Σελίδες

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πάει o παλιο(*^%$%%)&* ο χρόνος...

Δηλαδή οσονούπω, σχεδόν...
Βέβαια πως πάει θα μου πείτε. Μάλλον εμάς κούρσα, όπου το 2012 παραλαμβάνει επάξια την σκυτάλη.

Η αλήθεια είναι ότι αν και θα ήθελα πολύ να κάνω κάποια βαθυστόχαστη ανάλυση απ'αυτές που συνήθως διαβάζετε εδώ μέσα, θα αρκεστώ σε μερικές ευ-χές συν ένα βαθυστόχαστο συμπέρασμα.

Ως προς τις ευ-χές, είθε το νέον έτος να μας μπει με ολίγον τι λιπαντικό διότι το 2011 κυριολεκτικά μας πήδηξε ασάλιωτα. Ενθυμούμαι επίσης μια ευχή του Χάρρυ Κλυνν, ήτοι
ας τη βγάλουμε και φέτος
ευτυχές το νέον έτος...
Δεν το βλέπω βέβαια, αλλά λέμε τώρα...
Θα ήθελα φυσικά να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία κι ευτυχία αλλά τη μεν πρώτη την υπεξαίρεσε ο Λοβέρδος, τη δε δεύτερη ο Βενιζέλος με τον Γιωργάκη. Τους εύχομαι (σε όλους τους για να μην φανεί ότι κάνω διακρίσεις και θεωρηθεί ότι πιάνω μόνο κάποιους) ολόψυχα το νέο έτος να τους φέρει ένα πάρα πολύ κακό τέλος με όλες τις πιθανές και δυνατές κατάρες που υπάρχουν. Είθε οι χειρότεροι εφιάλτες όλων των Ελλήνων να γίνουν η καθημερινότητα των πολιτικών μας. Ολόψυχα το εύχομαι. Είναι το ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης που μπορώ να επιδείξω σε αυτούς που με έχουν επήδήξει.

Όσον αφορά την καθημερινότητα της χώρας, νομίζω ότι το έτος κλείνει ακριβώς όπως του αρμόζει για την Ελλάδα: με τον δημόσιο κίνδυνο υπ'αριθμόν 1 πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Διότι αν το ελληνικό κράτος (και το μέλλον του τόπου άρα και το 2012) δεν κινδυνεύει από τον Εφραίμ της μο*νής Βατοπεδίου, τότε από ποιον κινδυνεύει;

Ναι, πρέπει επιτέλους να γίνει η αρχή θα μου πείτε. Συμφωνώ.
Μόνο που θα ήθελα ο Άδειος Βασίλης να μου φέρει φέτος μια αρχή που να γίνεται με τους πολιτικούς, με τους δωσίλογους και τους ξεφτιλισμένους. Όχι με τον Εφραίμ και τον Λάκη Γαβαλά. Αυτοί ας έρθουν ύστεροι.

Όσον αφορά εμένα... τον ήπιαμαν.


(μην βιάζεσθε να βγάλετε συμπεράσματα)

Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους σας και είθε να σας βρουν όλα όσα εύχεστε στους άλλους.
Και πάντοτε με χαμόγελο και καλή καρδιά.

Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι το 2012 θα καταστραφεί ο κόσμος, έτσι; :)
Καλή χρονιά!

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άντε και καλή μας χρονιά...

αθεόφοβος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις για την κακομοιριά που έχει κυριεύσει αρκετούς. Ακριβώς αυτό έγραψα και εγώ στο σημερινό μου ποστ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 1942 θυμίζοντας τις πολύ χειρότερες μέρες που έχει περάσει αυτή η χώρα και τις ξεπέρασε.
Ας ευχηθούμε ο καινούργιος χρόνος να μην θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

ESKARINA είπε...

Πολύ καλά ευχαριστώ και το αυτό εύχομαι κια δια υμάς!

Κοίτα τον πιεις, δεν τον πιεις (παρεμπιπτόντως, με το καλό), καταστραφεί, δεν καταστραφεί ο κόσμος, φρόντισε όπως σε εύλογο χρονικό διάστημα κάνεις εκείνη την ανάρτηση για τον πολύχρωμο χάρτη που είχες δημοσιεύσει.

Άντε και καλά κρασά!

Hades είπε...

@Δείμο
Επίσης Δείμε! Ό,τι επιθυμείς αδελφέ! Τα καλύτερα εύχομαι.

@αθεόφοβο
Καλή χρονιά και θα συμφωνήσω μαζί σου (και με το λινκ) αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Μήπως πρέπει ν'αρχίσουμε να το κόβουμε αυτό το -ως αποδεικνύεται- κακό συνήθειο να φέρνουμε για σύγκριση τα πραγματικά χειρότερα που έχει βιώσει ο τόπος μας; Κι εγώ χρησιμοποιούσα ανέκαθεν αυτήν την τακτική αλλά τελικά δεν είμαι και πολύ βέβαιος κατά πόσον με οφέλησε διότι βλέπω ότι πάντα θα υπάρχουν λαμόγια και αετονύχηδες που θα την παρεξηγήσουν και θα την γυρίσουν εις βάρος μου. Μήπως δηλαδή να αρχίσουμε να φέρνουμε ως παραδείγματα το αδιαμφισβήτητο ότι μπορούμε και καλύτερα; Πρόταση κάνω.

@eskarina
άσχημο πράγμα η γυναίκα που δεν ξεχνάει. Δεν θυμάμαι ποιος το'χε πει αλλά είχε δίκιο. :):)
Την έχω κατά νου την εν λόγω σενδονειάδα μανδάμ. Στην πραγματικότητα την προόριζα για μια από τις τελευταίες του έτους αλλά όλη η ιμάδα δυνάμεών μου απορροφήθηκε από το περί μιζέριας πόνημα.
Παρεμπιπτόντως, όλ δε μπεστ που θα'λεγε και η Διαμαντοπούλου! Καλή χρονιά!