Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Heavy Metal γιουρουσοβύζιων!

Ναι, η έμπνευση υπήρχε ούτως ή άλλως στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια (και βάζω και στοίχημα ότι μοναχά εγώ έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο, μάλλον πρέπει να σπεύσω να κατοχυρώσω πνευματικά δικαιώματα), απλά χθες που παρακολουθούσα το κλασικό ετήσιο πανηγυράκι που κάποτε είχε αναδείξει έως και ολόκληρους ΑΒΒΑ (οι οποίοι είναι από τα μέγιστα γκρουπ όλων των εποιχών), πλέον ουσιαστικά προσφέρει μοναχά παρακμιακά αναμασήματα σχεδόν πολικού επιπέδου με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πχ, χθες με το ρώσικο έπαθα πλάκα, οι γιαγιάδεςήταν όλα τα λεφτά, τρομερή παρουσία που κυριολεκτικά με ψυχαγώγησε! Επίσης μου άρεσε και το καταπληκτικά στημένο τούρκικο παρόλο που ως μουσική ήταν μάλλον σχεδόν τσιγγάνικο και τα οποία τσιγγάνικα έχουν καταπλητική μουσική. Όμως το θέμα δεν είναι η γιουρουσοβύζιων με τις κατά καιρούς K.E.G.A.M.O. συμμετοχές που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δείχνουν σχεδόν μόνο κώλο, το θέμα είναι η Heavy Metal γιουρουσοβύζιων να'ούμ! Και μετά από ένα σουβλάκι με γύρο απ'όλα με αλάδωτη πίττα, αποφάσισα ότι πλέον δεν πήγαινε άλλο -είχα βγει από τα ρούχα μου, έπρεπε να λάβω την κατάσταση στα χέρια μου.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις υποψηφιότητες του τελικού.
Η σειρά εμφάνισης βγήκε από κλήρωση. Η διαφάνεια και η συνέπεια είναι το σήμα κατατεθέν μας. Κάτι σαν τη ΜΚΟ του Μάνου που είναι ενάντιος όλων των περιττών χρηματοδοτήσεων, ένα πράγμα. Τζαστ κίντινγκ!

(Σ.σ. Εννοείται ότι επελέγησαν τραγούδια από όλο το χρονικό φάσμα, με πολύ συγκεκριμένα προσωπικά κριτήρια. Τα τραγούδια είναι πραγματικά πολύ καλά. Τώρα αν θα καταφέρετε να τα ακούσετε όλα, είναι μια άλλη ιστορία!)

666.1 Ιταλία

Domine- The Eternal Champion (demo)



666.2 Γαλλία
Blaspheme- Desir de Vampyr



666.3 Ισπανία
Su Ta Gar- Jo Ta Ke



666.4 Πορτογαλία
Alkateya- Face to Face (We are One)



666.5 Αγγλία
Elixir- Son of Odin



666.6 Γερμανία
Iron Angel- Creatures of Destruction




666.7 Ελλάδα

Sarissa- Marathon




666.8 Φινλανδία
Oz- Turn the Cross Upside Down



666.9 Σουηδία
Heavy Load- Singing Swords



666.10 Νορβηγία
Anesthesia- Prelude to Ruin



666.11 Δανία
Pretty Maids- Future World



666.12 Ρωσία
Aria- Krov za Krov



666.13 Τουρκία
Knight Errant- Nothing Like It Apperas



666.14 Ουγγαρία
Ossian- Gonosz Asszony



666.15 Τσεχία
Calibos- Za Krale



666.16 Πολωνία
Pokolgep- Vallomas



666.17 Ελβετία
Coroner- The Favorite Game



666.18 Αλβανία
Thunderway- Nothing Else to Try (demo)



666.19 Βέλγιο
Ostrogoth- Full Moon's Eyes



666.20 Ολλανδία
Dark Wizard- Poisoned Whiskey




666.21 Κύπρος
Arryan Path- Cassiopeia




666.22 Μάλτα

Forsaken- Dominaeon



666.23 Ν. Φερόε
Tyr- The Edge (live)



