Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Έχουμε και κάτι εκκρεμότητες...

Ποιες είναι αυτές; Μμμμμμμμμμμμ.......

Έκλεισε τελικώς ο Ριέρα. Μπράβο. Πολύ μεγάλη μεταγραφή. Όπως πολύ μεγάλη μεταγραφή είναι και ο Σπανούλης, δεν το συζητάμε. Κι απ'ό,τι ακούγεται, θα γίνουν και κάποιες ακόμη, αν και λίγες.

Ως μεταγραφές όμως αν και αμφότεροι είναι πολύ καλοί παίκτες, είναι ολοκληρωτικά κακές.
Γιατί;
Διότι έπεσε πολύ χρήμα, γεγονός που για τις εποχές που περνάμε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Δεν γίνεται ρε φίλε να κόβουν την σύνταξη του πατέρα σου κι εσύ να μου δίνεις (μαζί με την εφορία) 20φεύγα πακέτα για έναν παίκτη που είναι μεν καλός αλλά όχι της ελίτ κιόλας. Ούτε για έναν άλλον μια δεκαπενταρού μόνο και μόνο για να μπεις στο μάτι του αιωνίου σε συνδυασμό με τη δική σου ενίσχυση. Αυτά είναι παπαριές, λίαν επιεικώς.

Εγώ ξέρετε πότε θα παραδεχόμουν τον Μαρινάκη; Αφενός αν τηρούσε αυτά που είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κόκκαλη περί μέτρου, αφετέρου αν έβγαινε να πει (και ομοίως και οι Αγγελόπουλοι) ότι κύριοι, για κάθε μεταγραφή που θα κάνουμε θα χώνω και τα μισά στο ταμείο υπέρ του δημοσίου χρέους. Δεν το κατάλαβα δηλαδή: ποιοι θα τα χώσουν; Εγώ κι εσύ; Ή μήπως λίγα χώνουμε ήδη;
Κάποτε, κάποιος Αβέρωφ αγόρασε μέσα από τα χέρια των Τούρκων ένα πλοίο που άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιστορίας μας. Το αγόρασε και το δώρισε στο ελληνικό κράτος. Αν δεν το είχε κάνει, σήμερα μάλλον προς ικανοποίηση τόσο της κυρίας Δραγώνα όσο και της κυρίας Ρεπούση θα ήμασταν Τούρκοι ή ό,τι άλλο. Παρομοίως, είχαν υπάρξει και άλλοι: Ζάππας, Ευγενίδης κλπ. Γι'αυτό τους λέμε εθνικούς ευεργέτες, διότι σε δύσκολες στιγμές προσέφεραν πολλά στο ελληνικό κράτος (δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν πήραν κιόλας). Στις τωρινές δύσκολες στιγμές οι σύγχρονοι δυνάμει ευεργέτες τι κάνουν; Μεταγραφές; Μη χέσω...

Βέβαια θα μου πείτε, γιατί ν'ασχοληθεί με ευεργεσίες ο καθείς και να μην τον πάρει τον Ριέρα ή τον Σπανούλη όταν τα ζώα από κάτω ζητοκραυγάζουν; Αναρωτιέμαι πόσα εξ αυτών είναι άνεργα ή υποαπασχολούμενα ή κακοπληρωμένα, χλιδάνεργα κλπ, αλλά παρά ταύτα αντιδρούν ωσάν μην πω κι εγώ τι στο άκουσμα τέτοιων μεταγραφών. Ντάξει, δε λέω, κι εγώ έχω πει κατ' επανάληψιν ότι αν δεν είχαμε και τη μπαλίτσα με τη μουσική, μάλλον θα ήμασταν όλοι έξω να καθαρίζουμε κόσμο από τα όσα συμβαίνουν. Χρειάζονται και αυτά δηλαδή να μας φτιάχνουν λίγο τη μέρα - όλοι το θέλουμε το "όπιό" μας. Αλλά με μέτρο ρε διάολε. Όχι 20φεύγα μύρια για έναν παίκτη σήμερα. Εδώ ολόκληρη Μίλαν θα βγάλει τη χρονιά με τον Παπασταθόπουλο. Και εν ανάγκει, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα περιμένω άλλη μια τριετία να βγούμε από την κρίση και να πάρουμε μετά το πρωταθλητριών. Μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή.

Η πλάκα ποια είναι όμως; Ακόμη κι αν αφήσουμε εκτός την οικονομική κρίση, ακόμη κι αν το δούμε αμιγώς αθλητικά το θέμα, είναι γελοίο ο Ριέρα να είναι ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος, όταν έχουν περάσει και ένας Ντέταρι, ένας Προτασόφ, ένας Τζιοβάννι, ένας Ριβάλντο, ένας Καρεμπέ. Δεν κολλάει δηλαδή. Χώρια ότι αν ο Μαρινάκης ήθελε να είναι σωστός, θα είχε ρίξει μια πόρτα νααααααααα στα μούτρα του μανατζαραίου. Τώρα όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έβγαλε και όνομα ότι κάνει και πίσω και τα σκάει (μη νομίζετε ότι οι μανατζαραίοι θέλουν πολύ για να το καταλάβουν).

Βέβαια θα μου πείτε, μήπως είναι οι πρώτοι που πέφτουν σε τέτοια λούμπα; Σάμπως οι στούποι τι έκαναν επί μια δεκαετία σχεδόν; Όλες οι ομάδες έριχναν τα μπάτζετ για να κατεβάσουν τις απαιτήσεις των παικτών κι αυτοί ως κλασικοί νεόπλουτοι το έπαιζαν λεφτάδες. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να τους χρεωθεί κι επίσημα μεγάλο μέρος της καταστροφής ιδίως του ελληνικού μπάσκετ.

Και μιας και περί σπυριάρας ο λόγος, το ένα βέβαιο είναι ότι ο Σόφο θα κάνει την μεγαλύτερη μαλακία της ζωής του αν πάει στον βάζελο. Από την άλλη όμως, μάλλον θα κάνει τη μεγαλύτερη μαλακία της ζωής του αν δεν πάει κιόλας. Έτσι όπως στρώνουν και οι Αγγελόπουλοι και ο Ίβκοβιτς, δεν του αφήνουν άλλη επιλογή και μάλλον εμείς όλοι θα μείνουμε με την απορία γιατί δεν τον άφησαν να φύγει (αν υποθέσουμε ότι όντως είναι τετελεσμένο). Προσωπικά το καλό που τους θέλω είναι να τον επαναπροσεγγίσουν. Πέραν τούτου όμως, ντάξει, είναι γνωστό ότι ο Σόφο είναι μια πολύ ειδική περίπτωση ανθρώπου, αλλά πέραν του καθαρά αγωνιστικού μέρους, δεν έχει πια κουκούτσι μυαλό; Θα πάει εκεί πέρα που του έχουν πει τα χειρότερα απ'όλους; Τι να πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: