Σελίδες

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Άνευ τίτλου (και άναυδον εξίσου)

(δραματικό update στο τέλος)

Κι εκεί που υπολόγιζα να θίξω 2-3 ζητηματάκια επί της βραχυπρόθεσμης επιστροφής του ανεξέλεγκτου (κατά το εξελεγμένου) πρωθυπουργού της χώρας Ντομινίκ Στρος-Καν προχθές (πλήρες ρεπορτάζ εδώ, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα), σκάει μύτη η είδηση βόμβα σήμερα και παραλίγο να πάθω τριπλό εγκεφαλικό μετά καρδιακού επεισοδίου συν κρύο ιδρώτα σε ποτάμια.
Ο Ρόκυ Μπαλμπόα -ναι, ο γνωστός- μπαίνει στο Hall of Fame του μποξ, μαζί με πυγμάχους όπως ο Μάικ Τάισον κ.α.
Ναι, καλά διαβάσατε! Ο ήρως του σεναρίου της γνωστής σειράς επικού/ποιοτικού κινηματογράφου θα μπει ως πραγματικός πυγμάχος σε έναν χώρο με πραγματικούς ανθρώπους! Τελικά η υπεράνθρωπη προσπάθεια απέναντι στον θηριώδη Ρώσο Ivan Drago δικαιώνεται με κοντά 2 δεκαετίες καθυστέρηση. Είναι πραγματικό αριστούργημα! Είναι σαφώς, η είδηση της ημέρας.
Και νομίζω πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος να αναγνωρισθεί και ο θεός Τσακ Νόρρις (μόνο θεός δηλαδή; Ημίθεος!) ως ο μέγιστος στρατηλάτης/φιλόσοφος όλων των εποχών.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γιατί η έλευση του πρωθυπουργού της χώρας έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα (λες κι ο εκπρόσωπός του, Ζορζ, κάθεται περισσότερο) περνάει σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου τι μας είπε; Τα γνωστά και τίποτε καινούριο. Πχ ότι οι μισθοί των 700 ευρώ αποτελούν πρόκληση και πρέπει να μειωθούν κι άλλο, ότι ήμασταν ασθενείς και είναι ο γιατρός με το φάρμακο (χαίρομαι που γνωρίζει ελληνική ιστορία και κατέχει τι είχε πεί ο γίγας ηγέτης Γεώργιος Παπαδόπουλος), ότι χρειάζεται πλήρης συναίνεση απ'όλους τους κοινωνικούς φορείς αλλά και τα κόμματα (τουτέστιν θέλει κι άλλο κώλο που προφανώς τους αρέσει αρκετά), ότι καλά μας τον φόρεσαν κι επειδή φαίνεται ότι μας αρέσει θα μας τον φορέσουν αρκετά παραπάνω στο προσεχές έτος κλπ, κλπ. Τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια. Τίποτε νέο. Ίσως γι'αυτό μας κουβάλησε και τον Υπουργό Οικονομίας της χώρας, Όλι Ρεν (τελικά δίκιο είχε ο Γαλούπης όταν έλεγε ότι με τέτοιο όνομα μόνο ως ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να κάνει καριέρα), για να μας διαφωτίσει πιο λεπτομερώς (αχ, πιο βαθειά, αχ).

Αλγεινή εντύπωση δε, μου προκάλεσαν κάποια αναφανδόν πικρόχολα και κακεντρεχή σχόλια από διαφόρους περί της μη γνώσης του της ελληνικής γλώσσας την οποίαν όμως προτίθεται να μάθει. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ο τοπικός εκπρόσωπος Ζορζ ξέρει ελληνικά; Οπότε γιατί να μάθει ο Στρος-Καν; Αρκεί που ξέρουν κάποιο υποφερτό τμήμα έστω της αργκώ οι τοποτηρητές του.

Ωραίο ήταν και το άλλο βεβαίως: τόσον καιρό πολλοί και διάφοροι μας έχουν ζαλίσει τον έρωταν περί του ΔΝΤ κλπ. Και όταν απεφάσισε να έρθει ο Μέγας Αρχηγός, αυτοί αποφάσισαν να τον σνομπάρουν και να μην συμμετέχουν εις την ενημερωτικήν κουβέντα! Προφανώς οι υποψίες μας ότι μόνοι τους αρέσκονται να τα λένε καλύτερα είναι βάσιμες.
Λίαν συγκινητική ήτο και η παρέμβασις της Βασούλας Παπανδρέου, μιας πολιτικού που εδώ και 30φεύγα χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από μία κυβερνητική θέση και που μεταξύ άλλων όπως όλοι μας θυμόμαστε είχε καταψηφίσει αυτό το σιχαμερό μνημόνιο που στέλνει τους νέοι μας στην ξενιτιά. Φυσικά η κυρά-Βάσω εμπέρδεψε ότι οι νέοι επιζητούν την μετανάστευση όχι ένεκα του μνημονίου αλλά των πολιτικών που έχουν καταρημάξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αναπόσπαστο μέλος της συμμορίας των οποίο ήτο και η ίδια!

Το χειρότερο όμως μου ήρθε ως κεραμύδα στο κεφάλι εν μέσω της ερήμου διαβάζοντας τον Φαληρέα εις την σημερινή Καθημερινή: "Δυσάρεστες στιγμές για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, χθες στη λίμνη της Βουλιαγμένης, όπου συνηθίζει να πηγαίνει για να γυμνάζεται. Ορισμένοι κολυμβητές εκδήλωσαν την απαρέσκεια τους για το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς, εκείνος εθίγη βαθύτατα, κάλεσε τον διευθυντή και, ελλείψει διευθυντού, απαίτησε από τον γηραιό και ανάπηρο φύλακα του χώρου να εκδιώξει από τον χώρο τους «υβριστές»."
Το πρώτο σοκ είχε να κάνει με το πως είναι δυνατόν να βρέθηκε ο υπερπαραγωγικός πολιτικός ανήρ Πάγκαλος εν μέσω τόσων εγκαθέτων με τους οποίους μάλλον δεν τα φάγανε μαζί (υπάρχουν και τέτοιοι; Μήπως είναι τίποτε εξτρεμιστές;). Το δεύτερο είχε να κάνει με τον υπέρμετρο θαυμασμό προς τας δημοκρατικάς αντιλήψεις του ανδρός να απομακρυνθούν όλοι από την περιοχή! Και το τρίτο και πλέον εντυπωσιακόν σοκ ήτο ότι ο Πάγκαλος... γυμνάζεται!
(μα πως μου διέφυγε και δεν είχα παρατηρήσει ποτέ τους καλλίγραμμους κοιλιακούς;)

Τι άλλο θ'ακούσουμε ρε;! Όχι άλλα πλυντήρια ρε, όχι άλλα πλυντήρια!

Update: Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς σήμερα! Μόλις το έμαθα!
Ολόψυχα να ευχηθώ χρόνια πολλά στους πολιτικούς μας!
Ντάξει, και άλλοι γιορτάζουν σήμερα, αλλά πρώτα το κεφάλι πρέπει να τιμήσουμε! Βρωμάει κιόλας...

6 σχόλια:

pølsemannen είπε...

O Leonard Nimoy (Mίστερ Σποκ) θα τιμηθεί από την NAΣA για την συμβολή του στην εξερεύνηση του διαστήματος και την γαλαξιακή ειρήνη.

Aφού το έδειξε το χαζοκούτι, ή ο σινεμάς, ή η Eσπρέσο, ή το ίδερνετ πρέπει να είναι αλήθεια έτσι; Έτσι.

O Δομίνικος Σθρώς Kαν είναι Έλλην.

Γιατί;

Kαι ο EΛ Γκρέκο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος δεν ονομάζονταν;

Tυχαίο;

Δεν νομίζω.

Hades είπε...

???
Τι εννοείς; Ότι ο Λεονάρδος ΔΕΝ είχε τιμηθεί ακόμα; Νόμιζα το αντίθετο. Μα σε τι κόσμο ζούμε ρε πούστη μου;;;;;

Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο αγαπητέ polse. Βιώνουμε μία παγκόζμια συνωμοσία, είμαι πεπεισμένος πλέον.

Ούτε την παγκόσμια ημέρα της Διαφθοράς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με τους πολιτικοί μας πλέον. Όλα από τη μύτη πρέπει να μας τα βγάζουν...

Conko είπε...

Ο πρωθυπουργός μας ονομάζεται Δομήνικος Στρωσκανάκης, είναι Κρητικός και εορτάζει της Αγίας Κυριακής +μεγάλ' η χάρη της+
Τηρείται η παράδοσις που θέλει τους πρωθυπουργοί της χώρας να είναι κατά κανόνα Κρητικοί ή Αχαιοί και ενίοτε Κιουπκιοΐται.
Και φυσικά θα συμπεριλαμβάνεται στο πάνθεον των διατελεσσάντων πρωθυπουργών, ακριβώς όπως ο Ρόκυ Μπαλμπόα στο πάνθεον των πρωτοπυγμάχων.
Ο Giorgakis ας βολευτεί στο Hall of Fame των μαραθονοδρόμων, των ποδηλατών ή των καγιακτσήδων...

Stefanos είπε...

Κάποιος μαλάκας δεν έβαλε το πραγματικό όνομα του Ρόκι και έβαλε το σεναριακό.
Ο Ρόκι Μπαλμπόα είναι η κινηματογραφική μεταφορά του υπαρκτότατου Ρόκι Μαρτσιάνο - ή κάπως έτσι-
Ανιστόρητοι :p
Νομίζω δηλαδή..

Stefanos είπε...

O π.. εκτός από κοιλιά έχω και μνήμη ελέφαντα :

Rocky is not the character's actual name. His real name is Robert Balboa - this was seen in a rough script from the second film. He took the nickname from real-life boxer Rocky Marciano.

Hades είπε...

@conko
Για την ακρίβεια το hall of fame του Μαραθωνίου και του κανόε καγιάκ θα δημιουργηθούν ακριβώς για να μπει μέσα ο Ζορζ, ως ελάχιστη αναγνώριση της παγκοσμίου προσφοράς και κληρονομιάς! :):)

@προφέτα
O π.. εκτός από κοιλιά έχω και μνήμη ελέφαντα

Ρε μαλάκα έγραψες μιλάμε... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Πάντως στο άλλο αν εννοείς ότι εμπερδεύθησαν και μπέρδεψαν τα ονόματα, μετά λύπης μου θα σε πληροφορήσω ότι ΔΕΝ μπερδεύτηκε κανένας τους! Ο Σταλόνε είναι να μπει στο Hall of Fame! Κεγαμώ!
Ρε, πλάκα, πλάκα μήπως να κάναμε κι ένα hall of fame του Σουβλακέα; Να μπούμε εμείς σε πρώτη φάση κλπ, ξέρεις τώρα...