Σελίδες

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Θεοδωρίδειον ξέρασμα

Αναδημοσιεύω κατ' αρχήν την σημερινή ανακοίνωση του κυρ-Σάββα, η οποία από την στιγμή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού προφανώς και εκφράζει την ομάδα. Κατά δεύτερον λόγο (μετά από κάποια σχόλιά μου) θα βρείτε και την εξαιρετική θέση του σύγγαυρου Γιώργου Κεντρωτή την οποίαν προσυπογράφω με χέρια και πόδια.


Με μεγάλη λύπη και ενώ όλη η ομάδα μας έχει επικεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, βλέπω ότι κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να χτυπούν τον Ολυμπιακό.
Δυστυχώς, κάποιοι, ενδεδυμένοι και με κόκκινο μανδύα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από πανεπιστημιακούς που θα κάνουν τον προπονητή. Δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που ασκούν τη δριμύτατη κριτική τους, διαλέγοντας μάλιστα μια μέρα που ο κύριος αντίπαλος μας έχει υποστεί οδυνηρή ήττα και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του.
Δεν θα ασχοληθούμε παραπάνω με αυτούς που καλλιεργούν την εσωστρέφεια ούτε με ΜΜΕ που νομίζουν ότι θα διοικήσουν τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση με όραμα, με τεράστιες επενδύσεις σε χρονιές που δεν επενδύει κανείς και με μια στόχευση καθαρή: Τώρα που ο καιρός μας ευνοεί, αυτή τη χρονιά, κάνουμε την δική μας ανανέωση. Ανανέωση ηλικιακή αλλά και ταυτόχρονο μπόλιασμα της ομάδας με ελληνικό στοιχείο! Αυτός είναι ο λόγος που σαρώσαμε την ελληνική αγορά και πήραμε όλα τα μεγάλα ταλέντα!
Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίξει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Θαύματα δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται υπομονή, στήριξη και πάνω από όλα, δουλειά. Και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος του δρόμου θα πανηγυρίσουμε και για το νταμπλ και για το 40ο πρωτάθλημα και το 4ο αστέρι στη φανέλα μας αλλά και για μια καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Επίσης θα χαιρόμαστε διπλά γιατί θα έχουν μπεί τα θεμέλια μιας ομάδας δεκαετίας!
Σάββας Θεοδωρίδης
Αντιπρόεδρος Π.Α.Ε. Ολυμπιακός

Η απάντησή μου στον κυρ-Σάββα (για τον οποίον εδώ και χρόνια γράφω ότι καλό θα ήταν να απολαύσει την σύνταξή του και να μας αφήσει στην ησυχία μας).

Υποθέτω ότι αν οι.. αντιολυμπιακοί σταματήσουν να μιλάνε (ήτοι να γίνονται ενοχλητικοί) ο Γκρέκο θα γίνει διάδοχος του Μαραντόνα, ο Αμπτούν θα βγάλει τόσα μάτια που θα μεταγραφεί στην Γιουβέντους στην συνέχεια, ο Μανωλάς θα σταματήσει να γκελάρει ωσάν να χορεύει ζεϊμπεκιές και ο Ζαρντίμ δεν θα ξανακάνει τα εγκλήματα του αγώνα με την Σάλκε. Επίσης, ξαφνικά θα φυτρώσει ο περιβόητος διάδοχος του Μιραλάς που είχε προαναγγελθεί, ενώ θα συνεχίσει και η ελληνοποίηση της ομάδας ταυτόχρονα με το χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας, συνδυασμό που προφανώς καλύπτει ας πούμε ο Κοντρέρας και ο κατά τι μικρότερος Μασάντο που παρουσιάστηκε από τους τέως συνεργάτες των καραπαπάδων (και όχι μόνο) ως διάδοχος του Μέσι τουλάχιστον. Ρε ζώα, σας έχουμε δείξει ποτέ εμείς ότι μασάμε κουτόχορτο; τραβάτε απευθυνθείτε στα ζωάκια που πάντοτε το έτρωγαν και σταματήστε να μας θεωρείτε τέτοιους. Ακούς εκεί, που θα μας πεις και αντιολυμπιακούς κυρ-Σάββα. Τράβα άκου αυτά που έλεγες τότε για τον Κόκκαλη -θυμάσαι εσύ!- αγνώμονα και άσε μας στην ησυχία μας εμάς τους αντιολυμπιακούς που από το υστέρημά μας και με πολύ κόπο έχουμε υποστηρίξει αυτήν την ομάδα τόσα χρόνια.
 Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το Ερυθρόλευκο Μετερίζι.  Προφανώς ο κ. Θεοδωρίδης, όταν λέει "πανεπιστημιακούς που θα κάνουν τον προπονητή" υπονοεί τον Γιώργο Ρούση, έχοντας υπόψη του μια συνέντευξη που έδωσε στο ΦΩΣ. Υπέγραψε, μάλιστα, ολόκληρη ανακοίνωση, καταγγελτική και "τσαμπουκαλίδικη", που ωστόσο παραμένει εντελώς αόριστη ήδη από τις πρώτες της γραμμές, εκεί που λέει: "κάποιοι, ενδεδυμένοι και με κόκκινο μανδύα". Νά το, λοιπόν, και εξ επισημοτάτων χειλέων το καραπαπάδικο "επιχείρημα" του "αντι-ολυμπιακού" που υπονομεύει την ομάδα, επειδή εκφέρει τη γνώμη του, η οποία δεν είναι αρεστή στους κύκλους της Διοίκησης. Αβίαστα προκύπτει από τα ανακοινωθέντα ότι για τον κ. Θεοδωρίδη, άνθρωπο με κουλτούρα σημειωτέον καθόλου αμελητέα, η εκφορά γνώμης συνιστά υπονόμευση του Θρύλου, όταν προέρχεται από κάποιον που ξέρει γράμματα, ενώ τα μουγκρητά των μαστουρωμένων υπανθρώπων βγαίνουν μέσα από την άδολη λαϊκή ψυχή και συνθέτουν την αγνή προσήλωση στα ιδανικά του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, ο οποίος -κατά τον κ. Θεοδωρίδη- "δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που ασκούν τη δριμύτατη κριτική τους, διαλέγοντας μάλιστα μια μέρα που ο κύριος αντίπαλος μας έχει υποστεί οδυνηρή ήττα και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του". Το ότι ούτε πολιτικάντης του τελευταίου επιπέδου δεν θα μιλούσε έτσι φαίνεται ότι το καταδέχεται ελαφροτάτη τη καρδία μια θρυλική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού. Και φαίνεται -δυστυχώς- ότι πολύ θα επιθυμούσε να έβλεπε ανθρώπους που ομιλούν και δεν κραυγάζουν να κάνουν χοντροπλάκα στον διασυρθέντα από τη Μάριμπορ Παναθηναϊκό, λες και, πρώτον δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, δεύτερον δεν είναι ολυμπιακοί, αλλά αντι-παναθηναϊκοί, και, τρίτον, είναι λωτοφάγοι και ξέχασαν τα δικά μας χάλια στον αγώνα με τη Σάλκε. ΟΥΤΕ - ΟΥΤΕ - ΟΥΤΕ!
Για τη δεύτερη και την τρίτη παράγραφο της ανακοίνωσης δεν χρειάζεται να γράψει κανείς τίποτα. Το ότι τα υπογράφουν Θεοδωρίδηδες και όχι καραπαπάδες είναι κακός οιωνός και σημάδι των καιρών,

