Σελίδες

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ζήσε τον τύφο σου στην Ελλάδα.

(UPDATE στο τέλος)
Κατ' αρχήν ας δούμε το σημερινό πρωτοσέλιδο του Φιλάθλου.


Τώρα, ας ρίξουμε μια πολύ προσεκτική ματιά στο παρακάτω υψήστης σημασίας έγγραφο (από τον Φίλαθλο πάλι):


Ωραία. Ας διαβάσουμε προσεκτικά και τη σημερινή στήλη του Ντόπερμαν για το ίδιο θέμα (το κολάζ δικό μου, για να χωρέσει πιο άνετα).


Φυσικά, θα μπορούσα να το έχω λινκάρει κι από εδώ ως πιο ειδησεογραφικό, αλλά ο εξαιρετικός Βασίλης Γαλούπης έχει κάνει μια εξίσου εξαιρετική ανάλυση, φιλαθλέικη, από αυτές που γουστάρουμε περισσότερο, όχι αυστηρά δημοσιογραφική δηλαδή.

Πλέον μετά από κάτι τέτοιο, τι να πεις και τι να σχολιάσεις. Μάλλον ταιριάζει αυτό που έγραφα πρόσφατα: κατάσταση pasok. Όπως καταλαβαίνετε, το επόμενο "προνοιακό μέτρο" της κυβερνήσεως pasok θα είναι να κόψουν τα φάρμακα από τους ασθενείς με καρκίνο, aids κλπ, να σταματήσουν την υποστήριξη ζωής σε όσους βρίσκονται σε κώμα, να κόψουν τελείως ό,τι δωρεάν έχει μείνει στην περίθαλψη κλπ. Εξάλλου όλοι τους θα πεθάνουν κάποτε, οπότε γιατί να μπαίνουμε σε περιττά έξοδα; Βέβαια την ίδιαν στιγμή έχουμε λεφτά να λειτουργούν ευαγή ιδρύματα που δεν λειτουργούν, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Εξάλλου κάποιοι έχουν οικογένειες να θρέψουν, παιδιά να σπουδάσουν, δόσεις αυτοκινήτων να ξεχρεώσουν, πως θα τη βγάλουν χωρίς τη μίζα ή την αργομισθία τους; Μην γινόμαστε υπερβολικοί λοιπόν, με πόδια διαβητικών θα ασχολούμεθα;
Κι εδώ που τα λέμε, θα είναι μέτρα που αν μη τι άλλο θα συμβαδίζουν με τα εθνοσωτήρια μέτρα της περικοπής των πλουσιοπάροχων συντάξεων των 500 κι 700 ευρώ, καθώς και των αντιστοίχων μισθών.

Και την ίδιαν στιγμή, ο μεν Ζορζ Pasok καμαρώνει ωσάν το παγώνι για τα σχόλια που ακούει από τους αγοραστές της χώρας, και αυτός και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εκλεγμένων πολιτικών της χώρας, Λουδοβίκος Ιστ' ο Παπακωνσταντίνου (τελικά μήπως είναι Ιζ';). Βέβαια κάπου ήρθε κι εκείνο το βιβλίο του Στάινμπρουκ και τον έκανε ολίγον τι ρόμπα, αλλά μάλλον τα ρέφαρε τα πράγματα η δήλωση Γιούνκερ περί κάποιου πρωθυπουργού της χώρας που δήλωσε ότι κυβερνάει διεφθαρμένη χώρα και προφανώς θεωρεί ότι ρεφάρει.

Νταξ', δεν τρέχει τίποτε. Ποιος τα γαμεί και τα πόδια των διαβητικών; Ας τα κόψουν. Εν ανάγκη ει δυνατόν ας τους κόψουν απευθείας το κεφάλι να ξεμπερδεύουμε. Αφού βοηθούν που βοηθούν στην εξυγίανση της Υγείας, γιατί να μην βοηθήσουν και στην περαιτέρω εξυγίανση του ασφαλιστικού; Σωστό. Επίσης θα πρότεινα να εισαχθεί και νέος φόρος έκτακτης εισφοράς ζωής που να μας αφορά όλους. Δηλαδή να οριστεί ένα λογικό προσδόκιμο όριο ηλικίας, ας πούμε περί τα 27 χρόνια, και όποιος το ξεπερνάει να πληρώνει φόρο υπολογιζόμενο με κάποιο χρονοεπίδομα δηλαδή όσο πιο πολύ ζεις, τόσο πιο πολύ να αυξάνεται ο φόρος. Και ακόμη καλύτερα, αν ο θρασύς πολίτης ξεπεράσει κι ένα δεύτερο όριο (το λεγόμενο και "κόκκινη γραμμή ασφαλιστικού") πχ, τα 45 χρόνια να υπάρχει και κάποιο πρόστιμο.

