπία του βάζελου, ο Κόκκαλης δούλευε στον δρόμο που έπρεπε και έτσι θα συνεχίσει να δουλεύει. Όταν θες να ονομάζεσαι μεγάλη ομάδα τα θες τώρα όλα αυτά που μπορείς να έχεις, όχι μετά από 3-5-8 χρόνια. Ελπίζω να κατάλαβαν οι βάζελοι έναν από τους σημαντικότερους λόγους που τόσα χρόνια μένουν μπουκάλα. Δεν υπάρχουν πενταετή πλάνα, ιδίως στην Ελλάδα...

Το ρεζουμέ ποιο ήταν; Δεν ήταν ένα μόνο, πολλά ήταν...
Πρώτον, πάμε για το πρωτάθλημα. Ακρογωναιαίος λίθος και όχι αδίκως. Οι μεγάλες ομάδες φτιάχνονται από τους τίτλους του πραγματικούς, όχι από τους υποτιθέμενους, ούτε φυσικά από εκείνους στο αμερικάνικο μπιλιάρδο, την ποδοσφαίριση, την βολεόσφαιρα, το πολίδιο, την ηλεκτρική σκούπα υπνοδωματίου...
Δεύτερον, Ευρώπη αν κάτσει. Κοινώς, ας μπούμε στους ομίλους και βλέπουμε. Παρεξηγήσημο μεν έτσι όπως το έθεσε, αλλά λογικό, μιας και αυτό που ενδιαφέρει και τον Κόκκαλη και όλους τους γαύρους είναι να παίζουμε μπάλα προτίστως, όχι τόσο το ως που θα πας. Εξάλλου αν δεν πας ως το τέλος δεν έχει καμία σημασία το αν θα σταματήσεις λίγο πριν ή λίγο μετά.
Τρίτον, μεταγραφές της προκοπής μην περιμένουμε, εκτός αν τα σμπρώξουν χοντρά οι λοιποί. Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι έτσι είχε έρθει ο Ριβάλντο προ ετών.
Τέταρτον, θα πρέπει να μειωθούν οι ζημιές στην ομάδα και κυρίως αυτές που προέρχονται από τις εξέδρες (δεν είναι τυχαία η αναφορά στο fair play). Ξαναλέω: να το δω και να μην το πιστέψω. Εξάλλου τα πολύ πρόσφατα αίσχη του μπάσκετ είναι νωπά. Κρίμα που φάγαμε μόλις 2 αγωνιστικές. Κανονικά θα έπρεπε να φάμε καμιά δεκαριά μπας και βάλουμε μυαλό.
Πέμπτον, κάτι μου λέει ότι θα έχουμε μετωπικές με δημοσιογραφικοεκδοτικούς οίκους φέτος. Και στο παρελθόν είχαμε βέβαια, αλλά προφανώς κάπου έχει πάρει ανάποδες πλέον και μεταξύ μας, όχι αδίκως. Εδώ, έχουμε πάρει όλοι οι υπόλοιποι...
Έκτον, η φάση με την αύξηση του ΜΚ είναι προφανές ότι δεν στοχεύει εντός συνόρων. Φάνηκε από το γεγονός ότι τους λοιπούς ανταγωνιστές τους ψιλογειώνει, χώρια τις όποιες μπηχτές υπήρξαν. Άρα αφού τους έχει γραμμένους και μόνος του, όσοι εισέλθουν δεν θα εισέλθουν για να να εδραιωθεί ο Ολυμπιακός εντός συνόρων. Όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, η νεκροψία θα δείξει.
Σε γενικές γραμμές αυτά...

Δηλαδή, αυτά περί Κόκκαλη. Διότι όπως είπαμε, είχαμε και τη βόμβα Βγενόπουλου σήμερα (όπου από το πόσο ασχολήθηκε ο κόσμος του έδωσε να καταλάβει μεταξύ άλλων και τι μέγεθος είναι σε σχέση με τον Κόκκαλη). Ή μάλλον, βόμβα ήταν για όσους εθελοτυφλούσαν. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πλέον φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Βγενόπουλος ήθελε απλά να φθείρει τον Βαρδινογιάννη και να πάρει μόνος του όλο το πακέτο μετοχών. Την οσμήστικε τη δουλειά ο Τζίγγερ και την έκανε στην άκρη, οπότε από το να φάει τη φθορά ο Βγενόπουλος την έκανε και αυτός. Θα θυμάστε πιστεύω εκείνη τη συνέντευξη στον Γεωργίου (μετά τη συνάντηση Τζίγγερ-Βγενόπουλου) από την οποία είχε προκύψει το ανοικτό ενδεχόμενο να πάρει τον Παναθηναϊκό. Μετά όμως που τα βρήκε και ο Τζίγγερ με τους κοντούς, αυτό δεν άρεσε καθόλου στον τραπεζίτη και άρχισαν οι μετοπικές επιθέσεις. Έτσι, φτάσαμε σε ένα πανέμορφο (απ)αίσιο τέλος, όπου όλα έγιναν απλώς έτσι όπως λέγαμε από το περσινό καλοκαίρι και μας έλεγαν είτε ότι τα'χαμε κάνει πάνω μας, είτε ότι ήμασταν εγκάθετοι... Δεν πειράζει, σε καλή μεριά και καλή σας χώνεψη...
Α, και για να μην το ξεχάσω: αυτός που ισχυρίστηκε ότι δεν λιποψύχησε ποτέ ήταν ο ίδιος που δεν κατέβασε την ομάδα του του στον τέταρτο τελικό το 93 επειδή είχε σπάσει η έδρα. Όπως ήταν και ο ίδιος σύμφωνα με τα λεγόμενα του οποίου διέλυσε ένα ολόκληρο τμήμα του ερασιτέχνη για έναν και μόνο έναν παίκτη... Προφανώς στον Παναθηναϊκό ορίζουν την λιποψυχία διαφορετικά...

Σε καλή μεριά και να μας ξανάρθετε...

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Γιουρουσοβύζιων και φέτος

(στο τέλος έχει upντετοιο)

με την ελληνική συμμετοχή (καθώς και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους από βέρους ΕΛ βεβαίως, βεβαίως να στοχεύουν στην πρωτιά του Σάαααααααααακηηηηηηηηηηηηη (τσιριχτά), την ίδιαν στιγμή που η διασπάθιση δημοσίου χρήματος (δηλαδή των φόρων που παρακρατεί η ΔΕΗ επ'ωφελεία ΕΡΤ) ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης συνεχίζεται ακατάπαυστα. Μετά την Αννούλα, τον Σαρδέλ, τον Σάααααααααακηηηηηηη (τσιριχτά) (την πρώτη φορά), τον R.A.K.I.N.T.Z.H. κλπ, ήρθε πάλι ο Σάαααααααααακηηηηηηηηη(ς) (τσιριχτά) να κάνει τις πολύμηνες διακοπές του με τουρνέ σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα λεφτά του απλού κόσμου. Κι όλ'αυτά για τί; μα για ένα τραγούδι που δεν έχει την παραμικρή ποιότητα, που δεν έχει τίποτε απολύτως να προσφέρει, που είναι ένα απλό χαζοχαρούμενο χιτάκι της ευαγούς μουσικής βιομηχανίας και που ένα 6μηνο μετά θα έχει ξεχαστεί (όπως και όλα τα προηγούμενα) αφού όμως πρώτα θα έχει πουλήσει τα κέρατά του (με κάθε δυνατό τρόπο). Ο κίνδυνος δε, να πάρει την πρώτη θέση ορατός. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι ικανοί να ψηφίσουν το τραγούδι της χώρας που πάνε λιγότερο προκειμένου απλώς να αναλάβει την επόμενη γιουρουσιοβύζιων και να καταστραφεί ολοσχερώς (ιδίως αν την αναλάβουμε εμείς που έχουμε και την τεχνογνωσία στο πως να διοργανώνουμε τα πάντα με 100 φορές μεγαλύτερο κόστος). Εγώ φυσικά όχι μόνο δεν θα ψηφίσω, αλλά και δεν θα δω καν (εκτός αν μαζευτούμε παρέα στο σπίτι και θέλουμε να χαβαλεδιάσουμε και μόνο τότε), τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της Ρουμάνας όμως, την οποίαν έτσι όπως την έκοψα σε ένα ζάπινγκ, δεν ξέρω αν κάνει για τραγουδίστρια, αλλά για τοπ μοντέλα κάνει σίγουρα. Εξάλλου πέραν του όποιου οφθαλμόλουτρου (τρόπον τινά), να παρακολουθήσω τι; Το όλο κιτσαριό; Ή μήπως να πανηγυρίσω εις το όνομα του εθνικού στόχου ονόματι Σάαααααααααακηηηηηηηηηη(ς) (τσιριχτά) το πως και πόσο τα τρώνε μέσα από την τσέπη μου με χρυσές μασέλες; Ρε δεν πάνε στο διάολο λέω εγώ; Προτιμώ να τα σκάσω το Φθiν;oπωρο στους Jaguar που θα γίνει το έλα να δεις κιόλας...

Κατά τα λοιπά, για το αυτό ετήσιο αίσχος που και φέτος θα πανηγυρίσουμε (μιας και είμεθα διά τα πανηγύρια) απλά θα ήθελα να επαναφέρω τις απόψεις Γεωργίου (στο διαχρονικότερο ίσως βίδεόν του) με τις οποίες συντάσσομαι δίχως δεύτερη σκέψη...

(σύντομη βερζιόν)


(πλήρης βερζιόν)


Κάποτε η Γιουρουσοβύζιων έβγαζε ΑΒΒΑ. Τώρα περιορίζεται απλά σε Σάαααααααακηηηηηηηηη (τσιριχτά). Άντε και τίποτε πουθενάδες τύπου Pordi...

UPDATE: Τελικά η παρέα μαζέυτηκε και ευτυχώς μετριάστηκε το βασανιστήριο... :)
Αν κι εδώ που τα λέμε τελικά χθες ιδίως είχε πλάκα από πολλές απόψεις. Κατ' αρχήν το τραγούδι του Νορβηγού ήταν κομματάρα, με εκπληκτική χορογραφία και θαυμάσια σκηνική παρουσία. Ομοίως, εκπληκτικό ήταν και το αγγλικό και το εσθονικό, ενώ αρκετά συμπαθητικό βρήκα και το γιορμαναράδικο (όχι ένεκα των ξέκωλων) που μου θύμησε ολίγον τι από μπροόουντουέη (ευτυχώς, διότι αυτό της Φινλανδίας θύμισε αρκετά από μπρόουντμπακ...). Ιδίως όμως του Νορβηγού το καραγούσταρα από χίλιες δυο πάντες.
Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν κάποια σχόλια των δύο σουσουράδων που μετέδιδαν το καρακιτσαριό: όταν έκατσε μύτη το κομμάτι της Εσθονίας που ήταν ίσως το πρώτο με ποιότητα που εμφανίσθηκε, εμφανίσθηκαν και τα πρώτα φτυάρια: "τραγούδι από άλλον διαγωνισμό" και κάτι σχετικές φαιδρότητες. Ενώ του Σάααααααακηηηηηηηη (τσιριχτά) ήταν στον διαγωνισμό που έπρεπε: αστείο εν μέσω αστειότητος. Επίσης, ενδιαφέρον προκάλεσαν και τα σχόλια που είχαν να κάνουν με τις "συγγένειες" χωρών, τις τυχόν φιλίες κλπ: "δεν περιμένουμε βαθμό από τους τάδε" έλεγαν χαιρέκακα. Μα γιατί; Αφού το τραγούδι μας ήταν κομματάρα, γιατί να μην μας ψήφιζαν δηλαδή; Μην πω για την σιγουριά ότι "πάντα μας δίνουν το δωδεκάρι", τουτέστιν κάθε χρονιά έχουμε το καλύτερο αλλά μας τρώνε τα μαύρα συμφέροντα.... Μην θυμηθώ το άλλο: άλλοι έπαιρναν τα δωδεκάρια "εμείς όμως πήραμε το δυνατότερο χειροκρότημα" (που να δεις τι μούντζες πήραμε, αλλά έχε χάρη που δεν τις έδειχνε η κάμερα). Επίσης μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αμφότερες διαπίστωσαν ότι η διαφορά είχε αρχίσει πλέον να ξεφεύγει και να γίνονται δύσκολα τα πράγματα όταν ο Νορβηγός ήδη ήταν περί τους 100 βαθμούς μπροστά. Ναι, η αλήθεια είναι ότι μέχρι τους 89 το παλεύαμε, μετά την χάσαμε την μπάλα. Και πάει λέγοντας....
Και πήρε τ'αφτί μου αλλά και έτυχε να διαβάσω κάποια σχόλια δεξιά κι αριστερά περί του εθνικού γεγονότος και των προσπαθειών να μετριαστεί ο.. εθνικός καταποντισμός, πως η προσπάθεια του Σάααααααααακηηηηηηηη (τσιριχτά) ήταν φιλότιμη και προσπαθήσαμε κλπ, κλπ. Μα αυτό είναι αυτονόητο: κατασπαταλήθηκαν δίχως φειδώ και τελείως επαίσχυντα κι αναίσχυντα μερικά (πολλά) εκατομμύρία για το εθνικό γεγονός. Και μόνο το αυτό ποσόν καθιστά την μαλακία του ελληνικού λαού φιλότιμη ως εκεί που δεν πάει. Δυστυχώς όμως το ποσόν καθώς και η όλη προσπάθεια απεδείχθησαν ανεπαρκή. Προτείνω λοιπόν -μιας και οι δύο ξεφωνήτριες εντόπισαν ευστόχως το όλο πρόβλημα, από του χρόνου να υπάρχει και σχετικό κονδύλι για τις επιτροπές "που δεν ξέρω αν τελικά κάνουν ζημιά ή όχι". Κρίμα δεν είναι δηλαδή; Δαπανάμε τόσα μεγάλα ποσά εις το όνομα της γιουρουσοβυζιακής διπλωματίας και αφήνουμε στην απ'όξω ένα τόσο μεγάλο κέντρο επιρροής όπως οι επιτροπές των χωρών; Ανεπίπτρεπο. Με ρώτησε εμένα κανείς με τι μούτρα θα κυκλοφορώ σήμερα στον δρόμο; Πως θα αντιμετωπίσω κατάματα τον υποδεέστερο φυλετικά Νορβηγό και Γερμανό ας πούμε, έχοντας βγει έβδομος; Δεν μπορεί μια τέτοιου είδους ανοργανοσιά να μου στερεί τη χαρά μου και την εθνική ΕΛ υπερηφάνειά μου. Να διπλασιαστούν τα κονδύλια πάραυτα. Εξάλλου σε αυτήν την χώρα το μόνο που διαθέτουμε διαχρονικά και αποδεδειγμένα είναι λεφτά για πέταμα. Για την παιδεία, για τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις συντάξεις λεφτά μπορεί να μην έχουμε, αλλά για την τουρνέ του Σάκη εις την Ευρώπη (μετά του περιγύρου του φυσικά) έχουμε και παραέχουμε...

Και του χρόνου (φουντούνια)...

Αιώνιες σχιζοφρένειες...

(και όχι μόνο)
διότι μόνο έτσι μπορώ να τις χαρακτηρίσω.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πανηγυρίζει ήδη το νταμπλ στην μπάλα. Ακούω ότι οι απαιτήσεις της Μπλάκμπερν για τον Ντάρμπυσάιρ είναι πολλές (θέλουν και λεφτά οι άπλυτοι), κάπου στα 4 μύρια. Αντ'αυτού λοιπόν ο Ολυμπιακός κοιτάει τον Μπόμπο της Μπεσίκτας (όχι του ανεκδότου) για τον οποίον οι Τούρκοι ζητούν... 6,5 μύρια. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να είναι καλύτερος παίκτης, δεν τον ξέρω, όμως ακόμη κι αν τα σκάσεις, ποιος σου λέει ότι θα σου πιάσει; Από την άλλη μεριά έχεις έναν παίκτη που έβγαλε μάτια, που έπιασε αμέσως, που είναι πιτσιρικάς (και διεθνής κιόλας), που έχει κοινοτικό διαβατήριο και προπάντων, που θα μοσχοπουλήσεις 1000% (ξανά σε Άγγλους). Ξέχωρα ότι είναι και πιο φτηνός και θέλει να μείνει. Λογικά ο Άγγλος θα μείνει κι αυτό διότι ακούγεται ότι έχει γίνει μεγάλη αδυναμία του Κόκκαλη (να κι ένα καλό νέο), η κίνηση για Μπόμπο όμως όταν ήδη έχεις και τον Ντιόγκο είναι αφελέστατη, μιας και ήδη έχεις και Μήτρογλου για κάλυψη ενώ στην αγορά υφίσταται και Κουτσιανικούλης (που είναι και γαύρος και θέλει να έρθει κιόλας). Μια χαρά κουαρτέτο είναι αυτό για μπροστά, ιδίως με τον πιτσιρικά μέσα για τον οποίον ο Εργοτέλης ζητάει 2 ζεστά, ήτοι μπορείς να τον πάρεις και με ένα (άντε συν έναν παίκτη για αντάλλαγμα). Ποιος Μπόμπο (που αν σώνει και καλά θέλουν κι άλλο, εδώ παραδίπλα είναι ο Εστογιανόφ); Πλάκα κάνουμε; Ιδίως όταν ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Λέτο κιόλας, τον οποίον (λένε οι πλεροφορίαι) ότι η Λίβερπουλ προτίθεται να σκοτώσει για 2,5 πακέτα, όχι για άλλον λόγο αλλά επειδή της έχει βάλει άγριο χέρι ο Πλατινίς για τα... 60 ενεργά συμβόλαια παικτών που έχει για την πρώτη ομάδα (διότι υπό άλλες συνθήκες τον Λέτο τον κοστολογεί κάπου στα 7 με 8). Για βασικό σέντερ μπακ, κατ' εμέ κακώς ψάχνουμε: Κυριάκος Παπαδόπουλος και τα μυαλά στα κάγκελα. Στο τέλος θα καταστρέψουμε ένα παληκάρι που θέλει διακαώς για τη β' ομάδα της ολόκληρη Μάντσεστερ (μα τι ξέρουν οι άσχετοι επιτέλους;). Ο Κυριάκος είναι τρελό ταλέντο αλλά θα πρέπει να τον ρίξουμε στους αγωνιστικούς χώρους να το επεξεργαστεί. Με τα λόγια παικταράς δεν έγινε κανένας. Για τα χαφ παρόλο που έφυγε ο Πάτσα εκτιμώ ότι δεν αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα: γυρνάει ο Λεντέσμα αφενός (μην ξεχνάμε και τον Στολτίδαρο), αφετέρου υπάρχει ο έτερος Παπαδόπουλος, ο Γιάνναρος, ο οποίος είναι κυριολεκτικά για βασικός το παιδί. Χώρια που μάλλον γυρνάει και ο Κατσικογιάννης (άλλη παικτούρα από 'κεί -αν τους κάψουμε αυτούς τους δύο θα κατέβω σε απεργία πείνας έξωθεν της Πλατείας Αλεξάνδρας μιλάμε). Γενικά, ναι μεν είχαμε μερικές σημαντικές αποχωρήσεις (μια από τις οποίες θεωρώ και του Μενδρινού) με σημαντικότερη όλων αυτήν του Τζόλε, όμως τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα τραγικά και με 3-4 συγκεκριμένες κινήσεις μπορούν να αναπληρωθούν: Λέτο-Ντάρμπυ-Κουτσιανικούλη συν έναν σέντερ μπακ (κατ' εμέ για αναπληρωματικό). Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα φύγει κανάς άλλος, ενώ σημειωτέον ήρθε και ο Ζαϊρί, ο οποίος όσα καντάρια μπάλα ξέρει άλλα τόσα προβλήματα στα πόδια έχει, ως εκ τούτου για την ώρα δεν μπορώ να πω ότι με πολυενθουσιάζει ως μεταγραφή παρόλο που οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες.
Πριν τελειώσω με την μπάλα, μια υποσημείωση: βγαίνουν διάφοροι λαχανοντολμάδες και λένε ότι ο Ντιόγκο είναι παλτό διότι δεν αξίζει τα λεφτά που δόθηκαν. Σοβαρά, ε; Ο Ντιόγκο ήρθε από την Βραζιλία, έβαλε την πρώτη σαιζόν πάνω από 15 τέρματα και έφτιαξε άλλα τόσα και όλα αυτά σε μια χρονιά που θα έπρεπε να έκανε διακοπές από τον Νοέμβριο (οπότε και θα τελείωνε το πρωτάθλημα Βραζιλίας). Ενάμιση χρόνο σερί έχει πάρει το παιδί και τα πήγε μια χαρά. Από του χρόνου θα δείξει πολλά περισότερα και θα το δείτε. Γκράντε παικταράς. Τέλος, αναφορικά με τον Κετσπάγια που δυστυχώς θα φάμε στην μάπα, είπα και πρόσφατα τις απόψεις μου. Κανονικά ο Βαλβέρδε έπρεπε να μείνει, κι αυτά που ακούγονται για τυχόν λάθη του Βάσκου τα ακούω βερεσέ. Με την ίδιαν λογική ο Κόκκαλης με τα λάθη που έχει κάνει θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει καμιά 80ριά φορές. Το πως θα εξελιχθεί ο Κετσπάγια θα το δείξει το μέλλον. Δεν αισιοδοξώ και ιδιαίτερα όμως.

Μπάσκετ τώρα: αν υπάρχει ένα πράγμα που να με ανησυχεί αυτό είναι το γιατί δεν ανανεώνει ο Μπουρούσης. Πέρσυ του είχε γίνει πρόταση που απέρριψε (πιθανώς ήθελε κι άλλα). Κατ' εμέ θα πρέπει να του δωθούν. Ο άνθρωπος εκτός από παικταράς είναι και ψυχάρα, ό,τι πρέπει για τον θρύλο. Αν φύγει θα είναι έγκλημα από τα ελάχιστα. Αναφορικά με τους ξένους: τον Πάργκο να μένει δεν τον βλέπω, όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή θα θέλει να είναι βασικός. Αν τον ψήσουμε για αναπληρωματικό καλά θα κάνει να μείνει. Ο Γκριρ θέλει σκούπισμα οπωσδήποτε: όχι ότι δεν είναι καλός παίκτης. Φοβερός είναι. Είναι όμως και απίστευτα ασταθής. Δεν μπορείς να στηρίζεσσαι σε έναν παίκτη που παίζει όποτε του καπνίσει. Για τον Τσίλντρες τώρα παρόλο που έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου (μέχρι και άμυνα έχει μάθει να παίζει) κατ' εμέ δεν κάνει για την Ευρώπη. ο άνθρωπος είναι παικταράς με απίστευτα προσόντα, δεν το συζητάμε, το στύλ του όμως (αιφνιδιασμός και κάρφωμα ή αλλιώς run and gun όπως το λένε οι αμερικάνοι) δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. Αν είχε μακρινό σουτ θα ήταν τρελό λαχείο, δίχως σουτ όμως πρακτικά παροπλίζονται σχεδόν όλα τα υπόλοιπα προσόντα του. Κρίμα, διότι θα μπορούσε να μας έχει σε κάθε αγώνα με το στόμα ανοικτό. Όπως και να'χει πάντως, θα πρέπει να μείνει ένας βασικός κορμός παικτών ούτως ώστε το κτίσιμο της ομάδας να συνεχιστεί για του χρόνου (πρακτικά εγώ του χρόνου περιμένω το μπαμ, άσχετα αν από φέτος φάνηκε ότι πλέον η ψαλίδα με τον ρολαρισμένο και αυτοματοποιημένο βάζελο έχει κλείσει πάρα πολύ).

Πάμε στο βόλεϋ τώρα. Το σημαντικότερο έως τώρα είναι ότι μένει ο Μίλκοβιτς. Πήραμε κι αυτόν τον βραζιλιάνο πιτσιρικά ακραίο του Φοίνικα που έβγαλε μάτια (άρα προφανώς την κάνει ο Ουρνάουτ που ούτως ή άλλως ήταν δανεικός). Το πρόβλημα με το βόλεϋ όμως είναι ότι ακόμη δεν πήραμε το νταμπλ και ουσιαστικάπαρουσιάζουμε σημεία.. διάλυσης. Ακούγεται πολύ έντονα ότι θα φύγει ο Κουρνέτας: έγκλημα από τα ελάχιστα. Επίσης φεύγει ο Ρουμελιώτης για την ΕΑΠ μάλλον για να κλείσει την καριέρα του (και είναι σημαντική απώλεια) και μάλλον την κάνει και ο Χοφ που ήταν σταθερή αξία σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ακόμη και για την περίπτωση Κουρνέτα που έχει ακουστεί ο Σέρβος Γκρμπιτς που είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, ο Κουρνέτας πρέπει να μείνει οπωσδήποτε. Αλλά για τον Τίσερ του Ηρακλή; Έλεος. Α, και μην το ξεχάσω: μην τολμήσει κανείς να πειράξει τον Χριστοφιδέλαρο γιατί θα γίνει το σώσε...

Πόλο: εδώ κι αν παρουσιάζουμε σημεία διάλυσης. Η ομάδα πάει φουλ για το νταμπλ ενώ έχασε την πρόκριση στους 4 του πρωταθλητριών από καθαρή αυτοκτονία (ένα οκτάλεπτο ήταν αυτό που μας καταδίκασε). Οι παίκτες είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι (το θέμα είχε αναδείξει από το Φθινόπωρο ο Φίλαθλος όπου τελικώς επιβεβαιώθηκε παρά τις διαψεύσεις του ερασιτέχνη) και πλέον ξαναέχουμε μια από τα ίδια. Οι παίκτες έχουν πει ότι δεν θα απέχουν από τις προπονήσεις επειδή προέχουν οι στόχοι της ομάδας (τέτοιες ψυχάρες έχουμε), είναι όμως εικόνα ερασιτέχνη αυτή; Δεν ντρέπονται καθόλου εκεί πέρα, ή μήπως πρέπει να τους πάρει κανάς διάολος να βάλουν μυαλό; Αν ο κύριος Σιγγελίδης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει των υποχρεώσεών του να παραιτηθεί και να ασχοληθεί μόνο με την αντιπροσωπεία του. Τον ερασιτέχνη και τα μάτια σας ειδάλλως θα γίνει χαμός μέγας... Ντροπή και αίσχος τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Πάμε τώρα στον αιώνιο (τον ποδοσφαιρικό κατά κύριο λόγο). Η Πολυδιασπαστικότις μια χαρά τα πάει. Τα έχουμε πει άλλωστε από πέρσυ ότι πιθανότερο είναι να καθιερώσει τον βάζελο κάπου ανάμεσα στις θέσεις 5-8 (με option υποβιβασμού κάποια στιγμή) παρά να πάρει πρωτάθλημα. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη να υπενθυμίσω ότι πριν ακόμη από το περιβόητο συλλαλητήριο την είχα ονομάσει Παναθηναϊκή Διχαστική Κίνηση την όλη ιστορία και νομίζω ότι δικαιώνομαι. Ιδίως αυτή η ιστορία με τις γραπτές ανακοινώσεις είναι όλα τα λεφτά: γέλιο επιπέδου Μίστερ Μπην και βάλε, μέχρι δακρύων. Η διαίσθησή μου λέει ότι το καλοκαίρι αντί για παίκτες θα αγοράσουν αντιαρματικά και σάκκους με άμμο. Κι εδώ που τα λέμε τι παίκτες να περιμένεις από Αντωνίου; Εδώ μιλάμε ότι ο Ρότσα πήγε στην Αργεντινή για παίκτες και ακολούθησε για διαπραγματεύσεις ο Αντωνίου για καμιά βδομάδα ολόκληρη για ποιον; Για έναν παίκτη διεθνή της Εθνικής Αργεντινής (μιλάμε για κορυφαίο σκάουτινγκ). Πάντως δεν το βλέπω να αποχωρεί έστω και ένας από τους πολυδιασπαστικούς. Οι στούποι τώρα που μπήκαν δε βγαίνουν με τίποτε, ο Βγενόπουλος είναι προφανές ότι θέλει τον Παναθηναϊκό για μπροστάντζα, ο σοφέρ δεν φέυγει διότι πολύ αμφιβάλλω αν έχει κανείς τα φράγκα να αγοράσει την Παιανία (άσε που σιγά μη φύγει άλλωστε), ο δε Πατέρας έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο (υπενθυμίζω όρι έριξε 4 κατηγορίες τον Εθνικό). Το όλο τημ μαζί με τον μη προπονητή Τεν Κάτε λοιπόν είναι η μεγαλύτερη εγγύηση του Ολυμπιακού να παίρνει πρωταθλήματα έως το 2547 τουλάχιστον. Χμμμ... ανέφερα τον Τεν Κάτε: με ικανοποίηση διαβάζω την στήριξη των μετόχων στο πρόσωπό του. Ο άνθρωπος απλά δεν υφίσταται. Ήθελε με την ΑΕΚ να αλλάξει τον Καραγκούνη και μόλις ο βουτιάς του είπε όχι, συμμορφώθηκε άμεσα με τις υποδείξεις και έβγαλε άλλον παίκτη. Μια χαρά είμαστε σας λέω... :):):)
Αν υπάρχει μόνο μια αχτίδα αισιοδοξίας για τους βάζελους, αυτή είναι ότι τα βρήκαν οι στούποι με τον σοφέρ. Βέβαια εδώ να πω κάτι: σε όλες τις αστειότητες που έχει πει (με ανακοινώσεις φυσικά!) ο Βγενόπουλος έχει πει και 2 όντως σοβαρά πράγματα: το πρώτον ότι ο βάζελος χρειάζεται παίκτες σοβαρούς (να προσθέσω και μια καλύτερη διαχείριση σε κάποιους συγκεκριμένους, όπως ο Ίβανσιτς που μάλλον θα φύγει όμως και ο Μάτος) και το δεύτερο, ότι όντως τεράστια ζημιά κάνουν οι δύο φυλλάδες του. Ιδίως για την Χλέπα, να πω ένα παράδειγμα: όταν έδωσε την συνέντευξη ο Βγενόπουλος στον Γεωργίου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγοράσει κάποτε τις μετοχές και να γίνει μεγαλομέτοχος. Η συνέντευξη δώθηκε ζωντανά το απόγευμα. Την επομένη μέρα η Χλέπα είχε ως πρωτοσέλιδο "δημοσκόπιση" σύμφωνα με την οποίαν το 70φεύγα τα εκατό των βάζελων επιθυμεί για μεγαλομέτοχο Παύλο. Το πότε πρόλαβαν να κάνουν την δημοσκόπιση και να την παρουσιάσουν στο επόμενο φύλλο θα παραμείνει αναπάντητο έως τον αιώνα τον άπαντα φυσικά. Μιας και είπα για τις φυλλάδες όμως, υπάρχει και κάτι άλλο που μου έκανε τεράστια εντύπωση: η ολομέτωπη επίθεση στην έταιρη των δύο, για την οποίαν πληροφορηθήκαμε από την τότε ανακοίνωση (sic) ότι θα κλείσει μέχρι τα τέλη του μήνα κιόλας. Διότι -εκτός αν εγώ δεν τα παρατήρησα καλά- ο πρώτος που το είπε αυτό ήταν ο Βγενόπουλος. Και το ερώτημα είναι πως διάολο το ανακοίνωσε πρώτος για μια εφημερίδα με την οποίαν δεν έχει την παραμικρή σχέση; Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν επί Πολυδιασπαστικότητος στον βάζελο και το εννοώ. Όχι ότι με ενδιαφέρει να μάθω περαιτέρω λεπτομέρειες κιόλας. Όπως και να'χει πάντως, δύσκολα βλέπω φως στον βάζελο με αυτά που κάνουν (το οποίο είναι κακό και για εμάς).

Πάμε τώρα και σε μερικούς άλλοι...
ΑΕΚ: η σχιζοφρένεια συνεχίζεται και εκεί. Πριν λίγες μέρες βγήκε το διαβόητο πλέον (και εξαιρετικά δακρύβρεχτο) μέηλ που έλεγε δώστε κανά φράγκο γιατί χανόμαστε. Την ίδια στιγμή στην ΑΕΚ συντελείται ακόμη το όγδοο θαύμα του κόσμου, η ομάδα να έχει εξυγιανθεί οικονομικά από το 04 και σε μόλις 5 χρόνια να είναι και πάλι έτοιμη για πτώχευση και παρά ταύτα στην ΑΕΚ εξετάζουν το πως θα μπορέσουν να πάρουν τον Ρεκόμπα. Ε, τι να πω μετά από κάτι τέτοιο. Επίσης, το κορυφαίο σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση στην ΑΕΚ το πέταξε πρόσφατα ο Αποδυτηριάκιας: όπως βάζουν κάθε μέρα στον πίνακα το πρόγραμα των προπονήσεων ή το διαιτολόγιο έτσι θα έπρεπε να βάζουν και το ποιος θα πλακώνεται με τον Μπάγεβιτς. Μεγάλη πλάκα. Οι αεκτζήδες εντωμεταξύ ελπίζουν σε Μελισσανίδη. Για την αυτήν περίπτωση έχω να πω μόνο αυτό που έλεγε κι ο Δάντης: την πάσα ελπίδα αφήστε όσοι περνάτε. Μελισσανίδης με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν γυρνάει. Την ευκαιρία τους την είχαν πριν λίγα χρόνια όπου είχε πει ότι θα τους έχτιζε και γήπεδο (και συνήθως ο Μελισσανίδης ό,τι λέει το κάνει κιόλας). Τον έφτυσαν κατάμουτρα και τώρα τον θέλουν και πίσω. Αμ, δε όμως... Ο Μελισσανίδης θα γυρίσει μόνο με τους δικούς τους όρους και μόνο αν τον παρακαλέσουν (κυριολεκτικά και εντονότατα) δημοσίως. Δηλώσεις τύπου "τον περιμένουμε να έρθει" στον Μελισσανίδη δεν περνάνε. Πάντως για όταν έρθει (διότι θα έρθει λογικά κάποια στιγμή) οι αεκτζήδες θα πρέπει να έχουν κατά νου το εξής: ξεχάστε τον Μελισσανίδη που θυμάστε από παλιά. Καμία σχέση... Αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό, πρέπει και πάλι να πέσει τρελό σκούπισμα εκεί μέσα, αλλά με τις αριστουργηματικές κινήσεις Ντέμη θα χρειαστούν ένα κοντέινερ λεφτά και πάλι. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει και αυτό διότιη θέση της ΑΕΚ είναι πολύ πιο δεινή απ'όσο νομίζουν οι περισσότεροι.
ΠΑΟΚ: η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού ΠΑΟΚ είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι οι παοκτζήδες εξακολουθούν να είναι στον κόσμο τους. Ο Σάντος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, η δεύτερη θέση είναι ανοικτή (αν και δεν το βλέπω εδώ που τα λέμε) και όμως ενώ ο Σάντος έχει μεταμορφώσει όχι μόνο τα περσινά χάλια, αλλά χάλια ετών ολόκληρων, οι παοκτζήδες δεν τον γουστάρουν επειδή θεωρούν ότι η ομαδα δεν αποδίδει. Μάλιστα... το ακούσαμε και αυτό. Αντί να τον αφήσουν να δουλέψει (διότι αν το κάνουν ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα είναι καλύτερος κι από φέτος) μπας και δουν καμιά άσπρη μέρα του κάνουν τη ζωή δύσκολη κιόλας. Κάποια πράγματα τελικά όντως συμβαίνουν μόνο στον ΠΑΟΚ. Σχετικά με το έμψυχο δυναμικό του, μαθαίνω ότι κάποιες καλές κινήσεις ετοιμάζει ο Βρύζας, τον οποίον θεωρώ εγγύηση. Ο Ζαγοράκης (μεγάλος Έλλην, πλέον) είναι σίγουρα εγγύηση για την ομάδα, έχει δε την ευτυχία να τον ακούνε σχεδόν σαν σκυλάκια οι παοκτζήδες και αυτό είναι σημαντικό για την ηρεμία στην ομάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται έναν μεγάλο ΠΑΟΚ και την έχουν την ευκαιρία τους να τον φτιάξουν. Αν την πετάξουν, θα είναι άξιοι της μοίρας τους.

Και λίγα λόγια για όλα τα υπόλοιπα:
-Κατ' αρχήν αυτά τα παντελώς γελοία play off θα πρέπει να καταργηθούν. Μιλάμε για τρελό καραγκιοζιλίκι. Αν θέλουν σοβαρότερο πρωτάθλημα να κάνουν ένα με 12 ομάδες και 4 γύρους. Όχι όμως με τέτοιες αηδίες.
-Σημαντικότατη η διαρκής άνοδος της Λάρισας και ελπίζω να συνεχιστεί.
-Πανιώνιος: σημάδια διάλυσης. Δεν τον βλέπω καλά ούτε του χρόνου με τέτοια μυαλά που έχουν εκεί πέρα. Ο Τσακίρης έχει και λεφτά και κέφι. Το γιατί δεν ασχολείται πραγματικά σοβαρά δεν το γνωρίζω.
-ΟΦΗ: Στο καλό και να μην μας γράφει. Όσο είναι ο Φανούρης εκεί δεν πιστεύω να τον ξαναδούμε στην μεγάλη κατηγορία. Στα τσακίδια.

Α, και για κάτι που έχει ακουστεί για πολυμετοχικότητα στον Ολυμπιακό, βγάλτε την από το μυαλό σας. Πολυσωκρατικότητα μπορεί, πολυμετοχικότητα, ποτέ. Χρηματοδότες θα μπουν, όπως έμπαιναν και άλλες χρονιές, απλά επειδή θα γίνει μέσω ΜΚ η όλη φάση πρακτικά θα είναι σαν όχι μέτοχοι αλλά συμμέτοχοι. Τέτοια λάθη ο Κόκκαλης δεν τα κάνει ποτέ. Και ευτυχώς εδώ που τα λέμε, διότι στην Ελλάδα είμαστε τόσο ασόβαροι που μόνο με διοικήσεις του ενός μπορούμε να κάνουμε κάτι. Βέβαια από την άλλη οι διοικήσεις του ενός κάνουν συνήθως και τα μεγάλα λάθη. Γνωστό αυτό και δυστυχώς αναπόφευκτο.

Ταύτα για την ώρα.
Από τώρα σας λέω ότι και του χρόνου θα γελάσουμε πολύ. Όλοι και με όλους...
(διότι δεν βλέπω να αλλάζει κάτι ακόμη και μέσα σε ολόκληρο το καλοκαίρι)

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Σήμερα έχει κι ένα μεγάλο

ματς...
Barcelona-Athletic Bilbao (η ομαδάρα μου!) για τον τελικό του Copa del Rei (ελληνιστί, κύπελλο Ισπανίας).
Τελευταία φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες σε τελικό οι δυο αυτές ομάδες ήταν το 1984, μια χρονιά που οι φοβεροί Βάσκοι από το Bilbao είχαν πανηγυρίσει το νταμπλ (κι έκτοτε αγνοούν τις επιτυχίες). Ναι μεν η Μπάρτσα παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο φέτος, όμως είναι ένας τελικός και ευελπιστούμε όλοι "εμείς" οι (ελάχιστοι) Βάσκοι! Το ενδιαφέρον πάντως εκείνου του τελικού ήταν ότι έπαιξαν δύο σχεδόν κυριολεκτικά αυτονομιστικές "εθνικές" ομάδες (Καταλανοί εναντίον Βάσκων) μέσα στο πιο μισητό γήπεδο (όχι μόνο δι'αμφότερες), το Σαντιάγο Μπερναμπέου της χουντοφασιστικής Ρεάλ Μαδρίτης. Δυστυχώς ο τελικός δεν έμεινε στην ιστορία για την τεράστια μπάλα που είχαν παίξει οι Βάσκοι, μήτε για την πολύ μεγάλη ομάδα που τότε διέθεταν (ο κόσμος αγνοεί πως μέχρι πριν λίγα χρόνια οπότε και την πέρασε η Μπάρτσα η Αθλέτικ ήταν η πρώτη σε τίτλους κυπέλλου Ισπανίας) αλλά για το ξύλο που είχε πέσει ανάμεσα στους παίκτες αμέσως μετά τη λήξη. Παρακάτω παραθέτω το βίντεο που έχω βρει στο γιουτιούμπι. Αν το δείτε θα παρατηρήσετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως:
-την στιγμή που κάνει ένα αντιαθλητικό και εξαιρετικά σκληρό φάουλ ο Σούστερ δέχεται κίτρινη κάρτα. Αμέσως μετά κάνει μια πολύ προκλητική (και κλασική φυσικά) χειρονομία για την οποίαν δεν τιμωρείται. Λίγο αργότερα πετάει ένα αντικείμενο στην εξέδρα δίχως να τιμωρηθεί εκ νέου. Γενικά είχαν γίνει πολλά περίεργα σ'εκείνο το ματς, και τα θίγω απλώς για να δείξω ότι δεν συμβαίνουν μόνο σε'μάς, αλλά και σε πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες...



...παρόλο όμως που συμβαίνουν και σε πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, δείτε τι τρελό πανηγύρι γίνεται στις εξέδρες. Τέτοια, δεν γίνονται στους υπανάπτυκτους...

Σ.σ. Στην Μπιλμπάο τότε έπαιζαν δύο σχετικά άγνωστοι Βάσκοι ονόματι Θουμπιθαρέτα και Λιζαραζού (Βάσκος, αν και Γάλλος στην υπηκοότητα). Να σημειώσω ότι η Αθλέτικ είναι ομάδα που παίζει αυστηρά και μόνο με Βάσκους παίκτες. Επίσης, μαζί με την Μπάρτσα είναι οι 2 μοναδικές ομάδες που δεν έχει μπει ποτέ διαφήμιση στην φανέλα τους (πλην μιας φοράς για κάθε μία, της μεν Μπάρτσα για την Unicef, της δε Bilbao φέτος για κάτι που έχει να κάνει με την Χώρα των Βάσκων αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς)...

Πάμε ρε Athletic!!!!

Ας ξεκινήσουμε με ένα ανέκδοτο...

Πότε γιορτάζει ο Ρόκυ;
Μα φυσικά του Άη of the Tiger...

Σίγουρα πάντως όχι του Άη Ποντ (καλά, το έλαβα με μέηλ και έλιωσα...)


Και το τελευταίο, παντελώς ασχολίαστο...

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Metal forces



Έτσι, για να γουστάρουμε...

Πολύ ενδιαφέρον...

Ανάποδες έχει πάρει, λέει, ο Κόκκαλης για την όλη φάση με τον Βαλβέρδε. Είπε μάλιστα χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ ότι αν τον γιουχάρει σήμερα ο κόσμος θα σηκωθεί να φύγει...
Διά της βίας σε κρατάμε δηλαδή στον θρύλο, πρόεδρε; Ή μήπως μας το κάνεις σαν χάρη που μένεις;
Αλήθεια, πρόεδρε, γιατί να σε γιουχάρει ο κόσμος αν δεν έχει λόγο; Το θέμα είναι να μην σε γιουχάρει, ή να μην έχει λόγο να το κάνει; Νομίζω ότι το δεύτερο έχει μεγαλύτερη αξία...
Δεν γουστάρεις Βαλβέρδε, πρόεδρε; Με γεια σου, με χαρά σου. Εσύ βάζεις τα λεφτά ούτως ή άλλως... Μήπως όμως -μήπως, λέω- θα έπρεπε να είχες σκεφτεί ότι αυτό που δεν γουστάρουμε είναι το δούλεμα; Από την στιγμή που είχες πάρει ανάποδες με τον Βαλβέρδε, γιατί δεν έλεγες φόρα παρτίδα "ακούστε κάτι, δεν τον γουστάρω και τελείωσε"; Δηλαδή αν έλεγε τελικά το οκ ο Βαλβέρδε έχοντας κάνει πίσω θα κράταγες έναν προπονητή που δεν θα ήθελες; Κομματάκι δύσκολο το κόβω... Τα ίδια δεν είχαμε και παλαιότερα; Με τον Καρεμπέ επί παραδείγματι: περίμενε την πρότασή μας, σε θέλουμε εδώ κλπ. Ακόμη την περιμένει νομίζω, ε; Θα σου πει κανείς τίποτε αν βγεις να πεις στα ίσα "δεν θέλω να μείνει"; Κανείς. Το πρόβλημα των γαύρων δεν είναι το ποιος θα μείνει ή ποιος θα φύγει. Ο Ολυμπιακός είναι διαχρονικά υπεράνω προσώπων, ακόμη κι αν ταυτίζεται με πρόσωπα ενίοτε. Το πρόβλημά μας είναι ο χειρισμός της όλης κατάστασης (και όχι μόνο αυτής). Το τι μας απευθύνεις. Πως έχεις την απαίτηση να μαζεύεις μέλη για την Ιδέα του θρύλου και από την άλλη να παρακολουθούμε (μέλη και μη) όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου (ξανά και ξανά); Και επιτέλους -επί τη ευκαιρία δηλαδή- μήπως να γινόταν κάτι με αυτήν την παντελώς ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική του Συλλόγου; Την επικοινωνιακή πολιτική που πρώτα ανακοίνωσε πχ μεταγραφή Μπασινά και μετά την ακύρωσε επειδή έγινε το έλα να δεις; Μήπως η ίδια επικοινωνιακή πολιτική έβγαλε προς τα έξω έναν μήνα πριν συμφωνί και ανανέωση; Μήπως αρκετά μας έχει ανεβάσει την πίεση η συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική; Τι είπες, πρόεδρε; Θες Κετσπάγια; Πολύ ωραία. Μήπως τουλάχιστον να εξηγούσες το γιατί θες Κετσπάγια; Έτσι, για να μας φύγει η απορία δηλαδή. Μπας και μας διαφεύγει κάτι. Αν κι εδώ που τα λέμε από το να φέρεις κανάν Κούμαν (όπως έχει ακουστεί, από τους ελάχιστους χειρότερους από τον Τεν Κάτε, παγκοσμίως) καλύτερα τον Κετσπάγια.
Έχε όμως κατά νου πρόεδρε πως όπως θα πούμε ευχαριστώ όπου πρέπει, έτσι θα τα χώσουμε και όπου πρέπει. Αυτό συνεπάγεται μια έντιμη στάση και συμπεριφορά. Όχι ευχαριστίες μόνο και γαργάρες όλα τα υπόλοιπα. Δεν είμεθα βάζελοι εμείς να κάνουμε τις πάπιες.
Και ακόμη περισσότερο, πρόεδρε, να θυμάσαι αυτό που ήδη ξέρεις και που είναι το ηλίου φαεινότερον: εμείς οι γαύροι (και ιδίως εμείς οι Πειραιώτες γαύροι) μιλάμε για τα πάντα. Και για τα καλά και για τα κακά και αυτό δεν αλλάζει με την καμία. Δεν είμαστε αχάριστοι, αλλά δεν εθελοτυφλούμε κιόλας...

Τέλος πάντων, μην μακρυγορώ. Ο Κόκκαλης και γιούχα να φάει σήμερα δεν πρόκειται να φύγει από τον Ολυμπιακό. Χαζός είναι να φύγει; Άσε που σήμερα ιδίως δεν υπήρχε ούτως ή άλλως περίπτωση να φάει γιούχα. Πρακτικά μεγαλύτερες είναι οι αντιδράσεις για τον Κετσπάγια, παρά για τον Βαλβέρδε. Μην πω κιόλας ότι όλοι θα είναι επικεντρωμένοι σε Τζόλε και Ντάρκο πρωτίστως (ούτε καν σε Βαλβέρδε) και σιγά μην ασχοληθούν με το τι κάνει ο Κόκκαλης κιόλας. Εκεί που έπρεπε να είχε πέσει γιούχα, είχε πέσει. Στην προπέρσινη φιέστα. Τώρα βέβαια, δεν ξέρω αν ο Κόκκαλης είχε εκλάβει ως γιούχα και την περσινή αποθέωση Λεμονή, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Η ουσία είναι ότι εμείς κουτόχορτο δεν τρώμε και απαιτούμε σταράτες κουβέντες. Αν ο Κόκκαλης γουστάρει κάτι συγκεκριμένο να το λέει στα ίσα κι όχι μετρώντας τις αντιδράσεις του κόσμου ενίοτε ή με μισόλογα τις υπόλοιπες φορές. Και ας βελτιώσει επιτέλους, ξαναλέω, αυτήν την παντελώς ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας που μόνο ζημιά κάνει. Αμάν πια...

Πάντως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά αξιοπερίεργο: εμείς είχαμε έναν προπονητή που κανονικά θα έπρεπε να έμενε και τον διώξαμε, ο βάζελος έχει έναν προπονητή που θα έπρεπε να είχε ήδη διώξει και (για την ώρα τουλάχιστον) τον στηρίζει. Δεν παίζονται αμφότεροι, ώρες, ώρες. Κι επί τη ευκαιρία, αν καταφέρουμε και πάρουμε τον Κετσπάγια μέσα από τα νύχια της Κλουζ και του Ατρομήτου θα είναι μια ομολογουμένως τεράστια επιτυχία. Κυρίως επικοινωνιακά....

Χαίρετε.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Κατσαρός στον Γκώνια και έχουμε τετ-α-κε...

Πως είπατε; Που κολάει το τετ-α-κε; Γιατί, αυτοί οι δύο με την μπάλα που κολάνε; Μιλάμε ότι τους ακούς και ξεχνάς ακόμη και αυτά που ξέρεις... Έχετε ακούσει ποτέ τον Γκώνια να κάνει ανάλυση αγώνα κατά τη διάρκεια του ματς; ποτέ. Μετά όμως δίνει ρεσιτάλ: ο έτσι που έμπαινε από δεξιά και τον κάλυπτε ο άλλος (ναι, ναι, να σιγοντάρει ο Κατσαρός) και ο άλλος που άλλαζε θέση με τον δείνα με αποτέλεσμα να.... Χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
"Ευτυχώς που δεν με άκουσε ο Γκουαρντιόλα" είπε μετά την ισοφάριση ο Γκώνιας. Μα γι'αυτό δεν σε άκουσε αγόρι μου, επειδή αυτός είναι στην Μπάρτσα κι εσύ σχολιάζεις (με τα δικά μου λεφτά) στην ΝΕΤ. Τόσο απλό... Αμ το άλλο το κορυφαίο; Λέει ο μέγιστος μετά την αποβολή "όσο δεν τελειώνει το ματς η Τσέλσυ, η Μπαρτσελόνα θα είναι μέσα στο παιχνίδι", λες και η Μπαρτσελόνα είναι καμιά ομαδούλα Γ' Εθνικής Ελλάδος. Λες και έπαιζε, Τσέλσυ-Ταλαιπωριακός, ένα πράγμα, και η Τσέλσυ δεν έβγαινε μπροστά όχι επειδή τα'χε κάνει πάνω της, αλλά επειδή απαξιούσε ν'ασχοληθεί με τον αντίπαλο. Δηλαδή, ειλικρινά το λέω, αλλά θα μας φτάσουν στο πλέον χαμερπές σημείο να αναπωλήσουμε τον κυρ-Βερνίκο...
Όπως και να'χει, έχουμε πολλά να πούμε περί αθλητικών.

Ερώτηση πρώτη: Το κοράκι χθες ήταν στημένο; Εξυπηρετούσε την παράγκα της UEFA; Ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία; Ή μήπως ήταν απλά μετριότατος; Η Μπάρτσα ακόμη κι αν έμενε εκτός θα εξακολουθήσει να θεωρείται η εθνική ομάδα του έθνους των Καταλανών, το επιτελείο της θα συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια θέρμη, οι οπαδοί της θα συνεχίζουν να πίνουν νερό στ'όνομά της. Αν η UEFA ήθελε να τονώσει κάποιου το ενδιαφέρον, αυτός θα έπρεπε να είναι ο Αμπράμοβιτς, έτσι δεν είναι; Για πείτε μου λοιπόν, αν η χθεσινή διαιτησία είχε γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα τι θα λέγαμε αυτήν την στιγμή; Τι πρωτοσέλιδα εφημερίδων θα είχαμε; Τι αφορισμούς θ'ακούγαμε; Φυσικά τώρα όλοι λένε το προφανές: ότι ο κόραξ ήταν απλώς μέτριος και λίγος για ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως η σύγκριση με τις ημέτερες αντιδράσεις για τα εγχώρια είναι αναπόφευκτες...

Ερώτηση δεύτερη: στο γερμανικό πρωτάθλημα η Βόλφσμπουργκ κυνηγάει το πρώτο τηςε ιστορίας της. Με το πρωτάθλημα να είναι κυριολεκτικά λίγα μέτρα πριν το... φώτο φίνις, ο Μάγκατ προχθές ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά θα προπονεί την Σάλκε (επιτέλους πήραμε έναν προπονητή της προκοπής. Να πέσουν και λίγα φράγκα όμως). Παραδόξως όχι μόνο δεν έχουν...κρεμάσει τον προδότη, αλλά η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ έβγαλε και μια απολύτως ανεκδιήγητη ανακοίνωση, με την οποίαν ευχαριστεί τον Μάγκατ για την προσφορά του στην ομάδα, ευελπιστεί ότι η παρουσία του θα ολοκληρωθεί με τον πολυπόθητο τίτλο και του εύχεται καλή συνέχεια στην Σάλκε. Μα τι κάνουν αυτοί οι απολίτιστοι; Αντί να έχουμε σφαίρες μέσα σε ταχυδρομικούς φακέλους, αντί να έχουμε απειλητικά τηλεφωνήματα και εξοργισμένες διαδηλώσεις, αντί να καίνε το ομοίωμα του προδότη και να τυπώνουν ευρά έχουμε...ευχαριστήριο ανακοίνωση, δίχως καν ν'ανοίξει έστω μια μύτη; Αίσχος.... Φυσικά αντίστοιχο αίσχος αποτελούν και οι δηλώσεις του Κασίγιας μετά τον διασυρμό (αααααχχχχ!) από την Μπαρτσελόνα, ότι "μας ισοπέδωσαν, ήταν πολύ καλύτεροι", αντί να τα ρίξει στην διαιτησία. Οι συγκρίσεις και πάλι αναπόφευκτες...

Ερώτηση τρίτη: Έβλεπα τον χθεσινό ημιτελικό και αναρωτιώμουν πολλά και διάφορα. Ο Ντρογμπά, επί παραδείγματι πήγε στην Τσέλσυ (με ένα τσουβάλι λεφτά κιόλας) στα 26 του. Αν με τα ίδια λεφτά ήταν να έρθει στην Ελλάδα άραγε τι θα ακούγαμε; Μήπως ότι αν ήταν ταλέντο σιγά μην έμενε στην Γαλλία μέχρι τα 26; Μήπως ότι θα τον είχαν τσιμπήσει από τα 20 του αν όντως ήταν παικταράς; Μήπως ότι αν ήταν τόσο μεγάλος παίκτης σιγά μην τον άφηνε η Λυών; Άραγε ένας παίκτης με το επώνυμο Κακά θα ερχόταν ποτέ έστω και να δοκιμαστεί σε ελληνική ομάδα; Φαντάζεστε πρωτοσέλιδα; Φτου κακά, Μυρίζει από μακρυά η μεταγραφή κλπ. Τι θα έλεγε ο κόσμος αν επρόκειτο να έρθει κάποιος 20χρονος πιτσιρικάς από την Αλγερία με το όνομα Ζιντάν; Τι θα είχε ακούσει ο πρόεδρος της ομάδας αν εμπιστευόταν τον παντελώς άπειρο Γκουαρντιόλα μόνο και μόνο επειδή είναι από τα τσικό της ομάδας και ήταν επί σειρά ετών η σημαία; Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες...

Ερώτηση τέταρτη: τι θα έλεγε ο κόσμος (εχθροί και φίλοι) εάν η ομαδάρα μας έπαιζε φουλ αμυντικά για 2 σερί παιχνίδια, όπως η Τσέλσυ των δεκάδων αστέρων και των εκατοντάδων εκατομμυρίων απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Οι μισοί θα κατηγορούσαν γιατί έμεινε πίσω, οι άλλοι μισή θα πανηγύριζαν για την τεράστια μπάλα. Μην πω για τα πρωτοσέλιδα και τις λοιπές αναλύσεις. Φαντάζεστε τι θα ακούγαμε για τον κάθε άλλο ημέτερο Χίτινγκ αν είχε χειριστεί το παιχνίδι με τον αυτόν τρόπο; Το κεφάλι του επί πινάκιο θα ζητάγαμε: με τον άσχετο που έχουμε μπλέξει, που δεν κάνει για την ομάδα κλπ, κλπ. Οι συγκρίσεις εκ νέου αναπόφευκτες...

Ερώτηση πέμπτη: θα σας πω μια ιστορία που ξέρω καλά. Δημιουργός της πολύ μεγάλης Βέρντερ Βρέμης είναι ο Ρεχάγκελ. Ναι, ο δικός μας. Πριν από πολλά χρόνια αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα και να πάει στην Μπάγερν. Τον ευχαρίστησαν όλοι για την τεράστια προσφορά του και όλα καλά, παρόλο που τον Μπεκεμπάουερ δεν τον έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση έξω από τη Βαυαρία. Με την Μπάγερν στους 4 του UEFA και πρώτη στη βαθμολογία ο "Κάιζερ" αποφασίζει να απολύσει τελείως αναιτίως τον Ρεχάγκελ (τον οποίον δεν πήγαινε όμως είχε πιεστεί να προσλάβει). Ε, από τότε ξεκινάει το αβυσσαλέο μίσος ανάμεσα σε Βέρντερ και Μπάγερν (όχι ότι πιο πριν υπήρχε εκτίμηση βέβαια, ελάχιστοι την πάνε την Μπάγερν πέραν των δικών της): επειδή οι οπαδοί της Βέρντερ θεώρησαν ότι ο Μπεκεμπάουερ δεν επέτρεψε στον Ρεχάγκελ να πάρει τους τίτλους που άξιζε. Με άλλη ομάδα... Θέλετε μήπως ημέτερα παραδείγματα; Οι συγκρίσεις ξανά αναπόφευκτες...

Ερώτηση έκτη: σε ξένα πρωταθλήματα έχει παρατηρηθεί το αισχρό φαινόμενο την αγωνιστική που κρίνεται ο τίτλος ο ηττημένος να χειροκροτά (σε παράταξη κιόλας) τον νικητή. Το έχουμε δει ακόμη και σε αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, όπου το μίσος ξεπερνάει κάθε όριο (μιας και δεν είναι ποδοσφαιρικό, αλλά πολιτικό, ιστορικό και εθνικό). Φαντάζεστε τι θα γινόταν εδώ πέρα αν είχαμε κάτι τέτοιο; ΑΘα παίζαμε ακόμη ξύλο, ναι ή όχι; Χθες είδαμε στο 80φεύγα με την Μπαρτσελόνα να είναι στο καναβάτσο, με 10 παίκτες και με το ενάμιση πόδι εκτός τελικού τον Γκουαρντιόλα να είναι αγκαλιασμένος με τον Χίτινγκ και να τα λένε γελώντας. Δεν θα κάναμε λόγο για στημένο αυτήν την στιγμή; Δεν θα μιλάγαμε για ύποπτη συμπεριφορά; Δεν θα εκτοξεύαμε αφορισμούς και κατάρες σήμερα για τον προπονητή που εν αντιθέσει με την ιστορία της ομαδάρας είδε ένα τόσο σημαντικό ματς τελείως σορολόπ; Οι συγκρίσεις για μια ακόμη φορά αναπόφευκτες...

Έχετε καταλάβει πόσο πίσω είμαστε; Τι άλλο δηλαδή πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσουμε πως δεν ψιχαλίζει αλλά μας φτύνουν; Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για ακόμη περισσότερους δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε κάτι σοβαρό στο ποδόσφαιρο. Ακόμη κι αν κοιμηθεί ο θεός του ποδοσφαίρου όπως το 2004 θα αποδειχθεί συμπτωματικό. Και δεν θα αποδειχθεί από μόνο του, εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε ότι ήταν συμπτωματικό... Διότι μας αρέσει το δούλεμα, μας αρέσει το κουτόχορτο, μας αρέσει η μιζέρια της δικαιολογίας. Παράλληλα, είμαστε λαός που μισεί θανάσιμα την συστηματική δουλειά.

Και μερικά παραλειπόμενα: Από πέρσυ τα λέγαμε για την πολυμετοχικότητα. Από πέρσυ προειδοποιούσαμε τους βάζελους, φίλους και μη, να μην τρώνε το κουτόχορτο Βγενόπουλου. Τώρα, απλά καθόμαστε σε μια γωνία και γελάμε με την καρδιά μας. τα έχουμε ξαναπεί ότι η έτερη (φετινή) μάστιγα του βάζελου στην μπάλα είναι οι κοντοί. Θα έρθει η ώρα που θα το διαπιστώσουν οικτρά και αυτό. Μέχρι τότε εμείς θα συνεχίσουμε να γελάμε μέχρι δακρύων.
Σε'μάς, όλα δείχνουν ότι Βαλβέρδε τέλος, πλην συγκλονιστικού απροόπτου δηλαδή. Έναν πραγματικά σοβαρό προπονητή φέραμε κι αυτόν σπεύδουμε να τον διώξουμε (έχει ελαττώματα όμως και μάλιστα σοβαρά: θέλει λεφτά...). Και μην που πείτε τις φόλες που ακούγονται δεξιά κι αριστερά ότι ο Ολυμπιακός του δίνει τα ίδια λεφτά αλλά με άλλους όρους κλπ. Αν ήταν τα ίδια αφενός θα το δεχόταν, αφετέρου όμως ο Κόκκαλης έχει δείξει και σε άλλες περιπτώσεις ότι όταν λέει "με τους δικούς του όρους" υπάρχουν και άλλα από πίσω. Και από τον Βαλβέρδε θα πάμε σε ποιον; Πιθανώς τον Κετσπάγια (λυπάμαι αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι με την καμία. Μην πω τίποτε πιο βαρύ...), ή (αν πιστεψουμε πάλι τα ρεπορτάζ) στον Μαντσίνι (τώρα δέσαμε), ή στον Τερίμ (ωχ...), ή στον Κούμαν (από τους ελάχιστους πραγματικά χειρότερους από τον Τεν Κάτε) και πάει λέγοντας. Το μοναδικό πραγματικά ρεαλιστικό όνομα απ'αυτά είναι του Κετσπάγια: μικρό το ποσόν αποζημίωσής του...
Για την ώρα αυτά...

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Παρατηρήσατε κάτι στον τελικό κυπέλλου;

Τα μοναδικά επεισόδια που έγιναν, έλαβαν χώρα στα επίσημα... Ενδιαφέρον, ε;
Το είχαν όλοι άγχος αν θα σφαχτούν οι 50 χιλιάδες οπαδών που ήταν μαζεμένοι και τελικώς σφάχτηκαν οι "επίσημοι", οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε καν την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως αντίστοιχα δεν είχαν σεβαστεί κάποιοι άλλοι επίσημη την παρουσία του πρώην ΠτΔ σε έναν άλλον τελικό κυπέλλου κάποτε, αν θυμάστε...

Έχει πάρει τ'αφτί μου πως αρκετοί το έχουν σχολιάσει, όμως αυτό δεν με εμποδίζει να καταθέσω τη δική μου άποψη... Και ρωτάω λοιπόν:
-Μήπως αυτοί οι επίσημοι είναι οι "ίδιοι" επίσημοι με αυτούς που κάνουν τα σκάνδαλα και τςι ρεμούλες;
-Μήπως είναι οι "ίδιοι" επίσημοι με αυτούς που συγκαλύπτουν καταστάσεις, ή έστω παρουσιάζουν κατά το (χρωματιστό) δοκούν;
-Μήπως είναι οι "ίδιοι" επίσημοι με αυτούς που τα παίρνουν από τον κόσμο αναίσχυντα, μα και επαίσχυντα συνάμα;
-Μήπως είναι οι "ίδιοι" επίσημοι με αυτούς που λυμαίνονται τη χώρα και τον κόπο όλων μας;
-Μήπως είναι οι "ίδιοι" επίσημοι με αυτούς που μας κάνουν το άσπρο μαύρο;
-Μήπως είναι οι "ίδιοι" επίσημοι με αυτούς που όλοι μας έχουμε σιχαθεί, ανεξαρτήτου προτιμήσεως;
-Μήπως είναι οι "ίδιοι" επίσημοι που ενώ προορίζονται να διαφυλάττουν τους Νόμους και το Σύνταγμα είναι οι πρώτοι που τα καταστρατηγούν;

Πολιτικοί, ΜΜΕ, τράπεζες, μεγαλοσυμφέροντα, εκκλησιάρχες και τόσοι άλλοι ακόμη, σε έναν κατάλογο που δεν τελειώνει με τίποτε, όση καλή θέληση κι αν επιδείξουμε, όσο νερό κι αν θελήσυμε να βάλουμε στο κρασί μας... Μήπως όλοι αυτοί οι επίσημοι είναι όντως οι ίδιοι;
Διότι κατά τα λοιπά μας φταίει μόνο η κουκούλα. Ουδείς λογικός άνθρωπος είπε ότι δεν φταίει και η κουκούλα, μήπως όμως τελικώς η κουκούλα φταίει λιγότερο από άλλους;
Μήπως κατά κύριο λόγο φταίει η γραβάτα και το λουστρίνι;

Η κουκούλα βγήκε, τα έκανε γης μαδιάμ άπαξ, κι έκτοτε απλά την ακούμε (ή και βλέπουμε) μια στο τόσο, όπως και παλαιότερα. Αν εξαιρέσουμε τα περιβόητα (πλέον) και απολύτως διπρόσωπα (μα και απρόσωπα) "Δεκεμβριανά", μήπως τα μεγαλύτερα και πιο αδυσώπητα εγκλήματα σε αυτόν τον τόπο τα έχει κάνει η γραβάτα;
Ροζ βίλες, Κοσκωτάς, υποκλοπές (δις), Ζήμενς, ΟΤΕ-Γερμανός, ΑΓΕΤ Ηρακλής, ασημικά, Χρηματιστήριο, Βατοπέδι, καρτέλ γάλακτος, καρτέλ καυσίμων, Ολυμπιακή, δρομολόγια άγονης γραμμής και η λίστα δεν τελειώνει. Το σκάνδαλο, η ρεμούλα, η αρπαχτή, το βόλεμα είναι στην ημερησία διάταξη, απλώς τα πρόσωπα αλλάζουν, το ίδιο και τα κόμματα...
Δεν βλέπω καμία κουκούλα από 'δώ πίσω...

Ούτε κάπου αλλού (που να μας καίει πραγματικά) βλέπω κουκούλα. Στις μεγάλες ρεμούλες βλέπω μόνο γραβάτα. Άλλους κατηγορούμε ότι έχουν βαθύ κράτος, άλλοι όμως έχουν το χέρι βαθειά στην τσέπη (των άλλων). Η κατάσταση του κόσμου χειροτερεύει από όλες τις απόψεις: οικονομικά, υγειονομική περίθαλψη, εργασιακή φύση, ατομικές ελευθερίες, βιωτικό επίπεδο, εξασφάλιση για το μέλλον και την ίδιαν ώρα συζητάμε πόσο υπερκοστολόγηση υπήρξε στο Βατοπέδι, πόσο δάνειο πήρε τελικά ο Παυλίδης, πόσα σπίτια μπορεί να έχει ο Ρουσόπουλος, ποιος μεταβίβασε την off shore στον Βουλγαράκη, αν η Ροζ βίλα έγινε ροζ μεζονέτες, αν η Παπαρρήγα είπε όχι στην δημοσιοποίηση των οικονομικών πόρων του κόμματος, αν ο Τσίπρας ζήτησε ψήφο στα 8μιση, τι συμβαίνει και δεν πέφτουν οι τιμές, για ποιον λόγο η ισχυρά Ελλάς μαστίζεται από αφραγκία και από ανεργία.
Καθόμαστε και συζητάμε αν τελικώς πρέπει να δανειστούμε 50 δισ και όχι 40 ως είχαμε υπολογήσει, αν η Γερμανία είναι σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, αν μαζί με την Ελλάδα ήταν και η Γαλλία με την Πορτογαλία στην μαύρη λίστα, αν παλαιότερα είχαμε ράντζα παλαιάς γενιάς στα νοσοκομεία ενώ τώρα έχουμε ράντζα νέας, εάν τα ταμεία θα δώσουν το εφάπαξ μετά από 5 ή μετά από 15 χρόνια, γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει τα επιδόματα για τα οποία υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, γιατί έχουμε εξομαλυνθεί με την ΕΕ στην ακρίβεια αλλά όχι στους μισθούς...

Να σας πω τι ξέρω:
Αν εγώ δεν πληρώσω την εφορία, θα πάω μέσα. Αν η εφορία δεν πληρώσει εμένα...
Αν εγώ εγώ κλέψω το κράτος θα πάω μέσα. Αν το κλέψει ένας πολιτικός...
Αν εγώ σκοτώσω άνθρωπο, θα πάω μέσα. Αν τον σκοτώσει κάποιος "επίσημος"...
Αν εγώ πάθω κάτι (χτύπα ξύλο) αν δεν έχω στην άκρη καμιά πενηνταριά χιλιάρικα την έκατσα. Κάποιο δημόσιο πρόσωπο...
Αν εγώ χτίσω αυθαίρετο σε δημόσια έκταση με ξέσκισαν πατόκορφα. Αν το κάνει ένας πολιτικός ή η εκκλησία...
Και πάει λέγοντας, σε αυτήν την εξίσου ατελείωτη λίστα.

Λυπάμαι αλλά παρόλο που είμαι δογματικά κατά της κουκούλας με όσα αυτή πρεσβεύει, τα κυρίως εγκλήματα τα βλέπω από πλευράς γραβάτας σε αυτόν τον τόπο... Γιατί λοιπόν για τους πολιτικούς η παραγραφή να είναι στα 5 χρόνια ενώ για όλους τους άλλους λοιποί κακομήρηδες στα 10; Γιατί στις 3 εκλογές να παίρνουν σύνταξη κι εγώ να το συζητάω αν θα πάρω στα 65 ή τα 95; Γιατί να τους πληρώνω κας φανταχτερή λιμουζίνα όταν εγώ το σκέφτομαι αν θα πάρω κανά μικρούλι κι αυτό με δάνειο να με γδέρνει η τράπεζα; Και για ποιον λόγο -ποιοι είναι αυτοί επιτέλους;- που θα κρίνουν αν μια δικογραφία πρέπει να μείνει στην Βουλή ή να πάει στην Δικαιοσύνη; Εγώ αν παρανομήσω γιατί δεν εξετάζει πρώτα την υπόθεσή μου η... εκκλησία του Δήμου για να δούμε αν θα παραπεμφθώ; Που είναι η ισότητα που προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα; Μήπως λοιπόν πρέπει πρώτα απ'όλα να ποινικοποιηθεί η γραβάτα και δη με αυστηρότατες ποινές; Εξάλλου το είχε πει και ο κύριος Δένδιας ότι "ο Έλληνας Δικαστής δεν είναι ο μέσος ηλίθιος", άρα αφού το λέει ολόκληρος Υπουργός Δικαιοσύνης, τότε ο Έλληνας Δικαστής θα ξέρει να διαχωρίσει και την σωστή γραβάτα από την λαδωμένη, έτσι δεν είναι; Και μάλιστα, για να δώσει το καλό παράδειγμα ο κύριος Δένδιας, να κάνει τον νόμο είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στους πολιτικούς και τους λοιπούς επίσημους.... Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να δείξει ότι η αυαισθησία του δεν περιορίζεται μόνο στην κουκούλα...

Διότι -για να θυμηθούμε και ένα "παλαιό" ζήτημα που οι περισσότεροι έχουν λησμονήσει όμως- το πρόβλημα τελικώς ποιο είναι; Η ανωνυμία των βλόγερς, ή η επωνυμία της γραβάτας;

Άντε, γιατί σαν πολύ μας έχουν σκοτίσει τα παπάρια μου φαίνεται...
Χαίρετε.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Έτσι ρε Θρυλάρα! ΈΤΣΙ!

Έτσι... επειδή παίζαμε με 9 παίκτες...
Έτσι... επειδή βρεθήκαμε με 2 γκολ από τα αποδυτήρια...
Έτσι... επειδή τα τελευταία 22 χρόνια όποια ομάδα σκόραρε πρώτη έπαιρνε και την κούπα...
Έτσι... επειδή παίζαμε με τραυματία παίκτη για το τελευταίο δεκάλεπτο...
Έτσι... επειδή ο Ματ έβαλε το δεύτερο γκολ με σπασμένη μύτη και διάσειση...
Έτσι... επειδή το φάγαμε το 90 και όλοι πανηγύριχαν την απονομή...
Έτσι... επειδή γουστάραμε που το τελειώσαμε μπροστά στην εξέδρα των αεκτζήδων...
Έτσι... επειδή δεν υπάρχει άλλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό...

Δεν είχα δει τι είχε γίνει σ'εκείνον τον τελικό Ηρακλή-Ολυμπιακού, αλλά για να ακούω και ως τον Σωτηρακόπουλο να λέει ότι ίσως να επρόκειτο για το καλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει γενικά από ελληνικές ομάδες (και όχι μόνο τελικός) προφανώς ήταν πολύ πίσω, κι ας έπαιζε ολόκληρος Χατζηπαναγής μέσα. Και όντως αυτό που παρακολουθήσαμε χθες μάλλον ξεπέρναγε κάθε φαντασία. Ματσάρα διεθνούς επιπέδου, από αυτά που βλέπουμε σε ξένα πρωταθλήματα ή διοργανώσεις και λέμε τι καλά που θα ήταν να τα βλέπαμε κι εδώ. Και το είδαμε...
Και μόνο γι'αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες. Και από μιαν άποψη ισχύει αυτό που λέχθηκε χθες ότι κανονικά θα έπρεπε να κοπεί το κύπελο στην μέση. Το θέμα είναι ότι ένα κύπελλο ευτυχώς ή δυστυχώς στην μέση δεν μπορεί να κοπεί και αναγκαστικά μπορεί να το πάρει μόνο ένας. Κι αυτός ήταν ο Ολυμπιακός.

Ειλικρινά θα μπορούσα να πω ότι και να το έχανα χθες δεν θα με πείραζε. Έφτασα σε σημείο ουσιαστικά να παίζω με... 8 άλλωστε (διότι δεν ήταν μόνο οι 2 αποβολές, ήταν και ο Μπελούτσι που για 10+ λεπτά περπάταγε κουτσαίνοντας). Θα μπορούσα να το πω. Υπό άλλες συνθήκες. Όμως χθες ήθελα να το πάρω πάρα πολύ. Ιδίως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Και απεδείχθη ότι δεν ήμουν ο μόνος που ήθελε να το πάρει τόσο πολύ, παρόλο που αναγνωρίζω ότι και οι αεκτζήδες αντίστοιχη θέληση έδειξαν.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Χθες μόλις έγραφα ότι αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τον τελικό διότι η μεν ΑΕΚ κάνει ό,τι μπορεί να διασυρθεί, εμείς δε κάνουμε εδώ και έναν μήνα κυριολεκτικά διακοπές. Και αυτές οι διακοπές φάνηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ελάχιστες οι φορές που θυμάμαι τόσο σκορποχώρι τον Ολυμπιακό. Ούτε καν παιδική χαρά δεν ήταν. Τέτοιο χάλι. Ομάδα δίχως κανένα απολύτως σύστημα , δίχως κανέναν απολύτως προσανατολισμό στο γήπεδο. Από μιαν άποψη το πολύ γρήγορο 2-0 δεν ήταν καθόλου παράλογο, παρόλο που ουσιαστικά προέκυψε από τις 2 μοναδικές ευκαιρίες της ΑΕΚ σε όλο το ημίχρονο. Συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αυτά, ξέχωρα ότι εμείς το προκαλέσαμε με την αδιαφορία μας. Αναφορικά με πρώτο γκολ και επειδή από χθες ήδη πολλή παραφιλολογία υπήρξε ότι δεν έπρεπε να μετρήσει, όπως έχω ξαναπεί σε πλείστες όσες περιπτώσεις μέτρησε ορθότατα κι ας ήταν οφ σάιντ. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα γκολ πρέπει να μετράνε, τα'χουμε ξαναπεί. Όπως και να'χει, το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, όχι τόσο λόγω ευκαιριών αλλά λόγω ελέγχου του παιχνιδιού.
Στο δεύτερο ημίχρονο επήλθε η μεταμόρφωση. Προφανώς θα έπεσε το σχετικό χέσιμο στ'αποδυτήρια, αφού δεν δικαιολογείται αλλιώς το "ουδείς άνω του μετρίου" του πρώτου να γίνεται "φωτιές απ'όλους" στο δεύτερο. και αναμφίβολα τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η είσοδος του τεράστιου Ντάρμπυσάιρ. Εκπλήσσομαι που δεν έχω ακούσει ακόμη τις σχετικές ανακοινώσεις απόκτησης του παίκτη. Πόσα θέλει η Μπλάκμπερν είπαμε; 8 εκατομμύρια; Κανένα πρόβλημα, δώστα να τελειώνουμε. Ο άνθρωπος είναι παικταράς. Και το καλύτερο, δεν καταλαβαίνει τίποτε, Άγγλος γαρ. Γίνεται λοιπόν η ανατροπή και φτάνουμε στο 2-2. Κι εκεί που χάνουμε την μια ευκαιρία μετά την άλλη να το 3-2 στο 90 σε μια φάση που κοιμήθηκε όλη η δεξιά πτέρυγα. Και να σου τα πανηγύρια, και να σου οι αεκτζήδες στο γήπεδο έτοιμοι για τον γύρο του θριάμβου, και να σου οι προκλήσεις του "ψυχάρα" (συν μιας άλλης μαϊμούς που σκαρφάλωνε στον πάγκο).
Και να σου όμως το Αγγλάκι που βαπτίστηκε Πειραιώτης: έχοντας ήδη μείνει 2 λεπτά (μόλις πριν) κάτω από το βιαιότατο χτύπημα του Εντίνιο και με τους αεκτζήδες να φωνάζουν "πέστε κάτω" (προφανώς επειδή κάτι τους θύμιζε ακμυδρά αυτό το σύνθημα αλλά δεν ήταν σίγουροι και το εξεστόμησαν δίχως πρώτα να το "διασταυρώσουν"...), με σπασμένη μύτη και με διάσειση (ως απεδείχθη εκ των υστέρων) σε μια φάση που ο κύριος Κάκος δεν έδωσε όχι κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ, κάνει εκπληκτική κίνηση και 3-3. Φωτιά ξανά...
Παράταση και ο Γκαλέτι αποφασίζει να αφήσει το στίγμα του 4-3. Έχω ακούσει πολλές αηδίες σχετικά με την αποβολή του. Εννοείται ότι ήταν σωστότατη, όπως σωστότατη ήταν και του Παπαδόπουλου. Το ολέθριο σφάλμα ο Κάκος το διέπραξε στην πρώτη κίτρινη: όταν δείχνεις κάρτα σε έναν παίκτη φροντίζεις να σε δει. Δεν χρειάστηκε καν ρηπλέυ να φανεί ότι ο Γκαλέτι δεν τον είχε δει. Γι'αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να σφυρίζει στον παίκτη μέχρι να γίνει αντιληπτός. Κι από την αβλεψία του κυρίου Κάκου, λίγο έλειψε να τιναχθεί ο τελικός στον αέρα. Δεν ήταν η μοίρα του χθεσινού τελικού όμως να τιναχθεί, παρά και το γκολ του Σκόκο στο 4-4 όπου για σέντρα το πήγαινε και το τούβλο μπήκε τελικώς μέσα. Με 9 παίκτες ήδη και με έναν ακόμη να χωλαίνει (Μπελούτσι) όχι μόνο δεν ανησυχήσαμε αλλά βγήκαμε και μπροστά κιόλας. Αυτή ήταν χθες η ερυθρόλευκη ψυχή. Και τελικώς το κύπελλο κρίθηκε στα πέναλτυ, έστω κι αν χρειάστηκαν 34...
Το αξίζαμε και τοπήραμε. Τόσο απλά, τόσο ξάστερα...
Κι ας ψάχνουν οι παραγκολάγνοι αιώνιοι κομπλεξικοί να ξεψαχνίσουν τον τελικό αν μας ευνόησε πουθενά η διαιτησία (αν και ξέρουμε ότι μερικά χρόνια μετά θα το ισχυρίζονται και αυτό). Κι ας ψάχνουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα....
Την αφιερώνουμε σε όλους αυτήν την κούπα. Ιδίως όμως στον Σωτηράκη τον Κυργιάκο καθώς και σε όλους εκείνους που ήθελαν να φέρυν αυτό το απόβρασμα στον Πειραιά (άντε γεια Νικολακόπουλε -μεταξύ άλλων)...
Σε καλή μεριά Σωτηράκη. Και τα ρέστα σε σόδες...


Η ΑΕΚ χθες ήταν πολύ ανώτερη των φετινών δυνατοτήτων της. Έκανε τεράστια υπέρβαση, δεν το συζητάμε αυτό. Γι'αυτό και της αξίζουν συγχαρητήρια, παρόλο που έβαλε 4 γκολ ουσιαστικά με 5 φάσεις. Δυστυχώς δεν συμμερίζομαι την περηφάνεια των αεκτζήδων ότι έχασαν την κούπα στις λεπτομέρειες. Δηλαδή για να την έπαιρναν τι έπρεπε να είχε γίνει; 4-0 στο 12' και να μέναμε με 7 παίκτες; Δεν είναι ότι αυτοκτόνησε, είναι ότι δεν μπορούσε παραπάνω. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προκαλεί μελαγχολία στους αεκτζήδες, που διάφοροι μυστήριοι έχουν μικρύνει τόσο αυτήν την πάλαι ποτέ μεγάλη ομάδα. Πάλαι ποτέ... Όχι πλέον. Στο χέρι τους είναι να αφήσουν τον μοναδικό σοβαρό άνθρωπο εκεί μέσα, τον Μπάγεβιτς, να δουλέψει όπως ξέρει. Κερδισμένοι θα βγουν. Δεν έχουν κάτι άλλο να χάσουν άλλωστε. Όσο κυνηγούν φαντάσματα δεν έχουν καμία τύχη και κανένα περιθώριο ανάκαμψης. Ίσως αν βγάλουν λίγο τις παρωπίδες τους να μπορέσουν να βοηθήσουν εκτός από τους εαυτούς τους και το έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κι όσον αφορά αυτούς που εξακολουθούν να βλέπουν φαντασματάκια στους ώμους τους...

Έτσι γαμάει ο Πειραιάς.
Χωνέψτε το.

UPDATE: Συγγνώμη, λέει, ζήτησε ο Σωτηράκης στην προσωπική του ιστοσελίδα χθες. Και ποιος είπε ότι την κάνουμε αποδεκτή; Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ τον Σωτηράκη να κάνει τα ίδια με άλλη ομάδα για αντίπαλο. Εκτός αν το "πάθος" του αρχίζει και τελειώνει όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό... Λυπούμεθα Σωτηράκη, αλλά η συγγνώμη σου δεν γίνεται αποδεκτή. Έπρεπε και άλλωτε να το είχες κάνει αλλά σου διέφυγε...

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Λοιπόν αυτά τα προγραμματάκια

tracking που μπορείς να βάλεις στα βλογς έχουν πολύ μεγάλη πλάκα. Αν θες καμιά φορά να σκοτώσεις κανά 20λεπτο μέχρι να φύγεις από το σπίτι, αρκεί να χαζέψεις λίγο εκεί πέρα να δεις πως σκάει μύτη ο κόσμος το βλογιόν σου. Το έκανα έτσι για τον χαβαλέ τις προάλλες και ανακάλυψα θησαυρό:


Το κείμενο αν δεν το καταλάβατε είναι ένα από τα της Μακεδονίας σενδόνια που έχω γράψει εδώ μέσα. Τώρα ποιος διάολο έψαχνε (και γιατί) να βρει για την Μακεδονία, δεν έχω ιδέα. Έχει πολύ μεγάλη πλάκα όμως!
Στην δεύτερη "φωτογραφία" που τράβηξα μπορούμε πέραν του κειμένου να θαυμάσουμε και την μετάφραση κάτω από τα μυθικά Καζανακοτούμπεια!


Στο τρίτο σχετικό screenshot οφείλουμε να δώσουμε βάση στην κατηγοριοποίηση του βλογ! (καλά μιλάμε τρελό γέλιο!!!)


Κι όσον αφορά το λογικό ερώτημα πως προέκυψαν όλ'αυτά, η απάντηση είναι ξεκάθαρη:


Βέβαια πως να μην έχουμε τέτοια συμβάντα στο παρόν βλογ, αγαπητή μου αναγνώστρια-αγαπητέ μου αναγνώστη, όταν μπορείς να διαπιστώσεις από μόνη(ος) σου ποιος ήτο ο 666ος επισκέπτης ετούτου του πτωχού πλην τίμιου ιστολογίου, και κυρίως για ποιον μίλαγε (μπρρρρρρ)...


Ουφ, λέω να πάω να πλύνω το αυτοκίνητο


και μετά να πάω για καμιά μπυρίτσα...


Καλό μήνα είπαμε; :)

Οι δραματικές διαστάσεις της οικονομικής κρίσης.

Λοιπόν πριν λίγες μέρες έλαβα ένα μέηλ από έναν φίλο. Είχε ένα ενδιαφέρον κείμενο που θα παραθέσω λίγο παρακάτω. Κάτι είχε πάρει το αφτί μου ούτως ή άλλως, όμως δεν έχω δει κάποιο σχετικό άρθρο εφημερίδας (ντάξει, ήμουν και πνιγμένος κιόλας και σιγά μην το έψαχνα και τόσο πολύ. Από το λίγο, πάντως, που κοίταξα δεν βρήκα κάτι). Για να είμαι ειλικρινής, το κείμενο μάλλον πρέπει να έχει γραφτεί σε κάποιο μπλογκ (έτσι μοιάζει) αλλά δυστυχώς δεν αναφέρει πηγή, οπότε επειδή δεν μου αρέσουν οι υπεξαιρέσεις, αν κάποιος ξέρει τον συγγραφέα παρακλώ ας τον μνημονεύσει. Πριν παραθέσω το κείμενο, παρακαλώ να θυμιθούμε μαζί πόσο πολύ πεινάνε και ζορίζονται οι βουλευτές μας. Πάμε λοιπόν στο κείμενο, που παραθέτω αυτούσιο (μετά το τέλος του, τα σχόλιά μου).

Όταν ο Καποδίστριας αποφάσισε οριστικά να αφήσει τη Ρωσία και να κατέßει για πάντα στην Ελλάδα, πρώτη του δουλειά ήταν να πουλήσει τα έπιπλά του. Ήταν καλοκαµωµένα και ακριßά και αν τα έφερνε µαζί του στην Ελλάδα θα ήταν πρόκληση για τους φτωχούς Έλληνες. (υπάρχουν σήµερα καταστάσεις των πολιτικών που µπορούν να θεωρηθούν πρόκληση;) Τα πούλησε όλα και κατάφερε να εισπράξει απ' αυτά πενήντα χιλιάδες ρούßλια. Όλα αυτά τα ρούßλια τα έστειλε σε Έλληνες σιτέµπορους στην Οδησσό και τους παρακινούσε να προσθέσουν κι αυτοί ότι θέλανε. Με όλο το ποσόν θα αγόραζαν σιτάρι και θα το έστελναν στους Έλληνες που πεινασµένοι αγωνίζονταν για τη λευτεριά τους.
Οι Έλληνες σιτέµποροι της Οδησσού σεßάστηκαν την επιθυµία του Καποδίστρια και διπλασίασαν τις πενήντα χιλιάδες ρούßλια που τους έστειλε. (έδωσε το καλό παράδειγµα) Φόρτωσαν πέντε καράßια σιτάρι και στείλανε από ένα στα Ψαρά, στην Ύδρα και στις Σπέτσες. Τα άλλα δύο τα στείλανε στ' Ανάπλι για να εφοδιάσουν το στρατό.
Τώρα διαßάστε παρακάτω για τους σηµερινούς µας άρχοντες πως δίνουν το παράδειγµα τους και ξανασκεφτείτε το!

Παρασκευή, 13 Φεßρουάριος 2009
ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!
Τύψεις φαίνεται ότι διακατείχαν µέχρι πρότινος πολλούς ßουλευτές του ελληνικού κοινοßουλίου επειδή τα ακριßά δίλιτρα αυτοκίνητά τους ρύπαιναν την ατµόσφαιρα.
Μαζεύτηκαν λοιπόν µια νύχτα στην ßουλή και ψήφισαν ένα νόµο που τους επιτρέπει να αντικαθιστούν τα αυτοκίνητά τους και µε υßριδικά οχήµατα ανεξαρτήτως κυßικών και µάρκας. Και φυσικά άδραξαν την ευκαιρία…
Όχι, δεν τα αντικατέστησαν µε τα σεµνά και ταπεινά Toyota Prius και Honda Civic Hybrid. Κάτι παραπάνω από τους µισούς ßουλευτές µας, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να περάσουν ένα νοµοσχέδιο, επέλεξαν τις νέες υßριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000 η µία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούµενη φουρνιά ßουλευτών τους είχε κληροδοτήσει. Προχώρησαν σε αυτή την επιλογή µε την δικαιολογία ότι η συγκεκριµένη Lexus είναι πιο οικολογικό και φιλικό όχηµα προς το περιßάλλον σε σχέση µε τα προηγούµενα που είχαν στην κατοχή τους για τις µετακινήσεις τους. Όµως αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται καθώς το εν λόγω υßριδικό µοντέλο εξοπλίζεται µε ßενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που ελάχιστα προστατεύει το περιßάλλον σε σχέση µε τα παλιότερα αυτοκίνητα των βουλευτών που απαγορευόταν να είναι πάνω από 2 λίτρα .
Αν οι ßουλευτές είχαν αληθινή οικολογική συνείδηση θα µπορούσαν να διαλέξουν άλλα υßριδικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Από τότε που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δηµήτρης Σιούφας πριµοδότησε την αγορά µοντέλων υßριδικής τεχνολογίας, αίροντας το πλαφόν στον κυßισµό από 1.600 έως 2.000 κυßικά που ισχύει για τα συµßατικά ßουλευτικά αυτοκίνητα, το γκαράζ της ßουλής γέµισε από τα Lexus GS450h, παρά το γεγονός ότι οι 300 είχαν άλλες, πραγµατικά οικολογικές, επιλογές: Το Toyota Prius, αυτοκίνητο που έχει επιλέξει και ο έλληνας επίτροπος περιßάλλοντος στην Ευρωπαική Ένωση κ. Σταύρος Δήµας και το Honda Civic Hybrid αποτελούν ουσιαστικές οικολογικές λύσεις για πολλούς λόγους. Είναι άνετα, παρέχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισµού και ασφάλειας, καταναλώνουν ελάχιστη ßενζίνη, εκπέµπουν πολύ λιγότερους ρύπους από το υßριδικό της Lexus και κοστίζουν στο 1/3 της λιανικής τιµής της υπερπολυτελούς υßριδικής λιµουζίνας που κοστίζει όσο µια γκαρσονιέρα.
Στον πειρασµό της υßριδικής πολυτέλειας της Lexus ενέδωσαν ßουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί από όλες τις παρατάξεις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους οι: ο γραµµατέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γραµµατέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άµυνας και ßουλευτής ΝΔ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης και ßουλευτής κ. Aναστάσιος Λιάσκος, ο ßουλευτής ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η ßουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και ßουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυµίου, ο ßουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός, ο ßουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόßλιας και ο ßουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτούς να προσθέσουµε και την γενική γραµµατέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.
Ο, κατά δήλωσή του λογικός, γραµµατέας της ΝΔ κ.. Ζαγορίτης, γνωστός και για την ικανοτητά του να κάνει το άσπρο µαύρο, δήλωσε για το αµάξι του σε κυριακάτικη εφηµερίδα ότι το προτίµησε γιατί είναι πιο γρήγορο και ασφαλές.
Από τα αλώνια της Νίκαιας στα δερµάτινα σαλόνια της Lexus ο γραµµατέας της κοινοßουλευτικής οµάδας της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης
αµογελώντας εξέρχεται ο πρώην υπουργός και ßουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυµίου από την υßριδική λιµουζίνα των 75000 ευρώ που το κράτος του παρέχει. Γιατί να µη χαµογελά άλλωστε;
Το χρώµα του αυτοκινήτου της Paris Hilton επέλεξε η κα Φωτεινή Πιπιλή για την υπερπολυτελή Lexus της.
Χρωµατική διαφοροποίηση σε σχέση µε τις κλασικές µαύρες λιµουζίνες πραγµατοποίησε και ο πρώην υφυπουργός Αµυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Παραθέτοντας αυτή την µάλλον συλλεκτική φωτογραφία, δεν θα προßούµε σε σχόλια για να αποτρέψουµε ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. τύπου: «Το Κ.Κ.Ε, το κόµµα που σταθερά υπερασπίζεται τα συµφέροντα των φτωχών και αδυνάµων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κοµµάτων του ευρωµονόδροµου, καταδικάζει την αήθη επίθεση συµφερόντων του κεφαλαίου ενάντια στην σεµνή και ταπεινή Αλέκα Παπαρήγα…»
Εκτός από τους 160 περίπου ßουλευτές που επέλεξαν την υßριδική λιµουζίνα Lexus GS450h, 135 επέλεξαν ένα εκ των επίσης πλήρως εξοπλισµένων λιµουζινών συµßατικού τύπου Μercedes 280Ε, Audi Α6 και Saab Αero 93-95. Πραγµατική οικολογική συνείδηση είχαν µόνο 5 ßουλευτές οι οποίοι επέλεξαν τα «φθηνά» υßριδικά των 25.000 για την µετακίνησή τους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από εßδοµήντα ßουλευτές που πριν εκλεγούν διέθεταν αυτοκίνητα των οποίων η αξία δεν ξεπερνούσε τα 10.000-15.000 ευρώ.
Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινοßουλίου, ο πρόεδρος της ßουλής κ. Δηµήτρης Σιούφας αντικατέστησε τρία αυτοκίνητα µε ισάριθµα υßριδικά. Μάλιστα, για να µην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προτίµησε ένα από κάθε εταιρία που εµπορεύεται υßριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητα στην χώρα µας. Η αντικατάσταση όλων των ßουλευτικών αυτοκινήτων αποφασίστηκε να γίνει µε τη µέθοδο leasing και η µηνιαία δόση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ για κάθε όχηµα που θα πληρωθεί µε τα λεφτά των φορολογουµένων.. «Ευαισθησία» για το περιßάλλον µε τα λεφτά άλλων σε περίοδο οικονοµικής κρίσης…

Υ.Γ Οι περισσότεροι ßουλευτές αντέδρασαν στην απόκτηση ενός απλού υßριδικού αυτοκινήτου εκφράζοντας στα αλήθεια µερικά από τις παρακάτω δικαιολογίες:
· Ο ανασφαλής ßουλευτής: «Σε µεγάλες διαδροµές, όπου αναπτύσσονται ταχύτητες, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια»,
· Ο σνοµπ ßουλευτής: «Μα, θα κυκλοφορώ µε… γιαπωνέζικο;»
· Ο κάνγκουρας ßουλευτής: «Αυτά τα αυτοκίνητα δεν εντυπωσιάζουν. Αν λοιπόν πάµε στην επαρχία µε ένα µικρό υßριδικό, δεν πρόκειται να µας δώσει σηµασία κανένας!».
· Ο αθώος ßουλευτής: «Μα, δεν επέλεξα εγώ το µοντέλο. Ρώτησα τον οδηγό µου και τους αστυνοµικούς µου που το οδηγούν και αυτοί το διάλεξαν»
· Ο ßουλευτής – Σουµάχερ: «Πώς θα προλαßαίνω να είµαι συνεπής στις υποχρεώσεις µου όταν αυτό δεν αναπτύσσει µεγάλες ταχύτητες;»,
· Ο γκρινιάρης ßουλευτής: «Πώς θα ßγάλω την προεκλογική περίοδο µε υßριδικό Ι.Χ.;»,

Με τόση ευαισθησία και τέτοια επιχειρήµατα που έχουν οι εθνοπατέρες µας, ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να σκεφτεί σοßαρά να αντικαταστήσει τις νέες τους λιµουζίνες µε όµορφα, οικολογικά και ελληνικά γαϊδουράκια!

Κατ' αρχήν, παρακαλώ τον οποιονδήποτε να διαωεύσει το κείμενο. Να έρθει κάποιος άνθρωπος και να πει ότι το κείμενο δεν ισχύει και οι φωτογραφίες είναι στημένες. Πάμε στα υπόλοιπα τώρα...
Όλα αυτά που μόλις διαβάσατε είναι μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Τις προάλλες παρουσιάσθηκε σχεδόν ως εθνική επιτυχία το ότι φεσωθήκαμε ως κράτος άλλα 50 δισ ευρά, ενώ μάλιστα υπολογίζαμενα φεσωθούμε με δάνειο μόλις... 40. Την ίδιαν στιγμή, το να βαρέσουμε κανόνι μετά το καλοκαίρι όχι μόνο δεν έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο, τουναντίον είναι ολοένα και πιο ορατό και αυτό διότι έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στον τουρισμό ο οποίος θα πατώσει. Αν θέλετε να ανακαλύψετε το γιατί θα πατώσει, κάντε μια έρευνα αγοράς στις τιμές και θα καταλάβετε. Λίγο καιρό πριν ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον (πρώην έμπορο, που ξέρει δηλαδή τι γίνεται στην αγορά) υπουργό οικονομικών έδωσε εφάπαξ αυξήσεις για φέτος, όπερ μεθερμηνευόμενο δεν έδωσε αυξήσεις, αφού του χρόνου οι αυξήσεις θα δωθούν με τους φετινούς μισθούς (στους οποίους δεν δώθηκε αύξηση). Μυστηριωδώς, είμαστε κιόλας η μοναδική χώρα πανευρωπαϊκώς (μην πω παγκοσμίως) που παρά την κρίση οι τιμές όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά ανεβαίνουν κιόλας (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η βενζίνη).

Την ίδιαν στιγμή λοιπόν οι ηρωϊκοί 300 μας ανανεώνουν τον... "στόλο" αυτοκινήτων τους με λιμουζινάρες. τα έχετε ακουστά τα Lexus? Πρόκειται για θυγατρική της Toyota με την οποίαν η εν λόγω εταιρία προσπαθεί εδώ και χρόνια να εισωρήσει σε τσέπες πολύ πιο βαθειές που ποτέ δεν θα αγόραζαν ένα Toyota όχι επειδή δεν είναι καλό αυτοκίνητο αλλά καθαρά για λόγους πρεστίζ. Ε, τέτοια "αυτοκινητάκια" έχουν πλέον οι βουλευτές μας, αυτοί που πεινάνε, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Άκουγα τις προάλλες τον Σιούφα να λέει ότι η Βουλή των Ελλήνων λειτουργεί σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο, σχεδόν 24 ώρες την ημέρα... Με πήραν τα ζουμιά. Τους συμπονώ.. να τους δώσουμε και υπερωρίες, μην το αφήσουμε έτσι. Δηλώνω ενώπιον όλων σας ότι δεν θέλω αύξηση για τα επόμενα 40 χρόνια και απαιτώ να πάρω σύνταξη όχι πριν τα 90. Πως να την αντέξω τέτοια τραγωδία για τους Βουλευτές μας; Ξέρεις πόσο κόπο και πόση σπουδή θέλει να πάρεις τις μίζες από τη Ζήμενς; Ξέρεις πόσο ιδρώτα πρέπει να χύσεις για να κάνεις το κάθε σκάνδαλο δίχως να σε πάρουν πρέφα; Όχι άλλη δυστυχία στους 300, όχι άλλη ψυχική ωδύνη... Προτείνω μάλιστα να αποσυρθούν και τα Lexus και να πάρουν Ferrari. Γιατί μόνο Lexus? Έχετε δει πολλά΄τέτοια να κυκλοφορούν; Όχι, άρα δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Γι'αυτό προτείνω Ferrari, που τρέχει και σε γκραν πρι και έχει επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και πρεστίζ. Επίσης, προτείνω να αναιρεθεί το μέτρο παρακράτης του 5% του βουλευτικού μισθού. απαράδεκτο μέτρο. Που να φτάσουν όλα τα υπόλοιπα φτάγκα που παίρνουν; Ανεπίτρεπτο...

Α, και πριν κλείσω να κάνω ένα ακόμη σχόλιο. Για την συντρόφισσα Παπαρρήγα (συντρόφισσα, διότι και αυτή μας τα τρώει μαζί με τους άλλους 299). Δεν ήξερα πως το Lexus είναι αυτοκίνητον αντιιμπεριαλιστικόν. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Κατά τα λοιπά, η οικονομική κρίση συνεχίζεται.
Για εμάς μόνο όμως... Διότι αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα νέα οικονομικά μέτρα δεν ήταν για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά για την αγορά των νέων βουλευτικών αυτοκινήτων.
Ξαναλέω, αναμένω διάψευση του κειμένου.

ΥΓ. Επειδή μου αρέσει να είμαι σωστός: αν υπάρχει ένας που να αποτελεί κόσμημα εκεί μέσα, αυτός είναι ο Άρης Σταθάκης. Ουδέποτε πήρε κρατικό αυτοκίνητο, παρά είχε μόνο το δικό του που ήταν υβριδικό ούτως ή άλλως. Θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθεί να μένει εκτός νυμφώνος. Επίσης είναι ο μοναδικός που δεν έχει πολιτικό γραφείο. Και μπράβο του. Διότι πρέπει να τα λέμε όλα.

ΥΓ2 Πόσοι εξ αυτών άραγε συμπαρίσταντο χθες στους εργαζομένους κατά την τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων της υποτιθέμενης εργατικής πρωτομαγιάς;

Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

Μόνοι μας τον χάσαμε τον χθεσινό ημιτελικό. Καθαρά μόνοι μας και δεν το συζητώ.
Το ότι σε διάφορες φάσεις δεν είχαμε καθαρό μυαλό το προσπερνάω, είμαστε νέα ομάδα που ξεκίνησε φέτος να φτιάχνεται. Συμβαίνει αυτό. Το να χάνεις όμως τόσα επιθετικά ριμπάουντ σε τέτοιον αγώνα ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Δεν μιλάω τόσο για την τελευταία φάση που χάθηκε. Αυτά και μπαίνουν και δεν μπαίνουν. Αλλά στα αμυντικά ριμπάουντ ήμασταν άθλιοι. Το χάσαμε μόνοι μας...
Κρίμα για την υπερπροσπάθεια των παιδιών: ο Μπουρούσαρος ήταν ο συγκλονιστικότερος όλων, επί δύο μέρες με 40 πυρετό, σχεδόν μαστουρωμένος από τις αντιβιώσεις ήταν και πάλι πύργος. Η ατυχία μας χτύπησε ξανά την πόρτα στο πρόσωπο του Βασιλόπουλου αυτήν τη φορά. Και όμως, το χάσαμε στις λεπτομέρειες από τα δικά μας λάθη...

Και μιας και είπα για τα δικά μας λάθη, παρόλο που έχει βελτιωθεί αλματωδώς, ένα τεράστιο λάθος ήταν του Γιαννάκη: το ξέρεις ότι το μεγάλο σκορ ευνοεί τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν κοντρολάρεις τον ρυθμό; Με κοντρόλ μπάσκετ τους πατήσαμε στο ΣΕΦ, όχι τρέχοντας. Βέβαια -κι εδώ είναι το αντιφατικό και το οξύμωρο- ακόμη και με το στυλ του βάζλου, και πάλι μόνοι μας το χάσαμε... Κρίμα...

Έχουμε και κύπελλο σήμερα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα πάει το ματς. Από τη μία μια ΑΕΚ που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της όχι απλά για να χάσει αλλά για να διασυρθεί, κι από την άλλη εμείς που έχουμε ξεκινήσει διακοπές εδώ και έναν μήνα (κυριολεκτικά όμως). Θα έχει ενδιαφέρον.

Εντωμεταξύ σκεφτόμουν κάτι πραγματικά θλιβερό: χθες στο μπάσκετ έγινε ίσως ο καλύτερος ημιτελικός που έχει γίνει από καταβολής των final four -ευχαριστίωσουν μπάσκετ, όχι αστεία, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος φυσικά. Πριν λίγες μέρες έγινε ίσως το καλύτερο παιχνίδι βόλεϋ στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία στον τελικό κυπέλου. Στους τελικούς του πρωταθλήματος λογικά θα γίνει το έλα να δεις. Είναι όντως θλιβερό που τα ποδοσφαιρικά ντέρμπυ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κυριολεκτικά δεν βλέπονται, πλην σπανίων περιπτώσεων.

Και κάτι από το περιθώριο.. Οι προχθεσινές δηλώσεις του τεράστιου Eddie Johnson ήταν όλα τα λεφτά... Μας συγκίνησε άπαντες....