Σελίδες

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μηδέν μείον κάτι μας κάνει...

Παρακάτω παρουσιάζω 2 ειδήσεις αν και λογικά όλο και κάτι θ'ακούσατε (χθες ας πούμε το έπαιξε και η Ελληνοφρένεια). Αμφότερες έχουν ληφθεί από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.
Όπως βλέπουμε στην πρώτη, η ημερομηνία της είναι 15 Φεβρουαρίου 2012. Αντίστοιχα η δεύτερη έχει ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 2012.

Συνδυάζοντας, λοιπόν, αυτές τις δύο ειδήσεις καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ένας μισθός που έχει κοπεί εντελώς κατόπιν αιτήματος του ιδίου του ενδιαφερόμενου, πρόκειται να μεωθεί περαιτέρω.

Έτσι, για να κατανοούμε τι δούλεμα πέφτει σε όλους.



Με το καλό να τους ξαναψηφίσετε.
Διότι πλέον δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

UPDATE: Σημερινό (14/9/2012), για να μην έχουμε απορίες.




10 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το Φλεβάρη είχα τσατιστεί άγρια με την άρνησή του, γιατί ήταν εντελώς εικονική και προσβλητική, αφού ήρθε τούτη μήνες μετά τα γεγονότα του Οκτώβρη και του Νοέμβρη και λίγες μέρες πριν την επέτειο του Μάρτη...
Ομοίως και τώρα επειδή ακριβώς θέλει να κρύψει το πραγματικό αντιλαϊκό του προσωπείο... Ή ερμηνεύει όπως ο Σαμαράς τις εκλογές (το μήνυμα) κι είναι ανάξιος για τέτοια θέση ή αδιαφορεί για το μύνημα κι είναι πολιτικός απατεώνας.

Ερινύα είπε...

Χμμμμμμ,
Υπάρχει και ετέρα ερμηνεία: Την 15ην Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, ο κύριος Πρόεδρος της ημετέρας δειμοκρατίας απεποιήθη τας ιδίας αυτού αποδοχάς. Κατά την διάρκειαν του μεσολαβήσαντος διαστήματος από της 15ης Φεβρουαρίου έως την 5ην Σεπτεμβρίου ο κύριος Πρόεδρος εσκέφθη οτι δεν είναι δυνατόν να υποφέρη μόνος και οι προγενέστεροι αυτού πρόεδροι να χαίρουν μιας τόσον γενναίας αποζημιώσεως. Δεν θα ήτο πρέπον να υποφέρουν, έστω και λιγότερο από τον ίδιον, και οι προκάτοχοι του αξιώματος αλλά και οι μελλοντικοί;
Δυσκολεύομαι μόνον να αντιληφθώ ποίον θα είναι το κέρδος δια το ελληνικό δημόσιο:
283.694€ κερδίζει το κράτος εκ της παραιτήσεως αποζημιώσεως του κυρίου Παπούλια.
Αν εις τα 350.000€ -τα οποία αναμένεται να είναι το συνολικόν όφελος της περιστολής των αποζημιώσεων των (άλλων;) προέδρων- δεν περιλαμβάνονται τα 283.694€ της (αποποιηθήσης;) αποζημιώσεως του κυρίου Παπούλια, τότε το κέρδος του δημοσίου ανέρχεται εις το ποσόν των 583.694€!!!
Αν μόνον οι πρόεδροι -νύν και τέως- κοστίζουν άνω του ενός δισεκατομμυρίου €, αν μόνον ένας πρώην υπουργός, ο οποίος τυγχάνει να διώκεται για "μίζες" και λοιπές "αρπαχτές", από τις οποίες εθησαύρισε περιουσία αρκετών δις € (πόσα να είναι άραγε;), μας κόστισε εκτός από τις νόμιμες νόμιμες αποδοχές του και κατά το ποσόν των "αρπαχτών", νομίζω οτι δεν θα καταστώ "Πάσχος" αν καταλήξω σε απλά συμπεράσματα για το "τι γίναν τα λεφτά"!

Ερινύα είπε...

Εεεπ!
Ο δαίμων εκτύπησε εις το προηγηθέν σχόλιον: Το "Αν μόνον οι πρόεδροι -νύν και τέως- κοστίζουν άνω του ενός δισεκατομμυρίου €" να γίνη "Αν μόνον οι πρόεδροι -νύν και τέως- κοστίζουν άνω του ημίσεος δισεκατομμυρίου €".

Hades είπε...

@Δείμο
Και γιατί εκνευρίζεσαι Δείμε; Αφού το θέλουμε το δούλεμά μας. Να σου θυμίσω τι έγραφα επ'αφορμή της παρελάσεως που ματαιώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο:
"Που είχαμε μείνει λοιπόν; Α, ναι... Στα μερικές εκατοντάδες μεμονωμένα γεγονότα σε εκατοντάδες πολεις ανά τη χώρα... Στους μεμονωμένους εκατομμύρια πολίτες της χώρας που αντιδρούν. Και την ίδια στιγμή η κρίση βαθαίνει. Γιατί βαθαίνει; Γιατί είναι βαθειά πολιτική. Διότι το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς που μας οδήγησε σε αυτά τα χάλια ψυχορραγεί, πνέει τα λοίσθια, και προσπαθεί ακόμη με τα γαμψά του νύχια να γαντζωθεί στην γλυκιά του καρέκλα.
Διότι ο ΠτΔ ξαφνικά θυμήθηκε ν'ανοίξει το στόμα του και να μας πει την άποψή του, όχι για τα όσα τραβάει ο κόσμος παρά για τα όσα θεωρεί ότι τράβηξε ο ίδιος.
Σας παρακαλώ υπενθυμήστε μου τυχόν άλλες δηλώσεις του κυρίου Παπούλια για τα όσα τραβάμε εδώ και δύο χρόνια διότι δεν θυμάμαι κάτι. Και θυμήθηκε να μιλήσει σήμερα επειδή ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση; Καλώς και ματαιώθηκε αφού η πολιτεία στάθηκε ανίκανη μέχρι και στο να διοργανώσει μία απλή παρέλαση. Με δικά μου λεφτά θα γινόταν η παρέλαση, με δικά μου λεφτά πήγε κι ο ίδιος εκεί. Όταν λοιπόν αυτός ο πρόεδρος υπογράφει αμάσητα όλα τα ΦΕΚ με τα αισχρότερα δωσίλογα μέτρα όλων των εποχών, όταν δεν έχει εκφράσει ούτε μία αντίθετη άποψη, όταν δεν του'χει περάσει καν από το μυαλό να παραιτηθεί προκειμένου να μην μπαίνει καν το όνομά του σε αυτά τα δωσίλογα ΦΕΚ, ε, τότε αυτός ο Παπούλιας γιατί να με εκφράζει; Που διά της σιωπής του συναινεί; Ξέρετε πολύ καλά ότι σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς αλλά τι άλλο πρέπει να συμβεί για να χαρακτηρίσω αίσχος όλες αυτές τις καταστάσεις; Και δεν αναφέρομαι στις σημερινές αντιδράσεις, έτσι;
Γιατί μίλησε σήμερα ο κύριος Παπούλιας; Σήμερα τον έτσουξε; Σήμερα το θυμήθηκε; Σήμερα τον έπιασε ο πονος να αντιδράσει; Ε, δεν πειράζει τότε. Διότι πλέον ο συγκεκριμένος κύριος δεν με εκφράζει για το πολίτευμα της χώρας μου. Δεν τον θεωρώ Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά πρόεδρο της δημοκρατίας ΤΟΥΣ. Εγώ τους θεσμούς τους σέβομαι και τα έχω ξαναγράψει και ξαναγράψει αυτά τα πράγματα. Να σέβονται και οι άλλοι όμως τους θεσμούς: αυτό είναι δικιά μου απαίτηση."

http://hades740.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

Hades είπε...

@Ερινύα
Πολύ φοβάμαι ότι ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε για να διορθώσει και όχι για να παραφράσει κι εσύ βιάστηκες να διορθώσεις την διόρθωση! Διότι αύριο μεθαύριο θα βγουν και άλλοι πρόεδροι στη φόρα. Δες το μεγάλο πάρτυ με τις ΜΚΟ για παράδειγμα. Δεν έχει από έναν πρόεδρο κάθε ΜΚΟ; Άσε, της καραπόρνης γίνεται.

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη βοήθαμε με λίγο σε παρακαλώ διότι κάτι μου ξεφεύγει.

Η πρώτη εικόνα λέει ότι ο Παπούλιας παραιτήθηκε της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει. Αυτό σημαίνει ότι παραιτήθηκε ο ίδιος, μόνο ο εαυτός του, οι επόμενοι (και οι προηγούμενοι) θα λαμβάνουν κανονικά και νομίμως μηνιαία αποζημίωση.

Η δεύτερη εικόνα λέει ότι ο Παπούλιας ζήτησε να μειωθούνε και οι αποζημιώσεις των επόμενων προέδρων, αλλά και οι αποζημιώσεις των προηγούμενων προέδρων. Δε λέει κάπου ότι ζήτησε να μειωθεί πάλι η δική του αποζημίωση.

Δε βλέπω κάτι παράλογο. Εσύ;

Hades είπε...

Το γεγονός ότι επέλεξα το αλαφουζέικο αν και κατ' επανάληψιν έχω δηλώσει ότι έχω σταματάση προ πολλού να το παρακολουθώ, δεν έγινε κατά λάθος αλλά ήταν ηθελημένο, Πάνο.
Νομίζω ότι από μόνη της η τροπολογια του υπουργείου οικονομικών σου λύνει την απορία.
Ο Παπούλιας επ'αφορμή του δικού του μισθού είπε αυτά που είπε.

"Το ποσό των 11.561, από 26.122 θα λαμβάνει πλέον ο Κάρολος Παπούλιας.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο μισθός του πρόεδρου της Δημοκρατίας μειώνεται στο μισό. Αυτή ήταν εξάλλου και η επιθυμία του ίδιου του κ. Παπούλια.

Έτσι, σύμφωνα και με την αιτιολογική έκθεση: «αφενός μειώνεται στο ήμιση, από 1.9.2012, το ύψος της παρεχόμενης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μηνιαίας χορηγίας, η οποία πλέον ορίζεται ίση προς το διπλάσιο των απολαβών των Βουλευτών… και αφετέρου καταργούνται πλήρως τα έξοδα παράστασης αυτού..».

Η σχετική μηνιαία χορηγία διαμορφώνεται πλέον σε 11.561 ευρώ, από 23.122 ευρώ ενώ καταργούνται και τα έξοδα παράστασης τα οποία ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ."

Από εδώ.

Panos Konstantinidis είπε...

Κάπου το έχασα. Αν ο ετήσιος μισθός του Παπούλια είναι 283.694, τότε ο μηνιαίος μισθός δε βγαίνει 26.122. Ή τα άρθρα δεν ξέρουν τί λένε ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Panos Konstantinidis είπε...

Βρήκα πως το βγάζει, βάζει μέσα και τα έξοδα παράστασης.

Hades είπε...

Πάνο, λερώνει απ'όπου κι αν το πιάσεις αδελφέ. Άστο καλύτερα, κρίμα είναι. Έχουμε καταντήσει να ασχολούμαστε με τα απολύτως αυτονόητα.