Σελίδες

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Καλό ακούγεται...

Από την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, στη Δημοκρατίας της Βαρεμάρης.

Προ μηνών οι αγρότες προσπάθησαν να βρουν συμβιβαστική λύση με τον πρωθυπουργό της χώρας (τον Βούλγαρο).
Προ μηνών η κυβέρνηση της χώρας επέστρεψε με κάθε επισημότητα από την εξορία (ΔΝΤ).
Σήμερα αποθεώθηκε έξω από το... πρώην σπίτι του ο τέως λες κι επρόκειτο για τον... Ντέταρι.
Τι μένει άραγε; Να οσιοποιηθεί ο Παττακός ίσως; Να ανακηρυχθεί αντιστασιακός; Εθνικός ήρως; Δεν έχω ιδέα.

Το θέμα είναι ότι πάνω που λες ότι τα'χεις δει όλα σε τούτον τον τόπο, τσουπ, κάτι καινούριο θα συμβεί και θα σε αφήσει άναυδο. Πραγματικά προσπαθώ ώρες, ώρες να εντοπίσω το πότε ακριβώς χάθηκε η μπάλα και αδυνατώ. Εκεί που λέω "τότε θα συνέβη", ξαφνικά θυμάμαι κάτι άλλο που παραπέμπει κάπου αλλού και μπορεί να με μετατοπίσω πίσω από δεκαετίες έως και αιώνες.

Διάβαζα χθες ότι θα κληθεί ο τέως πρωθυπουργός -ο..., ο...., έλα πες το... α, ναι... Καραμανλής- στην Εξεταστική για το Βατοπέδι. Επειδή προφανώς το pasok αποφάσισε να τηρήσει τους τύπους, έγραψε μια μάλλον δακρύβρεχτη επιστολή μέσω της οποίας ουσιαστικά του ζητάει να σκεφτεί αν θα ήθελε να καταθέσει, πως, που και πότε.
Την ίδιαν στιγμή, η ελληνική συμμετοχή (κοινώς, εγχώρια αντιπροσωπεία) της κυβέρνησης του τόπου (pasok) ζητωκραυγάζει ότι έχει σώσει τη χώρα (σκοτώνοντας τους πολίτες), με τη λεπτομέρεια ότι το μνημόνιο μετατοπίζεται για το 2020 κατά πως φαίνεται (το ανακοίνωσαν οι ΔοΝηΤάδες άλλωστε, άρα είναι αξιόπιστο άσχετα αν οι εγχώριοι το κρύβουν επιμελώς), ενόσω τα spreads (τα έχουμε μάθει πλέον) αντί να πέφτουν έχουν ανέβει για ορειβασία στο Έβερεστ (αν αυτό δεν είναι σωτηρία τι είναι;).

Την ίδια στιγμή το εγχώριο προϊόν (δε μιλάω για το ΑΕΠ, στους μαλάκες αναφέρομαι) δρα και αντιδρά κατά το δοκούν. Δηλαδή μόλις θίγεται το δικό του μετερίζι, αποφασίζει κι αυτό να ρίξει ένα μανικάκι εις τον υπόλοιπον πληθυζμόν έτσι για να γουστάρουμε. Φερειπείν αυτό που έκαναν σήμερα οι φορτηγατζήδες ήταν σχεδόν επικό: επειδή έτσι γούσταραν απο-φάσισαν δίχως καμιά προειδοποίηση να κλείσουν κάθε δρόμο που υπήρχε. Σάμπως δικοί τους δεν είναι οι δρόμοι; Γιατί να μην τους κλείσουν βρε αδελφέ; Σωστό κι αυτό. Φυσικά από πίσω (μερικά χιλιόμετρα) θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο ασθενοφόρο με επείγον περιστατικό, ή κάποιος φουκαράς που αν δεν πήγαινε εγκαίρως στη δουλειά του να τον απέλυαν. Στα παπάρια μας εμάς: νόμος είναι το δίκαιο του φορτηγατζή. Ούτε καν του εργάτη -που καιρός για γενικότητες.

Και μέσα σε όλα είχαμε και την αποθέωση Κοκού και αναρωτιέμαι προς τι αυτή...
Μήπως πήγε να βρει κόσμο για καμιά μετακόμιση και αποθεώθηκε που έδωσε μεροκάματο;
Μήπως πήγε να εξοφλήσει καμιά παλαιότερη μετακόμιση; (πχ εκείνη του 93)
Μήπως πήγε να δει αν το... σπίτι του θέλει καμιά ανακαινισούλα;
Φυσικά ως Έλληνας πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται οπουδήποτε ανά την επικράτεια, εξόσων θυμάμαι όμως οι Έλληνες πολίτες έχουν και επώνυμα και όχι φαιδρότητες τύπου ντεΓκρέτσια -μέχρι κι αυτό, ξένο το επέλεξε. Άσχετο αυτό όμως, μην ξεφεύγουμε.

Αυτό που βλέπω είναι ότι η κοινωνία βρίσκεται σε τεράστια πώλωση κι αυτό επειδή υπάρχουν τα φερέφωνα που παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους. Λεπτομέρεια: δεν ξέρουν ότι έχουν ρόλο, αλλά τον παίζουν άριστα.
Χθες βγήκαν στη φόρα τα πόθεν χέσες των πολιτικοί. Μιλάμε για πίκρα και φτώχεια. 55 σπίτια ο ένας, 2500 χιλιάδες μετοχές ο άλλος, 6 αυτοκίνητα ο παράλλος, από εκατοντάδες χιλιάδες έως μερικά εκατομμύρια στην άκρη ο δείνα και πάει λέγοντας. Μόνο η Αλέκα κράτησε ψηλά τη σημαία, η οποία σπουδάζει τα παιδιά της στην Αμερική με μόλις 400 ευρώ στην άκρη. Κι από τα 300φεύγα πόθεν χέσες, 11 θα εξεταστούν περαιτέρω, λέει, για να φανεί αν υπάρχει κάτι μεμπτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεθούν... ένοχοι για ο,τιδήποτε. Εξάλλου στην Ελλάδα αν δεν σε πιάσουν να μην έχεις κόψει απόδειξη ή να είσαι δίχως κράνος όπου ο νόμος συνήθως δείχνει το μεγαλείο του παίρνοντας κεφάλια, ένοχοι δεν πιάνονται για ο,τιδήποτε άλλο. Τούτο σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα βγουν από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ ωσάν αθώες περιστερές, έτοιμοι να οδηγήσουν τον τόπο σε ένα νέο λαμπρό υποτεταγμένο μέλλον, διαφορετικό από το σάπιο υποτεταγμένο παρελθόν. Ένα νέο μέλλον που θα βρωμάει σαν σκατό στάζοντας απαισιοδοξία, η οποία δεν θα έχει όμως καμία σχέση με την απαισιοδοξία που χαρακτήριζε το παρελθόν που βρώμαγε σαν σκατό. Αν μη τι άλλο υπάρχει μια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

Λέγαμε για τα πόθεν χέσες όμως. Αντί να ασχολείται ο κόσμος με αυτούς που τρώνε με χρυσά πηρούνια τε και μασέλες, βρίσκει όλο και κάτι νέο ν'ασχοληθεί: σήμερα ήταν οι φορτηγατζήδες. Την περασμένη βδομάδα η βενζίνη με την μούφα απεργία που δεν έγινε ποτέ. Λίγο καιρό πιο πριν οι αγρότες, το ενδιάμεσο ή ακόμη πιο πριν κάποιος άλλος. Μεθαύριο οι δικηγόροι με τους φαρμακοποιούς και πάει λέγοντας. Κι επειδή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλα αυτά γυρνάνε μπούμερανγκ στον απλό κοσμάκη (την πλέμπα δηλαδή), ο κοσμάκης αναγκάζεται ν'ασχολείται με αυτούς που βλέπει μπροστά του (όπως ο εκπληκτικός μετανάστης της αναρτήσεως του polse -καραφλιάστε ελεύθερα) αντί για εκείνους που πραγματικά πρέπει.

Διόλου τυχαία η άνοδος της λαϊκίστικης ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τελευταίο παράδειγμα την σχεδόν πανηγυρική είσοδό της στο σουηδικό κοινοβούλιο. Έχετε αναρωτηθεί γιατί καταφεύγει ο κόσμος στην ακροδεξιά; Όπου παρεμπιπτόντως να υπενθυμήσω ότι προ αρκετών ετών το πρώτο μεγάλο κρούσμα ήταν στην Γαλλία με τον Λεπέν, διότι έχει ξεχαστεί.



Ο λόγος είναι απλός: διότι το υπάρχον σύστημα πολιτικών καθορισμών έχει καταρρεύσει. Η Ευρώπη (αναφέρομαι σε αυτήν διότι αυτή μας ενδιαφέρει πρότιστα) ανοίχθηκε πολύ πιο μακρυά απ'όσο έφταναν και τα χέρια της και τα πόδια της, με αποτέλεσμα από το να της τα τρώνε από τρωκτικά μέχρι να της τα κόβουν ληστές τύπου Προκρούστη. Φυσικά αυτού του τύπου η ακροδεξιά είναι μια ιστορία της πλάκας. Πιθανολογώ κάπως έτσι γραφικός πρέπει να ήταν κάποτε και ο Χίτλερ όμως. Κι αυτή η μαζική στροφή με απασχολεί εξίσου με την κατάρρευση των υποτιθέμενων πολιτικών ιδεολογιών.

Το θέμα είναι ότι αν ο κόσμος δεν μάθει τώρα πως έννοιες όπως δεξιά, κέντρο, αριστερά κλπ επί της ουσίας δεν υφίσταται, δεν θα το μάθει ποτέ. Το μόνο που υπάρχει είναι η ρεαλιστική πολιτική, απέναντι στην φαντασιόπληκτη. Οι ταμπέλες ανήκουν σε άλλες εποχές, παλαιότερες που έχουν παρέλθει.
Κατά πως φαίνεται όμως, όχι ανεπιστρεπτί.

Διότι αν δεν το έχετε καταλάβει, βιώνουμε μεταξύ άλλων περίοδο έντονης πολιτικής αστάθειας. Δεν υπάρχει ιδεολογικός προσανατολισμός, δεν υπάρχει φως στο τούνελ, δεν υπάρχει ελπίδα καμία. Υπάρχει μόνο ο απλός κόσμος (η πλέμπα) που τον πίνει ολοένα και περισσότερο, που καλείται να κάνει και νέες θυσίες για να καλοπερνάνε κάποιοι συγκεκριμένοι επιτήδειοι (όπως ο Πάγκαλος πχ με τη χθεσινή λίαν κυνικότατη ομολογία του, διανθισμένη με τη γνωστή γαϊδουριά που τον διακρίνει σε τέτοιες περιπτώσεις). Δεν είναι δυνατόν ο Παπακωνσταντίνου να έχει πηδήξει όλο το ελληνικό σύμπαν στον φόρο, τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και αυτό να αναρωτιέται γιατί δεν αυξάνονται τα έξοδα. Δεν είναι δυνατόν να αυξάνουν τους ειδικούς φόρους σε ποτά τσιγάρα και καπάκια να απαγορεύουν το κάπνισμα -τον πλέον ηλίθιο να βάλεις ξέρει ότι αυτά τα δύο αναιρούνται. Διερωτήθη το ellinaki πρόσφατα, για ποιον λόγο να είσαι νόμιμος σε αυτήν την χώρα και δεν έχει άδικο: χτίζεις αυθαίρετο; Πληρώνεις πρόστιμο και νομιμοποιείται. Καλύπτεις ημιυπαίθριο; Μια από τα ίδια. Κλέβεις την εφορία; Ευνοϊκή περαίωση και καθάρισες. Και πάει λέγοντας. Νόμιμος ίσον μαλάκας σε αυτήν τη χώρα (πιθανώς κατά το ψηφίζειν εστί μαλακίζειν). Και μετά αναρωτιώμαστε τι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι ότι για την ώρα η πολιτική αστάθεια μεταφράζεται σε μερικές δημοσκοπήσεις (ελληνιστί γκάλοπ) και φαγωμάρα ανάμεσα σε κοινωνικά στρώματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξένοι αναλυτές βγαίνουν και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις (οι οποίπες παρεμπιπτόντως φοβάμαι ότι θα συνδυαστούν με την επέτειο των Δεκεμβριανών, στα οποία επί τη ευκαιρία ο μέγιστος πήρε το μάτι μου πως εξεστόμισε ότι επρόκειτο διά "ενσυνείδητη αμέλεια" -νέα εποχή για την επιστήμη της παγκοσμίου δικονομίας).

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών; Μμμμμμμμμμμ.....
Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι μόνο ένα. Θα είναι πολλαπλά και θα χτυπήσουν με χειρουργική ακρίβεια σε διάφορα σημεία. Σε λίγα χρόνια πχ θα συνειδητοποιήσουμε ότι φτάσαμε την ύστατη ξεφτίλα να μην μπορεί καν ο κόσμος να κάνει οικογένεια. Βέβαια θα μου πεις γιατί να κάνει; Για να χρωστάει εκ γεννετής το βρέφος, ή για να γίνει δυνάμει αυτόχειρας (οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί); Σωστό κι αυτό. Ως επίσης, το βιωτικό επίπεδο ζωής θα καταβαραθρωθεί σε σημεία που όχι μόνο δεν είχαν προβλεφθεί αλλά που ούτε καν ήταν γνωστό ότι υπήρχαν για την... 26η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη (αλλά εκατοστή φεύγα στη διαφθορά φυσικά). Ήδη ας πούμε σύμφωνα με την Υπουργό Παραπαηδίας το σχολείο έχει φτάσει πίσω στο 74, ενώ από πλευράς οικονομικών συνθηκών έχουμε φτάσει λίγο πιο πίσω, στη δεκαετία του 50. Εξάλλου ήδη σπάμε τα κοντέρ σε πολλά άλλα ζητήματα: από τη μία στρατιές ανέργων, από την άλλη στρατιές εργαζομένων με μηνιαίο μισθό... εβδομάδας (να μην ξέρεις τι είναι χειρότερο, το να δουλεύεις ή όχι). Ήδη κόσμος και κοσμάκης πακετάρει για το εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο και ένας ηλίθιος που ακούει στο όνομα Γιωργάκης πανηγυρίζει ότι έσωσε τη χώρα (θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται Κωστάκης φυσικά κλπ). Πανηγυρίζει που διώχνει τον κόσμο στην ξενιτιά προφανώς, άλλη εξήγηση δεν έχω να δώσω. Και όλα αυτά όταν οι πολιτικοί ζουν μέσα στη χλιδή και έχουν την ψευδαίσθηση ότι καθορίζουν τις τύχες του τόπου που ξεπούλησαν. Βέβαια δεν τον ξεπούλησαν μόνοι τους: εμείς τους ψηφίζαμε. Και ταυτόχρονα ακούω τον κάθε μπάμια και μαϊντανό να πετάει της ψωλής του τον χαβά με το κάθε άσχετο θέμα που απλώς θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Εδώ ο κόσμος δεν έχει δουλειά, τα μαγαζιά κλείνουν, οι νέοι καταστρέφονται και εμείς πχ μαθαίνουμε ότι φεύγουν οικονομικοί μετανάστες από τη χώρα. Μα δεν είναι μαλάκες οι άνθρωποι, το περίεργο θα ήταν να έμεναν. Για την ακρίβεια λίγοι έχουν φύγει μέχρι τώρα...

Και ποιο το συμπέρασμα; Α, ναι, ότι μια μερίδα κόσμου αποθέωσε τον Κοκό σήμερα.
Τον άνθρωπο που απλώς πρόλαβε για λίγες ημέρες ή ώρες η χούντα των συνταγματαρχών. Καταλάβατε γιατί τον αποθέωσε; Από τη σιχαμάρα του για όλους τους υπολοίπους.
Βοήθειά μας.



ΥΓ, Ανοίχτε σαμπάνιες, επέστρεψε ο zaphod... :)

12 σχόλια:

Κώστας είπε...

"Μόνο η Αλέκα κράτησε ψηλά τη σημαία, η οποία σπουδάζει τα παιδιά της στην Αμερική με μόλις 400 ευρώ στην άκρη"

Είδες ρε φίλε τι μπορεί να κάνει κάποιος με 400 ευρώ?
Κι εσύ μου παραπονιέσαι ότι δεν σου φτάνουν!
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!
:))

sonora είπε...

Όλα αυτά ισχύουν τα περιγράφεις πολύ καλά.Θα κάνω τη δύσκολη ερώτηση.Και ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα;;μην το πάρεις προσωπικά,στον εαυτό μου την κάνω την ερώτηση.

ellinaki είπε...

Μέχρι και ο Καρατζαφύρερ έχει πιάσει πάτο. Σε μία περίοδο όπου η λαϊκή δυσαρέσκεια έχει χτυπήσει κόκκινο, όπου η Αριστερά ψαχνεί να βρει έστω και ένα από τα χιλιοσκορπισμένα κομμάτια της, και που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Τώρα που είναι ευκαιρία για δεξιές και ακροδεξιές μπίζνες, ο Καρατζαφύρερ κοιμάται. Μέχρι και ο Κοκός χειροκροτήθηκε από τα πλήθη των φορτηγατζήδων που ανέμιζαν σημαίες και σταυρούς. Μία από τα ίδια. Η υπόλοιπη Ευρώπη συντηρηκοποιείται και εμείς πάλι μένουμε πίσω. O tempora o mores!

Panos Konstantinidis είπε...

Πάντα θα υπάρχουνε γραφικοί (ή συμφεροντολόγοι) που θα θέλουνε την επσιτροφή του Κοκού. Αλλά το ότι παίρνουνε αρκετοί μια φιλοβασιλική στροφή δείχνει όντως στοιχεία κατάρρευσης της κοινωνίας.

ESKARINA είπε...

Νομίζω ότι θα ζήσουμε αυτά που έζησαν οι παππούδες μας και δεν ήθελαν οι πατεράδες μας να ζήσουμε ... η ανέχεια μας πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, πρέπει να κάνει restart. Για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. δεκαετία του τριάντα.
Καλή ψυχή... και μιας που εσύ κάνεις κουμάντο, κλείσε μας καμιά καλή γωνιά!

Zaphod είπε...

Το κακο της υποθεσης ειναι πως τελικα τα θελει ο κωλος μας. Οι ιδιοι μαλακες που ψηφισαμε (...βασικα ψηφισανε, αλλα τελος παντων) τα ιδια βοδια, ε οι ιδιοι θα τους ξαναδωσουν την ευκαιρια να κάνουν τα σκατά απόσκατα. Και με τα ίδια παραμύθια, απλα τώρα θα ειναι πιο φτηνα. Αντι για διορισμο και νομιμοποιηση θα ταζουν ωρομισθιες και ημιμονιμες θεσεις, δουλειες των 600 ευρω και εντωμεταξυ τα ιδια 5, 10, 100 σογια θα τρωνε τον μπεζαχτα.


Καλα ελεγε ο αλλος που δεν θυμαμαι ποιος. Αν οι εκλογες αλλαζαν κατι θα ηταν παρανομες.



Στα λοιπα συμφωνω μαζι σου. Α, εξαιρετικο το κειμενο (στο στυλ του Τζιμακου ισως;), απο τα πιο ευκολοδιαβαστα που εχεις γραψει

pølsemannen είπε...

Nαι, ακόμα και ο Xίτλερ σαν γραφικός ξεκίνησε με το πραξικόπημα της μπυραρίας!

Kαλά τα γράφετε γενικώς, μια μικρή μόνο υπερβολή βρίσκω στο θέμα της οικογένειας.

H λύση είναι απλή: Όλοι στο κλαρί!

Hades είπε...

@Κώστα
Που'σαι σύ εξαφανισμένος πουληί μου; Περίμενες να μείνει πρώτος στη βαθμολογία ο Ηρακλής; :)
Η αλήθεια είναι ότι τα 400 ευρώ είναι ένα πλουσιοπάροχο ποσόν.

@donasonora
Τι να μην πάρω προσωπικά; Αφού και σε'μένα απευθύνω το αυτό ερώτημα! Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπω να υπάρχει απάντηση.

@ellinaki
Καλά με τον Καρατζαφέρη έχει πολλή πλάκα η ιστορία. Από απόλυτος φύρ... εχμ, αρχηγός, ξάφνου ήρθε η αμφισβήτηση των "τεσσάρων". Μετά είδε ότι η μετακόμιση πολυκατοικίας δεν του βγαίνει και η κρίση δεν επιτρέπει καπάκια δεύτερη μετακόμιση. Και το χειρότερο, αντί να τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο σε αυτόν τον τραγούδαγαν στον κοκό! Μιλάμε για τραγωδία.
Βέβαια απέναντι στην τραγωδία έχουμε τω όντι και την κωμωδία της ελληνικής αριστεράς. Σωστό κι αυτό...

@Πάνο
Κατ' αρχήν δείχνει ότι όντως είμαστε ανιστόρητοι, Πάνο. Σε βαθμό κακουργήματος κιόλας. Άστα να πάνε...

Hades είπε...

@Eskarina
Πάλι ρουσφέτι; Μα δεν άκουσες τον Πάγκαλο; Έλεος... :):)

@zaphod
"απο τα πιο ευκολοδιαβαστα που εχεις γραψει"
Δεν ξέρω αν αυτό το λες για καλό, αλλά το'χω παρατηρήσει κι εγώ και μ'εχει εκνευρίσει αρκετά αυτή η ιστορία. Είμαι γενικά πολύ πεσμένος, εδώ και κανάν χρόνο κοντά. Που θα πάει, θα'ρθει η ώρα που θα σας αλλάξω τα φώτα εκ νέου... :)

Στο διά ταύτα: ψηφίσαμε/ψηφίσανε, ουδεμία διαφορά έχει. Όταν μετά από τόσο μανίκι που έχουμε φάει το 70% ψηφίζει τα ίδια, τότε δεν μιλάμε ότι απλά τα θέλει ο κώλος μας: πρόκειται για παγκόσμια ψυχιατρική περίπτωση.

@polse
Τουναντίον, θα έλεγα ότι το περιστατικό που μνημονεύεις είναι ίσως το μοναδικό σοβαρό που έκανε ο Χίτλερ σε όλη τη ζωή του. Δεν υπάρχει πιο ιερός χώρος από μια καλή γερμανική μπυραρία... :):):)
Για το άλλο, κοντός ψαλμός...

Unknown είπε...

Μα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ακούτε τον άνεμο της αλλαγής!
Είστε εντελώς εγκάθετος πιστεύω!
Ο μελλοντικός ιστορικός θα αναφέρεται στο 2010 ως το σωτήριον έτος που η ελλάδα έγινε επιτέλους ευρωπαϊκή χώρα!
Και αυτά τα προπαγανδιστικά για τους πολιτικούς μας να τα κόψετε. Άκου εκεί να θέλει η πλέμπα, ο απλός πολίτης, ίδια δικαιώματα με τους άρχοντές του!
Σόδομα και Γόμορρα!

Unknown είπε...

Γεια και από εμένα..
Συμφωνώ με όσα λες απλά μια παρατήρηση με τα "έσχες". Είδε κανείς τι δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου; Αν όχι σας το παραθέτω:
Εισόδημα: 104.004,25 ευρώ
Ακίνητα: 1 οικία 295 τ.μ. σε οικόπεδο 4.061 τ.μ. στην Σέριφο (από κοινού με σύζυγο), το 25% αγροτεμαχίου 928 τ.μ. στη Σέριφο και 1 κτίσμα μύλου (ερειπωμένο)
Καταθέσεις: 857,35 ευρώ και από κοινού με τη μητέρα του 3.111,36 ευρώ
Μέσα: 1 ΙΧ
ΣΥΖΥΓΟΣ
Εισόδημα: 5.447,56 ευρώ
Ακίνητα: από κοινού οικία στη Σέριφο, το 25% αγροτεμαχίου στη Σέριφο
Συμμετοχές: Εκποίησε μερίδιο συμμετοχής σε ΕΠΕ (κεφάλαιο 12.150 ευρώ)
Μέσα: 1 μοτοσυκλέτα

Είναι δυνατόν με εισόδημα 105.000 ευρώ με οικόπεδα στην Σέριφο να δηλώνει καταθέσεις 850 ευρώ; Και μαζί με την μητέρα του 3000; Δηλάδη αν πέσει απο τη μηχανή ούτε για φακελάκι δεν θα έχει καβάτζα;
Από αυτόν έπρεπε να ξεκινήσει το ΣΔΟΕ...

Hades είπε...

@Darthiir
Η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκα εγκάθετος και γι'αυτόν τον λόγο έχω αυτομαστιγωθεί κατ' επανάληψιν!

@Taz
Να σου πω την αλήθεια δεν το είχα προσέξει καν. Και μάλιστα, παρατήρησα και κάτι άλλο ακόμη καλύτερο: πως είναι δυνατόν με 100 χιλιάρικα εισόδημα κατ' έτος να έχει κατεθέσεις μόλις 800 ευρώ;
Πολύ καλό το σχόλιο και μάλλον αξίζει ένα περαιτέρω ψάξιμο.