Επίσης, καλό θα ήταν να επιβληθεί και κάποιο πρόστιμο σε όσους είναι αρτιμελείς. Πχ, αν έχεις και τα 10 δάκτυλα στα χέρια, 1000 ευρώ φόρος τον χρόνο. Αν σου λείπει ένα δάκτυλο, 900 ευρώ. Αν σου λείπει ένα χέρι, 1500 ευρώ. Και να δίνεται πλήρης φοροαπαλαγή σε όσους έχουν μόνο το σώμα, δίχως κανένα άκρο. Να ξέρουμε τι γίνεται δηλαδή, είμαι φορολογούμενος και δεν υπάρχει ένας κατάλογος να ξέρω πόσο κοστολογείται το χέρι ή το πόδι μου: έλεος πια, σε τι χώρα ζούμε; Επίσης, για να γίνει πιο ολοκληρωμένο το μέτρο, κάθε πολίτης να υπογράφει και υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνει πχ πότε υπολογίζει να πεθάνει, ή αν προτίθεται να κόψει αυτοβούλως κάποιο μέλος του σώματός του. Και φυσικά μην ξεχνάμε και τον φόρο αναπνοής: κάθε πολίτης της χώρας να κυκλοφορεί με έναν ειδικό μετρητή ο οποίος κατ' αντιστοιχίαν με την κάρτα ελέγχου καυσαερίων να υπολογίζει πόσο αέρα κατανάλωσες κατά το περασμένο έτος, κόβωντας φυσικά την απαιτούμενη ταρίφα.

Και παρακαλώ... μην μου πείτε ότι γίνομαι χυδαίος. Τελώ απλώς υπό καθεστώς αμηχανίας. Άλλωστε αν είσαι χυδαίος σε αυτήν τη χώρα, γίνεσαι πολιτικός, κι εγώ πολιτικός δεν είμαι. Αλλά μπροστά σε αυτό το αίσχος που διάβασα σήμερα, ειλικρινώς δεν ξέρω πως να αντιδράσω.

Μα τον Τουτάτη, τέτοιους μαλάκες παίζει να μην έχουν ξαναδεί ποτέ άλλοτε τα μάτια μου. Και μαζεμένους μάλιστα.
Ειλικρινά σας λέω, έχω αρχίσει να αναπολώ τις εποχές Καραμανλή (φτου-φτου). Τουλάχιστον τότε γελάγαμε και καθόλου εν αντιθέσει με τώρα που δεν γελάμε καθόλου. Δηλαδή όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα καταντήσω να μου λείπει μέχρι κι ο κύριος Δένδιας (μπρρρρρρρρρρρ).

Πως το είχε πει το άλλο ο παμμέγιστος Πρωτόπαπας; Α, ναι: "όντως είπε ότι λεφτά υπάρχουν αλλά εννοούσε να βρούμε που έχουν πάει".

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Όποιος ξαναπαραγγείλει μαλάκα μαζί με τις πίτσες θα γίνει μακελειό.
Το κέρατό μου μέσα. Καθάρματα.

Τουλάχιστον ας ρίξουμε ένα βλέφαρο στον εξαιρετικό (και σήμερα) Ηλία Μπαζίνα στο πρωτοσέλιδο για να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη υπάρχουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι με σοβαρές απόψεις.

UPDATE: Συνεχίζει ο Φίλαθλος και σήμερα, εκ νέου με πολύ δυνατά άρθρα. Κατ' αρχήν όμως, το πρωτοσέλιδο.


Ξανά Γαλούπης:


Και Αποδυτηριάκιας:



Σημειωτέον ότι πλέον σκάνε μύτη και έγραφα του αρμοδίου Υπουργείου. Βέβαια εδώ υπάρχει μια παρανόηση: πολύς κόσμος έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι Κράτος είναι μόνο οι επίσημοι φορείς του, δηλαδή Υπουργεία, Υπουργοί, βουλευτές κλπ. Λάθος: Κράτος είναι όλοι εκείνοι που φέρουν την στρογγυλή σφραγίδα. Άρα και το ΙΚΑ, Κράτος είναι, άσχετα αν είναι πιο χαμηλά στην κρατική ιεραρχία. Τουτέστιν η "δικαιολογία" που επιχείρησαν κάποιοι να εμφανίσουν ότι ντάξει, δεν ήταν και κρατικό έγγραφο, του ΙΚΑ ήταν, δεν ισχύει.

Σε αυτό το σημείο ας κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα για αν ευθυμήσουμε λίγο ενθυμούμενοι ότι προ ολίγων ετών είχε εγκριθεί η συμμετοχή του ΙΚΑ στις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου οι οποίες προφανώς είναι πιο σημαντικές από τα πόδια των διαβητικών τα οποία είναι τελείως αναλώσιμα.

Και συνεχίζω: Σήμερα οι ειδήσεις λένε ότι το ΙΚΑ αποφάσισε ν'αλλάξει τακτική ένεκα της γενικής κατακραυγής. Θα ρωτήσω ευθέως: μα γιατί; Αφού το μέτρο ήταν ανθρωπιστικό, αμιγούς κοινωνικής μέριμνας, γιατί να το πάρουμε πίσω; Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα περιττά έξοδα πρέπει να κόβονται μαχαίρι (εν προκειμένω... κυριολεκτικώς), γιατί λοιπόν το ΙΚΑ επιτρέπει την περαιτέρω κατασπατάληση των δημοσίων πόρων; Μήπως επειδή όπως ορθά διάβασα τα συγκεκριμένα παπούτσια κοστίζουν μόλις 3 κατοστάρικα αλλά τα προσθετικά μέλη μερικά χιλιάρικα, άρα το περιθώριο για "κέρδος" είναι απείρως μεγαλύτερο; Αφελής η ερώτηση, ξέρω.

Και αλήθεια, ο κύριος Παπακωνσταντίνου τι έχει να πει επί τούτου; Σε ποιον δίνει δίκαιο; Καίγομαι να μάθω...

ΟΥΣΤ ΡΕΜΑΛΙΑ.

15 σχόλια:

ellinaki είπε...

Καλά, το έγγραφο πρέπει να είναι από τα πιο σιχαμερά δημόσια έγγραφα που έχω διαβάσει ποτέ.

Αλλά κι εσύ ρε παιδί μου, δεν σε καταλαβαίνω. Γιατί τα σαβουριάζεις όλα; Εννοώ, ότι 1-2 παπάρηδες δημόσιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ, (που προφανώς δεν ξέρουν και τι εστί επεξεργασία κειμένου με Η/Υ), προκειμένου να μην χάσουν την φραπεδιά των 12 στο κυλικείο, σκέφτηκαν δυο-τρεις λέξεις να γράψουν ως απάντηση στα πεταχτά και μετά να πάνε να συνεχίσουν την βαρετή ζωή τους. Δεδομένου μάλιστα ότι από προσωπική εμπειρία, τόσο οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, όσο και πολλοί γιατροί του, έχουν τους ασφαλισμένους γραμμένους στα cojones grantes τους, για να είμαι ειλικρινής δεν εκπλήσομαι και τόσο από την απάντησή τους.

Ο ΓΑΠ, και ο Παπακωνσταντίνου που ακριβώς κολάνε με τη μαλακία που δέρνει τους ξεφτίλες του ΙΚΑ; Εγώ, αν έπρεπε σώνει και καλά να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, θα τα έχωνα στον Υπουργό Υγείας, άντε και στον ΓΑΠ (ως προϊστάμενός του), όχι επειδή έχουν κάποια άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη απάντηση, αλλά επειδή δεν έχουν φάει ήδη πόδι οι συγκεκριμένοι υπάληλοι ή όποιος/οι έχει/ουν αποφασίσει μέσα στο ΙΚΑ για το συγκεκριμένο μέτρο.

Rodia είπε...

ε, η κυρια Χάρου θα απαντουσε καπως αλλοιως;
Περα απο πλακα, φοβερο.....
ΝΤΡΟΠΗ ΩΡΕ

Panos Konstantinidis είπε...

Για όσους το προσπεράσανε γρήγορα

"Μα τον Τουτάτη, τέτοιους μαλάκες παίζει να μην έχουν ξαναδεί ποτέ άλλοτε τα μάτια μου. Και μαζεμένους μάλιστα."

;)

Stefanos είπε...

Ξέχασες να βάλεις πράσινο φόρο στο χέσιμο, που ως γνωστόν μολύνει το περιβάλλον. :D

Ανώνυμος είπε...

Διάβαστε κι εδώ και καμαρώστε τους έλληνες νεοφιλελεύθερους στα σχόλια:

Το διαβητικό νευροπαθές πόδι 1-2 χρόνια πριν τον ακρωτηριασμό είναι ήδη ένα αχρηστευμένο πόδι. Δεν αλλάζει τίποτα για τους ασθενείς πέρα απ'το ψυχολογικό δέσιμο που έχουν με το βιολογικό τους άκρο.

Φτύστε τους να μην τους ματιάξουμε

pølsemannen είπε...

Το έθνος περνεί στιγμάς δυσκόλους και κρισίμους.

Σε περίπτωση ανάγκης όσοι στοιχίζουν πάνω από € 200 / έτος στα ασφαλιστικά ταμεία θα εκτελούνται.

Σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης θα εκτελούνται όλοι όσοι στοιχίζουν πάνω από € 0,01 στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε περίπτωση ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλης ανάγκης θα εκτελεσθεί το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού.

Ελλείμματα τέλος. Καθαρό κούτελο στην διεθνή λαχαναγορά.

Το Χέλλας δεν κωλώνει πουθενά ναούμ.

Unknown είπε...

Ρε παιδιά αφού ο Λοβέρδος πριν αλλάξει υπουργείο το είχε πει: Έχουμε πολλούς συνταξιούχους οι οποίοι δεν πεθαίνουν κιόλας... Άρα δεν πρέπει να πάρουμε μέτρα; Πονάει πόδι, κόψει πόδι... Σε λίγο θα νομιμοποιήσουμε και τον Καιάδα. Ξέρετε πόσο κοστίζουν στο ΙΚΑ τα παραπληγικά μωρά; Αμ πως..

Hades είπε...

@ellinaki
Αααα, βλέπω ότι είσαι της μερίδας των αισιόδοξων, ότι δηλαδή δεν θα διαβάσουμε ακόμη σιχαμερότερα στο μέλλον. Χα! Λυπάμαι αλλά σε πρόλαβα, σήμερα έχει και του Υπουργείου το μενού.

Πάντως το ΙΚΑ είναι εμπειρία ζωής. Δεν ξέρω πως είναι άλλα "καταστήματα" αλλά το ΙΚΑ Πειραιώς είναι όλα τα λεφτά: όποιος δεν έχει περάσει από εκεί -και από τα τρία- δεν έχει βιώσει τίποτε στην ζωή του...

Αναφορικά με τον ΓΑΠ και τον Λουδοβίκο, μα είναι προφανές: ο πρωθ-υπουργός, ο πρώτος υπουργός δηλαδή, ελέγχει όλους τους άλλους υπουργούς τους οποίους εξάλλου αυτός τοποθέτησε. Πάρεαν τούτου, αυτοί οι δύο είναι που καθορίζουν την οικονομική πολιτική, οπότε έχουν και την πλήρη ευθύνη. Το διευκρίνησα και στο σημερινό απντέτοιο.

@rodia
Μην σου λέω ψέματα, τον έκανα κι εγώ αυτόν τον παραλληλισμό.

@Πάνο
Παρακαλώ.. παρακαλώ...
Προσβάλεις τον μαλάκα με τις πίτσες... :)

Hades είπε...

@προφέτα
Όντως, αλλά οι πράσινοι φόροι είναι -εκτιμώ- ξεχωριστό (και μέγα) κεφάλαιο συζήτησης.

@Ανώνυμο
Άσε φίλε(η), είδα και τους σοσιαλιστές, είδα και τους αριστερούς, είδα και τους πάντες. Αν μου βρεις κάτι μου να μην σκυλοβρωμάει σε αυτήν τη χώρα θα σε παραδεχθώ. Και αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και τον λαό.

@polse
Πλάκα, πλάκα μήπως να περνάγαμε απευθείας στηην ύστατη περίπτωση; Κάτι σαν την τελική λύση του Χίτλερ ας πούμε, να ξεμπερδεύουμε. Μην έχουμε και τσάμπα άγχη μέρες που'ναι.

@Taz
Βασικά νομίζω ότι απάντησες μόνος σου: Λοβέρδος. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο επί τούτου.

sonora είπε...

Καλά υπάρχουν πολλά σχετικά τον τελευταίο καιρό που δείχνουν την υπεροψία όσων έχουν άνεση και δύναμη.Στο ζήτημα με τον Μπερλουσκόνικαι τη συμπαράστασή του στο Σαρκοζί για τους Ρομά,ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, αμέσως μετά τις πρώτες απελάσεις των Ρομά από την Γαλλία,έκφρασε την ανοικτή του υποστήριξη στην γραμμή του γάλλου Προέδρου,και κατέστησε επανειλημμένα σαφές, ότι «όσοι κοινοτικοί υπήκοοι δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα, αξιοπρεπή κατοικία και ζουν χάρη στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τους φιλοξενεί, πρέπει να μπορούν να απελαύνονται, όπως συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες».
Tο άκουσα αυτό;όχι δεν το άκουσα,,ήταν η δική μου αντίδραση.
Και δείτε κιαυτό
Προς προσκυνημένους αριστερούς από τόν
http://aldebaran-mhnyma.blogspot.com/ 5 Μαΐου 2010
Αλλά καιτην αντίδραση άλλου μπλόκερ ,που λέει σε μπανερ -ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ-ενδιαφέροντες καιροί.

ellinaki είπε...

@ Hades

Δεν αντιλέγω στο ότι το Κράτος είναι πολύ ευρύτερο από την κυβέρνηση. Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για μπουρδέλο (ζητώ συγνώμη για την υποτίμηση των κανονικών μπουρδέλων), διαφωνώ στο να προσάπτουμε σε ολόκληρη την κυβέρνηση ή στον πρωθυπουργό την παπαριά που δέρνει 1-2 δημόσιους υπάλληλου, ανάμεσα στις εκατομύρια που υπάρχουν ήδη.

ESKARINA είπε...

Άδη, σε πρόλαβα (πρόλαβα το Χάρο; δεν μου ακούγεται καλό αυτό...).
Παρακαλώ ίδετε Εγώ θα σας σώσω για το πως επιβάλλονται φόροι και ποιοι! (ευλογητά τα γένια ημών!)

Ποιος θέλει να του πω και για μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απεφάσισε και αιτιολόγησε ότι το ΙΚΑ νομίμως αρνήθηκε την ασφαλιστική κάλυψη στη σύντροφο ασφαλισμένου του, με την οποία δεν έχει έλθει εις γάμου κοινωνίαν, αλλά έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης;

Hades είπε...

@dona
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι γενικότερα έχουν ζορίσει τα πράγματα πανευρωπαϊκώς και όποτε ζορίζουν έτσι υπάρχει παραδοσιακά μια στροφή προς τον συντηρητισμό και εν συνεχεία προς την ακροδεξιά. Αυτό θα πυροδοτήσει αντιδράσεις κλπ, κλπ, ο γνωστός φαύλος κύκλος. Νομοτελειακά θα γίνει έτσι και τώρα. Το θέμα είναι αν θα είναι ήπια στροφή ή απότομη και μεγάλη.
Θα διαπιστώσουμε σύντομα, φοβάμαι.

@ellinaki
Κατάλαβα πως το εννοείς, απλά εγώ δεν δίνω "συγχωροχάρτια" έτσι εύκολα. Κατ' εμέ δεν υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να κάνει κάτι τελείως μόνος του: πάντα θα το ξέρει τουλάχιστον ένας από πάνω του. Κι αν μη τι άλλο, ακόμη και τον παπάρα δημόσιο υπάλληλο κάποιος τον διόρισε, κάποιος τον προώθησε: δεν πήγε κανείς κατόπιν... επιτάξεως.

@eskarina
Είδες; Όποτε έρχεσαι να μου την πεις, αυτά συμβαίνουν: το λινκ δε δουλεύει... :):):)
Για ξαναρίχτο και κάνε κι ένα εξπλαίην το β' σκέλος.

ESKARINA είπε...

Πωπω, ρεντίκολο με έκανε το λίνκιον! (πάρτο σκέτο http://eskarinasmith.blogspot.com/2010/07/blog-post.html, διότι το άλλο μάλλον δεν το κατέχω!).

Εξπλανεησιον: Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, ζήτησε να ασφαλιστεί, ως προστατευόμενος μέλος, η σύντροφος του, με την οποία είχα συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Το ΙΚΑ απευθύνθηκε στο ΝΣΚ, το οποίο γνωμοδότησε ότι η σύντροφος δεν μπορεί να ασφαλιστεί διότι ο ιδρυτικός νόμος του ΙΚΑ (που ανάγεται στο έτος 1951) ομιλεί περί συζύγου. Επιπλέον τυχόν αντίθετη κρίση (δλδ ασφάλιση του συντρόφου, ενώ ο νόμος - του 1951 σημειώνω ξανά - κάνει λόγο για σύζυγο) θα προσέβαλε την ελεύθερη βούληση τους να μην υπαχθούν στο νομικό καθεστώ του γάμου ...

Τι πίνουν εκεί μέσα και δεν μας δίνουν;

(λεκτική επαλήθευση : givereou - τυχαίο; δεν νομίζω)

Hades είπε...

Α, ντάξει μωρέ, κι εγώ που νόμιζα ότι θα μου έλεγες κάτι πραγματικά εξτρήμ. Πλέον το ΙΚΑ έχει αναβαθμιστεί, κάνει πολύ χειρότερα πράγματα. Σιγά μην έμενε στάσιμο σε τέτοιες αναχρονιστίλες... Πφφφφ... :)