Σελίδες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ε, λοιπόν πολύ μου αρέσει

που έχουν εκπλαγεί όλοι με τα όσα έχουν γίνει στον βάζελο (μπασκετικό τε και ποδοσφαιρικό) τον τελευταίον καιρό. Αυτό που με παραξενεύει όμως είναι το γιατί δεν έχω εκπλαγεί κι εγώ ο ίδιος, παρά τα θεωρώ απολύτως φυσιολογικά. Που ήταν δηλαδή το περίεργο ρε μόρτες; Στο ότι μπούκαρε το χόμπιτ τζούνιορ (από τούδε χαϊδευτικά, ο ντολμάς) και τα έκανε τριμπούρδελο, ή το ότι εκεί που ήδη έχουν ξεκινήσει να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα στην μπάλα έχουν βγει πάλι όξω οι χατζάρες; Ειλικρινώς δεν μπορώ να το καταλάβω, που το περίεργο...

Κατ' αρχήν, για τον βίο και την πολιτεία των δύο κοντών τα είχαμε πει και παλαιότερα. Οπότε γιατί να έβγαινε με διαφορετικό χαρακτήρα το ντολμαδάκι; Το περίεργο θα ήταν το αντίθετο. Ή μήπως εδώ και κάτι χρόνια δεν έχει δώσει τα δείγματα γραφής του μέσω της εμετικής Χλέπας που εκδίδει; Πάρτε για παράδειγμα το σημερινό πρωτοσέλιδο:


(για την ιστορία ας παραθέσουμε και το αστειότατο χθεσινό.


Βέβαια τι άλλο θα περίμενες από έναν άνθρωπο που ανέδειξε ως κορυφαίο Παναθηναϊκό τον... πατέρα του;! :):):) )
Ωραίο; Το θαυμάσατε; Απορία: αφού εκφράζει τον θαυμασμό του για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, γιατί δεν έπραξε κι αυτός το ίδιο, παρά μπούκαρε στα αποδυτήρια (όπου μάλιστα διάβαζα χθες σε σχετικό άρθρο στο ίντερνετ νομίζω ότι δεν ήταν καν στο γήπεδο να έχει δει τον αγώνα! Σε κάποια εκδήλωση ήταν και μόλις πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα έσπευσε απλώς για να βγάλει τα κόμπλεξ του) και άρχισε να τα χώνει δεξιά κι αριστερά;; Πήγε, το λοιπόν, ένας πουθενάς που απλώς επαγγέλεται Παναθηναϊκός να κάνει τι; Σάμπως αυτός βάζει λεφτά στην ομάδα; Ο μπαμπάς κι ο θείος τα βάζουν. Άρα τι πήγε να κάνει; Κύριος οίδε. Και μάλιστα σε έναν αγώνα έστω και τυπικά εκτός έδρας. Το τι πήγε να κάνει όμως προσωπικά δεν με απασχολεί καν, δικό τους θέμα, ενδοοικογενειακό. Αυτό που με εκπλήσσει όμως είναι η έκπληξη όλων. Ε, τι να λέμε μετά...
(παρεμπιπτόντως, αληθεύει ότι παλαιότερα σε αντίστοιχη φάση τις είχε αρπάξει από τον Ράτζα; χοχοχο!)

Αμ στην μπάλα; Και μετά μου λέτε γιατί σκυλιάζουμε και μας ανεβαίνει η πίεση που θα χάσουμε (κατά πως φαίνεται) το φετινό πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο ότι ουδείς μπορεί να είναι πάντα στην κορυφή, κάθε χρόνο, αλλά να το χάνεις από τόσο ανύπαρκτους δεν καταπίνεται. Με το που έκαναν μια σχετική διαφορά βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια πάλι (ενδεχομένως και κάποιες μασέλες). Το χόμπιτ βλέπει ότι απομακρύνεται το όνειρό του για προεδρία (ή αν πιστέψουμε τα σχετικά ρεπορτάζ, το όνειρό του να προωθήσει το ντολμαδάκι του στην προεδρία -αμήν και πότε ρε!!!!), το γήπεδο έχει σκαλώσει στην αντισυνταγματικότητα του εμπορικού κέντρου, ο Μπαμπάς νομίζει ότι έγινε μεγαλοπαράγων κι ο μπάνκερ προσπαθεί να εξωθήσει τον σωφέρ στην πώληση των μετοχών του ενόσω διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάρει την ΠΑΕ. Και μην ξεχνάμε τις περιβόητες -πλέον- δηλώσεις της Κυριακής περί παραγόντων που ήθελαν να χάσει η ομάς! Είχαμε στο ενδιάμεσο και την παρέμβαση του Ερασιτέχνη που πάει να τινάξει το γήπεδο στον αέρα (για το οποίο γήπεδο παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει ότι στο πλαίσιο της υποτιθέμενης διπλής ανάπλασης έχει εξαγγελθεί τροπαιοθήκη στον σημερινό χώρο του μπουρδ... εχμ, της Λεωφόρου. Για τέτοια ανάπλαση μιλάμε). Και ξαναρωτάω, που το περίεργο; Τυχαία τους έχουμε βαπτίσει Πολυδιασπαστικότις; Ή μήπως νομίζετε ότι απλώς βγάζαμε εμπάθειες; Κρα από μακρυά κάνουν κάποια πράγματα και όσοι γουστάρουν να τα βλέπουν... Και το χειρότερο είναι ότι από αυτούς θα χάσουμε το φετινό πρωτάθλημα. Αισχρότης.

Παρεμπιπτόντως, μερικές ατάκες ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα θα του βγει πολύ ως μαλλί του βάζελου. Είναι πολλά τα πριμ. Επίσης, μας τα είχαν ζαλίσει περί της οικονομικής τους ευμάρειας. Πέντε Καππαδόκες και έχουν μπει μέσα μια τριανταφευγαρού μύρια. Που να ήταν και μπατίρηδες κιόλας. Αναφορικά με το γήπεδο, τελικώς θα χτιστεί ποτέ ή θα γίνει ανακαίνιση στο ΟΑΚΑ; Επίσης, εκεί πάνω στον ΠΑΟΚ λίγη τσίπα δεν έχουν μέσα τους; Μέχρι και την αύξηση του ΜΚ μέσω της MARFIN; Χάθηκαν οι τράπεζες; Δεν τους έφταναν οι χορηγίες; Τελικά το'χει η μοίρα των ασπρόμαυρων φαίνεται να γίνονται πράσινα παραρτήματα και πείτε μου ό,τι θέλετε, βερεσέ θα τ'ακούσω...

Πάμε στα δικά μας τώρα. Δόξα τω Τουτάτι που ο Κόκκαλης αποφάσισε ότι δεν θα μετουσιώσει σε πράξη την απόφαση των εφημερίδων συν κάποιων σάιτς να φύγει από τον Ολυμπιακό. Γλυτώσαμε πολλά πρωτοσέλιδα μιλάμε (και μαζί την ψυχική μας ηρεμία). Εντωμεταξύ μου κάνει τεράστια εντύπωση η αφέλεια πολλών (ένας εκ των οποίων κι ο Γεωργίου τον οποίον πάω με χίλια) που υποστηρίζουν ότι ο Κόκκαλης έχει ξεμείνει από ρευστό, γι'αυτό και δεν πήρε παίκτες, γι'αυτό και ζήτησε συμπαίκτες κλπ. Πίπες μπλέ. Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμη είναι ότι η οικονομική κρίση ήταν κάτι που ο Κόκκαλης πήρε χαμπάρι με έναν (και βάλε) χρόνο καθυστέρηση. Ρε πάτε καλά; Το τι έπραξε ο Κόκκαλης έγινε πασιφανές με την πάροδο του χρόνου. Αυτήν την στιγμή ο Κόκκαλης έχει απέναντί του 5 άτομα. Οι 4 να πάνε τουαλέτα, πάλι θα μείνει ένας. Ο Κόκκαλης πρακτικά όμως, ούτε για κατούρημα δεν μπορεί να πάει (ιδίως έτσι όπως έχει γίνει η ομάδα έρμαιο της οικογένειας Θεοδωρίδη). Λογικό λοιπόν να θέλει συμπαίκτες. Δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Θα σας πω το εξής: δεν είναι τυχαίο ότι μόλις άρχισε να τρίβεται με τα ποδοσφαιρικά ο μπάνκερ (από εποχών Παναθηναϊκής Διχαστικής Κινήσεως) ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης τα βρήκαν (κατ' αρχήν επιχειρηματικά). Από πλευράς Κόκκαλη ήταν μήνυμα του στυλ "εγώ μόνο ιδιοκτήτες υπολογίζω" (εξάλλου, έχει ξανακάνει τέτοιου είδους δηλώσεις παλαιότερα, έστω και μέσω τρίτων). Τέλος πάντων, έχει πολύ ψωμί το περί διοικητικών, μετόχων κλπ και δεν έχει νόημα ν'ασχοληθούμε περαιτέρω με τις βλακείες που ακούγονται.
Πιο ποδοσφαιρικά τώρα, δυστυχώς διαβλέπω περαιτέρω αναβάθμιση του φάδερ Θεοδωρίδη, αντί για την σκούπα που του αρμόζει. Πολύς κόσμος νομίζει ότι ο φάδερ βλέπει φαντάσματα και ασχολείται με διαιτησίες και λοιπές πίπες. Ουδεμία σχέση, κύριοι. Για τα φετινά χάλια όλοι ξέρουμε τι φταίει. Και ο Θεοδωρίδης το ξέρει. Αυτό που δεν λέει κανείς όμως είναι ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό (δεν λέω όλο) ο φετινός σχεδιασμός του Ολυμπιακού βασίστηκε σε επιλογές του υιού. Ο φάδερ λοιπόν ή θα πρέπει να τα χώσει εις τον υιόν, ή να τα χώνει σε διαιτησίες. Μπίνγκο. Το πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι βλακείες αποπροσανατολίζουν την ομάδα, χώρια ότι τις κάνουν και τρελή ζημιά σε πρεστίζ. Καλώς ή κακως το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από εμάς. Για την ακρίβεια, και όλα να έρθουν τούμπα και να περάσουμε πάλι πρώτοι, πάλι δεν θα εξαρτάται από εμάς. Τόσο χάλια είμαστε. Βέβαια, θα μου πεις, κι ο βάζελος από το κακό στο χειρότερο πάει, χώρια ότι ο Νιόπλιας -που τον έχω σε εκτίμηση- αποδεικνύεται πολύ μικρός το προπονητικό δέμας (τουλάχιστον έως τώρα δηλαδή). Άρα ποιος θα το πάρει; Ο ΠΑΟΚ; Αστειότητες. Μόλις πλησιάσει στους 2-3 βαθμούς θα τον πιάσει πάλι η κλασική υψοφοβία και ζαλάδα και θα γκρεμοτσακιστεί. Γενικά, πολύ χάλι το φετινό πρωτάθλημα ρε παιδί μου, πραγματικά να σε πιάνει απελπισία.

Κάτι για το μπάσκετ τώρα: τα έχω χώσει κατ' επανάληψιν στον Γιαννάκη και δικαιότατα, αλλά οφείλω πλέον να ομολογήσω ότι η ομάδα παίζει εξαιρετικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Έχει βέβαια ακόμη τις μαύρες τρύπες στην απόδοσή της, αλλά αν αυτές δε μεγαλώσουν, μια χαρά θα είμαστε. Βέβαια αν και φέτος ήρθε η ώρα να σπάσει όντως το ρόδι και στην σπυριάρα, δεν είμαι και πάρα πολύ αισιόδοξος κυρίως ένεκα πρότερου ανέντιμου βίου (ξέρετε τίνος). Το γιατί θα γίνει αντιληπτό μετά το πέρας όλων των διοργανώσεων. Αρκεί να μην πετάξετε τις γάζες και τα μπαμπάκια που θα έχουν χρησιμοποιηθεί και θα με καταλάβετε τότε τι εννοώ και που το πάω. Ας είναι καλά ο Γιακούμπ.

Αναφορικά με το βόλεϋ, αυτός ο Κρίστιανσον παίζει να έχει φτιάξει την πιο αψυχολόγητη ομάδα που είχαμε ποτέ. Δηλαδή το να χάνεις 3-1 στην έδρα σου από τον βάζελο (που κατ' εμέ είναι σαφώς κατώτερος από εμάς φέτος) και καπάκια να πηγαίνεις να κερδίζεις μέσα στην Ιταλία και να προκρίνεσαι στους 12 εκεί που ήσουν έξω με το ενάμιση πόδι, ε, τι να πεις μετά. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά δηλαδή. Βέβαια και πέρσυ που κάναμε το ντάμπλ ήμασταν το αουτσάιντερ παντού, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε και φέτος. Λείπουν οι Έλληνες ηγέτες φέτος, όπως ο Χριστοφιδέλης και ο Κουρνέτας. Όσον αφορά το πόλο τέλος, μάλλον η νεκροψία θα δείξει. Για Ελλάδα δεν το συζητάμε. Για Ευρώπη, δύσκολο πλέον. Κρίμα, διότι αυτή η ομάδα αξίζει πολλά.

ΥΓ. Εγώ πάντως, ακόμη περιμένω μια απάντηση: πως είναι δυνατόν την ημερομηνία ίδρυσης του βάζελου να μην την ήξερε κανείς και να την αποκάλυψε η σοκοφρέτα προ διετίας; Μήπως επειδή δεν είχε υπάρξει ποτέ; :)

ΥΓ2. Καλά ρε, για λύστε μου και μιαν άλλη απορία. Πήγαν χθες 700 βάζελοι να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους και το κάνουμε θέμα περί μεγαλείου και λοιπών φαιδροτήτων; Εμείς όποτε πάμε, πάνω από τριχίλιαρο είναι η φορά, γιατί δεν διαβάζουμε ποτέ τίποτε αντίστοιχα; Αχ καλή μου προπαγάνδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: