Σελίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γίνεται ολίγον τι της πόρνης εις τα αθλητικά

δρώμενα της χώρας (εξοργισμένη φωνή αναγνώστη: ναι ρε παπάρα, μόνο εκεί γίνεται. -Σωστό κι αυτό).
Το πιο ωραίο είναι ο ευρύτερος πανικός μεθ'ευδαιμονίας (ανά περίπτωση) που χάνει ο Ολυμπιακός τον φετινό τίτλο στην μπάλα. Πραγματικά, μου'ρχονται κάτι γέλια ώρες, ώρες που δεν μπορώ να κρατηθώ.
Διότι κυρίες και κύριοι, όσο κι αν το επιθυμούν πολλοί, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να διαλυθεί που θα χάσει και έναν τίτλο. Το ότι εμείς οι γαύροι παίρνουμε ανάποδες με διάφορα ζητήματα της ομάδας δεν σημαίνει αν μη τι άλλο ότι διαλυόμεθα κιόλας. Βλέπετε, εμείς όταν δεν παίζουμε μπάλα το λέμε και εκνευριζόμαστε. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. 'Ασε βέβαια που κατά κύριο λόγο με τα όσα γίνονται μέσα στην ομάδα παίρνουμε ανάποδες. Όχι ότι είναι κι όλοι έτσι φυσικά, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις κι όλα, μην λέμε ό,τι θέλουμε. Βέβαια, σε σχέση με άλλες σαιζόν η θέση του Ολυμπιακού είναι πιο δύσκολη διότι φέτος έγιναν τραγικά πολλά λάθη μαζεμένα και μας γύρισαν όλα μπούμερανγκ, με τις σωστές κινήσεις όμως όλα διορθώνονται. Σε αυτό το σημείο όμως, επιβάλεται να ανασύρουμε από τα σκουπίδια το σημερινό πρωτοσέλιδο της Σοκοφρέτας...
Ναι, μιλάμε για την ίδιαν εφημερίδα της οποίας ο εκδότης με πύρινο λόγο και πικάντικα πρωτοσέλιδα τα έβαζε με τον φρονιμήτη προ και μετά του κλεισίματος της φυλλάδας του. Σήμερα όμως.... σσσλλλλλλλλλουρππππππππππππ! Βλέπετε, ο φρονιμήτης κάθε τρεις και λίγο βγαίνει σε ένα μικρόφωνο και λέει τα δικά του, δείγμα της ανασφάλειας που έχει. Αυτό που δεν θυμάται όμως είναι ότι μας τα έχουν πει και άλλοι παλαιότερα και τους έφαγε το μαύρο έρεβος και δη εκ των έσω κιόλας, δίχως καν ν'ασχοληθούμε καθόλου. Γυρίσματα που'χουν οι καιροί, ε! Εκπληκτικό ρε παιδάκι μου. Βέβαια το πρωτοσέλιδο έχει και το δεύτερο -εξίσου ενδιαφέρον- μισό, με τις μπηχτές περί Ολυμπιακού. Ας πει κάποιος σε αυτόν τον θλιβερό φαντασμάτωρα Γκόντζο ότι με 37 πρωταθλήματα που βλέπει σε όλους τους εφιάλτες του και 12 στα τελευταία 13 δεν μου κάνει αίσθηση αν χάσω ένα ακόμη και δύο και πέντε. Όπως είχε πει σωστά κάποιος στον Γεωργίου όμως, βγάζει γλώσσα ο ένα στα 13, εκεί έχουμε καταντήσει! Δεν πειράζει: όταν η γλώσσα βγαίνει έτσι, τους την κόβουμε πιο εύκολα στην συνέχεια, ως έχει ξαναμανασυμβεί κατ' επανάληψιν στο παρελθόν (πρόσφατο τε και μη). Τι να πεις όμως για τους πράσινους ξεφτίλες που ενώ ήξεραν ότι ο Γκαλίνοβιτς έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας με το παιδί του τον γιουχάιζαν σε ένα ολόκληρο παιχνίδι, λες και έφταιγε αυτός για τα συνολικά χάλια. Κι όσον αφορά το ποιοι κλαίνε (Γκόντζο), κοίτα τα πρωτοσέλιδα της φυλλάδας σου αγόρι μου και θα βρεις τον κλάψα... Άντε, φιλάκια...

Κι έχουμε κι Ευρώπη. Ουφ, θα τελειώσει αύριο το φετινό ποδοσφαιρικό μαρτύριο. Μην λέμε κι ό,τι θέλουμε δηλαδή. Κυριολεκτικά αυτό που χρειαζόμαστε είναι ξεκούραση, διότι έχουμε και τα ηλίθια τα πλέη όφφ μετά. Τρομερή εφεύρεση, τα λέγαμε από πέρσυ. Πλέη οφφ και αηδίες. Κανονικά ό,τι βγαίνεις πρέπει να μένει και τέρμα. Τα υπόλοιπα είναι μπασταρδέματα ολκής. Βέβαια πριν τα πλέη όφφ έχουμε πολλά άλλα, όπως το ντέρμπυ. Τι μέλλει γεννέσθαι εκεί, δεν έχω ιδέα. Και στον πρώτο γύρο σερνόμασταν και τρίβαμε όλοι τα μάτια μας με την εμφάνιση που κάναμε. Ο βάζελος κι αυτός σκατά κι απόσκατα είναι, ανεξαρτήτως της όποιας ευφορίας που επικρατεί. Ως εκ τούτου, κάθε αποτέλεσμα ανοικτό και το ματς μάλλον θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κι όσον αφορά την Μπορντώ...άστο καλύτερα.
Η πλάκα η μεγάλη όμως είναι -επιμένω- στον βάζελο: κερδίζουν την Ρόμα, ομαδάρα που έπαιξε τεράστια μπάλα. Χάνουν από την Σταντάρ (την κατά Κοντό έβδομη του βελγικού πρωταθλήματος -αχ τι μου κάνεις έβδομή μου), καφενείο η ομάδα που ήθελε μεταγραφές τον Γενάρη. Καβαντζώνει τώρα το πρωτάθλημα: τεράστια ομάδα που γαμεί και δέρνει. Φυσικά θα μπορούσαμε να θυμηθούμε κάποια άλλα πρόσφατα πρωτοσέλιδα τύπου "σοβαρευτείτε" ή "που το πάτε;" κλπ, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Διότι η Σταντάρ κατά τα λοιπά δεν είναι τίποτε άλλο από μια τρεχαλατζίδικη μετριότητα.

Κι όσον αφορά το ντέρμπυ της Σαλόνικας, νομίζω τα είπε όλα ο Γεωργίου και δεν είχε κι άδικο. Απλά επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ ξέχασε ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους, ως ισχυρίζεται ο θυμόσοφος ελληνικός λαός.
τα λέγαμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος: θα χρειάζονταν πολλές σόδες φέτος. Δεν με άκουγε κανείς όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: