Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Α, και ένα καρατσεκαρισμένο...

ευγενική προσφορά του Κάτω Κόσμου.

Ως γνωστόν, μαζεύουμε αποδείξεις έτσι γενικώς και αορίστως. Βέβαια, μάλλον δεν θα απαιτηθούν αποδείξεις ενοικίου (αφού κατά πως φαίνεται είτε μένεις σε σπίτι είτε σε σπήλαιο εις το ύπαιθρον είναι ένα και το αυτό) ή ρεύματος κλπ. Έχω διαπιστώσει όμως ότι έχει δημιουργηθεί ένα θεματάκι με τους βενζινοπώλες οι οποίοι πατάνε στον υπάρχοντα νόμο και δεν γουστάρουν να κόβουν αποδείξεις για τα καύσιμα.

Όντως, έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό, μέχρι ν'αλλάξει ο νόμος (υποθέτω σχετικά σύντομα). Είναι όμως υποχρεωμένοι να εκδίδουν τιμολόγιο, το οποίο μάλιστα είπε πριν λίγες μέρες ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών. Στο τιμολόγιο θα σας ζητήσουν ΑΦΜ -ας το έχετε πρόχειρο. Επίσης στο επάγγελμα μπορούν να γράφουν "ιδιώτης". Όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν λέμε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, ε, ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χεράκι μας τουλάχιστον. Επίσης, αν κάποιος εξακολουθεί να αρνείται την έκδοση τιμολογίου, η πορεία είναι γνωστή: καταγγελία.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-3642682, 210-3610065, 210-3610030 (όλα του Υπουργείου Οικονομικών, αν και σε αρκετές περιπτώσεις σας παραπέμπουν σε διευθυντή).

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Επάγγελμα: "Idiot"

(Γιατί, ψέματα είναι με τόσο που ανεχόμαστε;)

Hades είπε...

Παρακαλώ, παρακαλώ. Μόνο ελληνικά εις τον αυτόν ιστοχώρον: ηλίθιος είναι η σωστή λέξη... :):)
(μόνο ψέματα δεν είναι, βεβαίως, βεβαίως)