Σελίδες

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Η Απλή Μέθοδος των Τριών

Διάβαζα πρόσφατα σχετικά με έναν εξόχως αποτελεσματικό αχτιβυζμό (που πιθανώς να ξεκίνησε από το σεπτόν διαδίκτυον κιόλας, δεν αποκλείω τίποτα πλέον), στο πλαίσιο του οποίου πλήθος κόζμου κλήθηκε να μαζευτεί στο Σύνταγμα (μα που αλλού;) προκειμένου να .....
τρρρρρρρρρρρρρρρρρ
τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
-ντραμς αγωνίας είναι αυτό αν δεν το καταλάβατε-
τρρρρρρρρρρρρρρ
τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
.....προκειμένου να κοιτάζεται στα μάτια μέχρι τελικής πτώσεως!
Ναι, είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτό η παγκόσμια οικονομική κρίση (που εκσπερματώνει επί σειρά ετών βιαίως πάνω στην φτωχή Ελλαδίτσα) θα μαζέψει τα συμπράγκαλά της και θα λάβει το πτηνόν, το βιωτικό επίπεδο του Έλληνος θα εκτοξευθεί, το δύσοσμο ελληνικό κράτος θα εξυγιανθεί κ.ο.κ, κλπ, κ.ο.κ.
Μην το γελάτε καθόλου, δεν κάνω καθόλου πλάκα. Προφανώς αυτή η διαδήλωση αχτιβυζμού (ας την πούμε έτσι ελλείψει άλλης κατάλληλης -μη χυδαίας- λέξεως) βασίστηκε στο παλαιολιθικόθεν γνωστό παιχνίδι  "ποιος θα γελάσει πρώτος". Κι επειδή εμείς ως λαός είναι πασίγνωστο ότι είμεθα σοβαρότατος, αποφασίσαμε να κάνουμε την κρίση, τις παθογένειες του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος, την τρόικα και ό,τι άλλο μας ταλαιπωρεί να σκάσουν στα γέλια και να αποχωρήσουν ατιμασμένοι.

Κάπως έτσι σκέφτηκα και αποφάσισα ότι ως εδώ πήγαινε. Πάνε πολλά χρόνια από τον τελευταίο διαδιχτυακό αχτιβυζμό, και ενθυμούμενος ιδίως τα μυθικά Καζανακοτούμπεια συν την τιτανοτεράστια Ώρα της Μίζας, αναλογίστηκα τις τεράστιες ευθύνες μου ως πολίτης και αποφάσισα να οργανώσω τον αχτιβυζμό του 2015, ο οποίος ονομάζεται "Η Απλή Μέθοδος των Τριών".
Ποια είναι αυτή η μέθοδος;

Θα μαζευτούμε όλοι στο Σύνταγμα και θα βαστάμε τ'αρχίδια μας, ούτως ειπείν τα τρία μας, το οποίο αποτελεί την πιο απλή κίνηση που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Θα μου πείτε βέβαια ότι δεν έχουν όλοι, ή δεν γουστάρουν όλοι να βαστούν τα δικά τους, ή δεν έχουν δικά τους εν πάση περιπτώσει. Κανένα πρόβλημα. Αν κάποιος το επιθυμεί και βρει σχετικό εθελοντή, μπορεί να βαστάει τ'αρχίδια του εθελοντή, ο οποίος μπορεί να είναι ο γκόμενος, ο σύζυγος, κάποιος τυχαίος της στιγμής κλπ. Ως είναι προφανές στον αχτιβυζμό μπορεί να δωθεί πλήθος μεγαλειωδών μηνυμάτων: για παράδειγμα βαστάμε τ'αρχίδια μας επειδή δείχνουμε τι θα πάρουν. Τα βαστάμε επειδή θέλουμε να τονίσουμε με τι μείναμε στο χέρι. Μπορούμε να βαστάμε κάποιον βουλευτή για να δείξουμε ότι είναι αρχίδια βουλευτής. Ομοίως με Υπουργό, Διευθυντή, Προϊστάμενο κλπ. Μπορούμε ακόμη το εκλάβουμε και ως φόρο τιμής στον μέγιστο Al Bundy. Ζωή να'χουμε να εφευρίσκουμε ερμηνείες.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι με τον συγκεκριμένο αχτιβυζμό θα ταρακουνηθεί για τα καλά το παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας πίνει το αίμα. Είναι βέβαιο ότι μετά απ'αυτό οι ίδιοι οι Γερμανοί θα έρθουν από μόνοι τους γονυπετείς να παρακαλάνε να υπογράψουμε ένα ελαφρύτερο για εμάς μνημόνιο, με χειρότερους όρους για'κείνους, αλλά εμείς θα είμαστε βράχοι, αμετακίνητοι στις δεσμεύσεις μας.

Διότι, ναι!, με τέτοιους αχτιβυζμούς αλλάζει το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να πεθαίνουν παιδάκια στα νερά του Αιγαίου και όχι μόνο αυτού, μόνο έτσι θα επανέλθει η δικαιοσύνη και θα πρυτανεύσει η λογική. Γι'αυτό σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην "Απλή Μέθοδο των Τριών", την 1η Νοεμβρίου 2015 στο Σύνταγμα, για να δείξουμε ότι μεταξύ άλλων έχουμε κι αρχίδια Σύνταγμα. Αν δεν μπορείτε να παραβρεθείτε, κανένα πρόβλημα: πιάστε τ'αρχίδια σας όπου βρίσκεστε και ενωθείτε πνευματικά μαζί μας. Αν πάλι δεν σας βολεύει η μέρα, μας βοηθάει και αυτό διότι στ'αρχίδια μας εδώ που τα λέμε. Διότι από αρχίδια λαό, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά.

Τέλος θα ήθελα να απονείμω το Βραβείον της Ανδρομέδειας Κυανόλευκης Δεξιάς στον εμνπευστή του αχτιβυζμού "κοίτα με στα μάτια", διά την μεγίστην συμβολήν του στην Αναγέννηση του Έθνους και τον Πολιτισμό γενικότερα, καθώς και στην αντιμετώπιση της κρίσης ειδικώς.


Τι μεγαλεία ζούμε ρε γαμώτη μου...