666.24 Ιρλανδία
Sweet Savage- Killing Time




Αυτές ήταν οι υποψηφιότητές μας λοιπόν.
Μπορείτε να στείλετε τα μηνύματά σας στο γνωστό 666ψήφιο νούμερο με τον κωδικό κάθε χώρας προκειμένου  να στηρίξετε την επιλογή σας! Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι οι δέκα πρώτοι που θα τηλεφωνήσετε στα επίσης γνωστό τηλεφωνικό νούμερο θα κερδίσετε δωρεάν διάνοιξη της πρωκτικής χώρας από την εφορία της περιοχής σας!

5 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Πολύ ψαγμενιά φίλε...μας έφαγες λάχανο.
Εγώ από μέταλ μαύρα μεσάνυχτα.
Ας πούμε 12 points to Κύπρος...έτσι για πρωτοτυπία.
Καλησπέρα.

Khlysty είπε...

Κεγαμό!!!! Εγώ, απλώς, θα έστελνα από την Αγγλία τους Anaal Nathrakh, έτσι, για λίγο cybergrindblack metal. Επίσης, προς όλοι τους άσχετοι, ΟΙ LORDI ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ HEAVY METAL!!!! Άιντε, μην τα πάρω τώρα... \m/

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως η ροκ μουσική ποτέ δεν επιθύμησε να κάνει ανάλογες φεστιβαλικές εκδηλώσεις. Επέλεγε πάντα φεστιβάλ μόνο για τους μυημένους και κατάφερνε και αναδείκνυε χώρους που η ποπ σκηνή ποτέ δε θα επέλεγε.

Normalized Freak είπε...

Μα καλά, από Δανία οι Pretty Maids; Χάθηκαν οι Mercyful Fate ή ο King Diamond.

Επίσης, η Αλβανική συμμετοχή είναι εντελώς προβλέψιμη. Ίσως επειδή είναι και η μοναδική μπάντα της χώρας που γνωρίζουμε.

Hades είπε...

@Μαρία
Κύπρος; Μωρέ μπράβο θάρρος! Είναι γκρουπάρα πάντως!

@Khlysty
Άσε, για τους Πόρντι είχα δώσει επικές μάχες τότε. Θυμάμαι έγραφα σε ένα φόρουμ όπου ο περισσότερος κόσμος έγραφε διθυράμβους για την αντικειμενικότητα της γιουρουσοβύζιων, όταν την ίδιαν στιγμή έγραφαν και πόσες φορές είχε ψηφίσει ο καθένας.

@Δείμο
Και να σκεφτείς ότι αυτό που λες για τη ροκ ισχύει ακόμη περισσότερο στη μέταλ, καθ'όσον πιο κλειστή λόγω ήχου άρα και λιγότερο διαδεδομένη. Η αλήθεια είναι ότι η ροκ έχει τέτοια δυναμική που δεν χρειάζεται πανηγυράκια για να διαδοθεί.

@Freak
Μα εννοείται ότι δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να βάλω King Diamond ή Mercyful Fate. Αφού αυτοί είναι γνωστοί! Οι πρώτες ιδίως δουλειές των Pretty Maids όχι μόνο μου αρέσουν αρκετά αλλά και είναι και πολύ καλές. Το Future World αν και λίγο -ελάχιστα- μεταγενέστερο, είναι τρομερό τραγούδι. Αν δεν έβαζα PM πιθανότερο ήταν να έβαζα τίποτε Artillery ή Witchcross.
Όσον αφορά τους Thunderway, να σου πω την αλήθεια ξέρω κι άλλα 2-3 αλβανικά γκρουπ αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση. Οι Thunderway είναι απίστευτη γκρουπάρα. Δεν ξέρω αν κάπως έτσι εννοείς το προβλέψιμο, θα σου πω όμως ότι τους ξέρω τόσα χρόνια που στο metal archives εγώ τους έχω περάσει. Δεν παίζονται οι άνθρωποι. Άρα ήταν όντως μονόδρομος.