ΑΛΛΑ... Αγαπητέ και σεβαστέ μας κ. Θεοδωρίδη, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουμε γνώμη, όχι απλώς επειδή, τύχη αγαθή, είμαστε ολυμπιακοί, αλλά επειδή ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Να το πω και αλλιώς: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και τον στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά και εντελώς ανιδιοτελώς. Τον στηρίζουμε απλώς και μόνον γαύρικα. Ούτε μαγαζί του ζητήσαμε να μας ανοίξει, ούτε τα παιδιά μας ή το σόι μας να προσλάβει σε εργασία ή να τους βρει αλλού δουλειά, ούτε να μας εξασφαλίσει τίποτα. Τίποτα δεν ζητήσαμε, μόνο δίνουμε, και το δίνουμε πάντα με φρόνημα γαυρικό, όχι με διάθεση γλειψιματία ή με νοοτροπία υποτελούς. Μιλάω πάντοτε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που πληρώνουν το οπαδιλίκι τους, την τρέλα τους, τον καημό τους. Μιλάω για αυτούς που είναι πάντα ΕΚΕΙ ιδίοις αναλώμασι και ιδίω κινδύνω και που ποτέ δεν έβαλαν τον Ολυμπιακό να πληρώσει ούτε σέντσι για τα "καμώματά" τους - αντίθετα με τα έργα τους έδωσαν -που λέει ο λόγος- και δέκα φράγκα στον ΟΣΦΠ. Μιλάω για τους γαύρους οπαδούς που πάντοτε πιστώνουν τον Θρύλο και ποτέ δεν τον χρεώνουν, και δεν ζητάνε ποτέ πίσω τίποτα. Φανατικοί πλην ευπρεπείς ΣΥΜΠΕΡΙΣΤΑΝΤΑΙ στον Θρύλο με όλες τους τις δυνάμεις και μη προσδοκώντας καμμιά, μα καμμιά υλική αντιπαροχή. Γι' αυτό ακριβώς και έχουν δικαίωμα να μιλούν και να λένε αυτά που πιστεύουν. Και ας μην ενοχλεί τη διοίκηση του Ολυμπιακού το ότι άνθρωποι αποδεδειγμένα εγγράμματοι τον υποστηρίζουν και τον αγαπούν και δεν ντρέπονται να το λένε και να το διαλαλούν. Ωφέλεια είναι για τον Θρύλο, δεν είναι ούτε βάρος ούτε άγος για να το αποσείσεις ή να το καθαρίσεις αντίστοιχα.
Πέραν τούτου ας μην λησμονεί ο καθ' όλα σεβαστός μας Σάββας Θεοδωρίδης τούτο το σημαντικό πράγμα: όποτε άνθρωποι σαν τον Γιώργο Ρούση ήλθαν σε επαφή με τον επίσημο Ολυμπιακό, το έκαναν με άκρα ανιδιοτέλεια και με αμιγή ολυμπιακή αξιοπρέπεια.
Το παρόν σημείωμα δεν συνιστά κανενός είδους υποστήριξη στον Γιώργο Ρούση - δεν το έχει, άλλωστε, ανάγκη. Συνιστά, όμως, θερμή συνηγορία υπέρ της λογικής και κατά των όποιων "κουκουλωμάτων", που καμμία σχέση δεν έχουν με τον γαύρικο λόγο και με το ήθος εκείνων που ίδρυσαν τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς.

UPDATE:  Από τον Ηλία Μπαζίνα, 23/9/2012 και την εφημερίδα Live Sport.


Δεν υπάρχουν σχόλια: